Pokaż pełną wersję : Mącznik
BadBekon
18-02-2007, 15:26
Takie problemowe pytanie, mysle ze w tym dziale.
Dzis przed wyjsciem do koscioła (11.45) rzuciłem mącznika (1cm) smithiemu. Gdy wróciłem czyli dosyc niedawno nie znalazlem mącznika a pająk siedział w kryjówce. Przez tydzien nie jadł.
Pytanie rodzi się takie: czy mógl się zakopać? i co w takim wypadku robic? Martwie sie, zeby nie splesniał...
Myslę, że jeśli wróciłes po ponad godzinie to akurat w tym czasie 1cm mącznika został zjedzony.
Jesli się wkopał w ziemię to i tak w końcu wychyli głowę i skona w zębach pająka.
Wczoraj akurat widziałem jak moja gienia wytargała drewnojada z głębin torfu :wink:
Mógł się zakopać.Ale będzie się kręcił po pojemniku i pająk go znajdzie.
UnnamedPlayer
19-02-2007, 16:58
Mógł zostać zjedzony a jak nie to nie spleśnieje bo żyje no chyba że by gdzieś ci zdechł
Na potwierdzenie tego że pająk może znaleźć mącznika w ziemi.Wczoraj dałem mącznika maculacie L3, ale przestraszyła się go ,bo robal zacięcie walczył :) Potem jeszcze go zaczęła odkopywać ,gdy poczuła ruchy ziemi,ale też zrezygnowała po delikatnej walce. Ale dzisiaj rano zobaczyłem że pajączek siedzi z zębami wbitymi w tego właśnie mącznika.
Powiecie że powinienem wyjąć tego mącznika odrazu,ale nie zrobiłem tego bo nie chciałem psuć pajączkowi siedziby i stresować go.
A tak poza tematem, niedawno słyszałem że koleś dał gieni L2 dużą larwę drewnojada :lol: , i zostawil ich razem w kliszówce.Co się stało? drewnojad zjadł pajączka :? Także uważajcie na wielkość karmówki :P
vBulletin - Arachnea.org