PDA

Pokaż pełną wersję : [DISKINETIC SYNDROME] wywolanie objawow

palto
01-12-2007, 15:51
Dziś wpadłem na pomysł, troszkę mało humanitarny ale pomoże zrozumieć DS (takie jest założenie), a mianowicie co wywołuje. Pisze sie ze może to być wywołane głośna muzyka (drgania) i kontakt ze zwierzętami domowymi (pies), na tym będę bazować. "Królikiem doświadczalnym będzie B. angustum L5 (ale to kędzior). Biedzie to wyglądać tak ze pająk będzie narażony na ekstremalne drgania przy tubie basowej i głośnikach, będzie to trwać jakieś 2 tygodnie, po czym nastopni przerwa (3 dni) na obserwacje i następny tydzień przy głośnikach, będzie to powtarzane kilka razy, maksymalnie 4 razy. Następnie kontakt z psem, jeszcze nie wiem jak to ma wyglądać i tu poproszę was o pomoc. Myślałem nad tym żeby pająk cezal blisko psa, ale to może ulec zmianie.

To jest tylko pomysł!!!!!!!!

Pod uwagę będą brane wasze komentaze

info-0
01-12-2007, 16:09
Jedyne przypadki DS o jakich słyszałem to po podaniu myszy psikanej preparatami w zoologiku.

Także to nie ma sensu. Po pewnym czasie drgania tuby pająkowi przestają przeszkadzać natomiast może nie być w stanie już zapłodnić samicy bo nie będzie mógł odróżnić sygnałów od niej dawanych :).

Sam mam kota i żadnych objawów u pająków nie zaobserwowałem :P.

Ale to tylko moje zdanie :p.

Revers
01-12-2007, 17:42
Ja tam nie jestem za takimi testami.. szkoda meczyc zwierzaka.. :P

Blackmane
01-12-2007, 18:11
Nic z tego nie wyjdzie. SD atakuje zazwyczaj pająki większe, choć nie jest to regułą. Poza tym tak jak powiedział Revers szkoda męczyć zwierzaka.

palto
01-12-2007, 20:14
Zgodnie z waszym zyczeniem nie bede tego robil ale moze kiedys do tego powroce, ale nie bedzie na arachnei wynikow

mozna zamknac