Pokaż pełn± wersję : [Terrarium] Kryjówka dla geni L8
witam, z czego mozna zrobić kryjówke dla geni L8? Mysle ze łupina kokosa jest jeszcze za duza.
doniczka z kory ladnie ulozonej z posklejanych kaminieni [ taka grota] styropian opklejony lup torfen lub piaskiem lub torfem itp. apropo masz takich temamtow na gronie od pyty nastepnym razem wcisnij szukaj a jak niebendzie to aloz nowy watek ...
//posty sie czasami też edytuje - Maxtor
Ja proponuje wycięcie z dna butelki plastikowej, lub z kliszówki (jak za mała to moczboxa). Ja mojemu chromatusowi L8 zrobiłem z kliszówki i przysypałem j± ziemi±. Super się prezentowało, lecz paj±k cały czas w niej przesiadywał i mało go widywałem. Do takiego małego paj±ka doradzam by¶ nie robił kryjówki, bo ona do życie nie jest mu niezbędna. pozdro
Pafnucy69
03-12-2007, 22:36
Możesz też użyć kawałek kory z brzozy tylko musi być dobrze wysuszona na szczapce drewna ,inaczej moze sie pokręcić..Taka kora z pocietych wysuszonych kienków ma idealny kształt na kryjówki(półkole).Porozmawiaj z jakim¶ znajomym który pali drewnem w kominku.
UnnamedPlayer
03-12-2007, 22:44
na kryjówek polecam korek jak ładnie go złożysz efekt jest po prostu ¶wietny albo pojemniczek po sałatce takie prostok±tny wytnij w odpowiednich miejscach i przysyp tez ładnie wygl±da, polecam także jak koledzy wymienili klisze albo moczoboxa :)
Ja swoim vagans'om L8 zrobiel kryjowki z podeleczek po swierszczach :) Wielkoscia przypomina moczboxa i sprawdzil sie super. Jeden w pajak w nim caly czas przesiaduja a drugi jak to vagans...menda musiala sie zakopac...
x_warrior
04-12-2007, 00:00
Oto możliwo¶ci: glina artystyczna, modelina, gips, możesz z kory co¶ ułożyć, połówka doniczki, korek, styropian, pianka , sztuczne li¶cie, konar, kamienie. Jest jeszcze tego troche. Cokolwiek włożysz (oprócz sztucznych) przydałoby sie np. polakierować lub pomalować przed gniciem, oczywi¶cie czym¶ nietoksycznym. Kryjówka fajnie wygl±da gdy jest dodatkowo oklejona np. torfem, lub po prostu czym¶ obsypana. A kokosy s± beznadziejne :D
vBulletin - Arachnea.org