PDA

Pokaż pełną wersję : Program TV [Fear Factor]

PuKAsS
11-12-2007, 02:34
Przed chwilą w tym programie było zadanie z ptasznikami. Uczestnicy musieli wytrzymać po 3 minuty trzymając głowę w pojemniku z 50 ptasznikami z gatunku G. rosea. Było widać walkę pomiędzy ptasznikami oraz lejącą się limfę. Ja chyba też zauważyłem 1 kopulację. Prowadzący oczywiście stwierdził, że "tarantule" te są bardzo jadowite. Kto nie widział niech żałuje ;)

Zykfyr
11-12-2007, 02:55
Próby samca względem samicy też widziałem ;), ale lejącej się limfy nie , w każdym razie zdziwiło mnie , że mimo wszystko te pajączki nie atakowały siebie w tak znaczącym stopniu jak bym zakładał - myślałem , że będzie tzw.'jatka' a one spokojnie stłoczone siedziały na głowie uczestników.
Pozdrawiam

Twardy
11-12-2007, 14:16
pewnie dosyć chłodno było w pomieszczeniu albo połamali im zęby jadowe i tyle

Zykfyr
11-12-2007, 15:53
pewnie dosyć chłodno było w pomieszczeniu albo połamali im zęby jadowe i tyle
Chłodno to na pewno było , bo uczestnicy poubierani byli w kurtki itp. - zresztą niska temperatura tłumaczyłaby czemu ptaszniki tak ściśle dolegały do głowy człowieka.Co do zębów jadowych to nie były połamane , w każdym razie śmieszyło mnie jak prowadzący mówił "Jak zobaczycie , że któraś tarantula wysuwa kły to wołajcie" chyba nie brał pod uwagę , że atak trwa ułamki sekund a swoją drogą, ciekawe czy byliby w stanie uratować uczestnika gdyby został dziabnięty chociażby przez np.10 rosea'i naraz.No ale w końcu prawdopodobnie były 'otumanione' z powodu niskiej temp.
Pozdrawiam

BoBaZ
11-12-2007, 19:48
Ech, Takie programy zazwyczaj wykorzystują biedne pajączki ;/

x_warrior
11-12-2007, 23:02
Widzialem, to było beznadziejne. Chyba ciekawsze by było jak by im tam murinusy wrzucili, większe emocje by były :D

Jimi Hendrix
11-12-2007, 23:28
Już było wiele zadań z udziałem ptaszników w tym programie.
Dwa razy z avi versicolor
Z powyżej wymienionymi
i też jak dobrze pamiętam z avi metalica.
Również były jedzone pająki jaskiniowe tak wyglądają:
http://animal-world.com/encyclo/reptiles/whipscorpions/images/TanzanianGiantTaillessWhipScorpionWHSp_AP7I.jpg
należy do rzędu Amblypyg (tępoodwłokowce).

Marius
11-12-2007, 23:35
To jest dla mnie chore... Jak można tak męczyć te zwierzęta, ten program lubię obejrzeć czasami, no ale przesadzają momentami niestety :(

pzdr ;)

Twardy
12-12-2007, 01:46
kurczę, taki system :)
nawet nie wiecie ile jest takich reklam i programów z których się śmiejecie bo zwierzak przyjął fajną pozę- a tak naprawdę zwierzę przyjmuję taką pozycję bo go coś boli
była kiedyś reklama z której wszyscy się śmiali bo koń tak śmiesznie siedział na tylnych kończynach i wspierał się przednimi- i było dużo śmiechu, a ten wygląd był wywołany stanem patologicznym (chyba zebranie się gazów w worku ślepym- ale pewien nie jestem). Tak jest cały czas. Ty wiesz, że pająki mają tak i tak i Ci przykro. Kiedyś wrzuciłem wielkiego pasikonika mojemu pajączkowi i chapnął go tak, że złamał go w pół i wysypały się prawdopodobnie jajka- chyba trafiłem na ciężarną samicę. No i ja looz, popatrzyłem sobie. Moja Iwonka do mnie, że jej przykro bo zabiłem pasikonikową mamusię. No to ja, że co tam, to tylko pasikonik, a ona do mnie czy pasikonik "myśli" gorzej od pająka i czy ból mniej czuje.
Więc wiecie, rozczulacie się nad pająkiem- kumam to, ale ile wam zdechło karaczanów, ile wytłukliście świerszczy, ilu mączniakom pozwoliliście się zagryźć na śmierć?
fajnie podchodzić do czegoś z emocjami, ale pająk to jednak nie jest pies, ani świnka, że czuje to tak jak ma czuć i ma łzy w oczach gdy walisz ją młotkiem w środek głowy

czaplin89
12-12-2007, 17:37
Dobrze gadasz Twardy, każdy z nas jest w pewnym sensie męczycielem zwierząt, wprawdzie zazwyczaj tych z mało rozwiniętym układem nerwowym (świerszcze, karaczany), ale jednak. A już pomijam fakt ilu z was (znaczy z nas) dało swoim pupilom myszy.

pozdrawiam,
Artur

Stasiakov
27-12-2007, 23:25
Ja jeszcze nie dałem. Ale trzeba mimo wszytsko zrozumieć to, że pajaków nam bardziej szkoda i się rozczulamy bo sami wiemy, dzięki obserwacji, jakie te zwierzęta są i co im może przeszkadzać,. Zżyliśmy się z nimi i juz :D