Pokaż pełną wersję : [Rozmiar A.geniculata] Pytanko ...
stachu_93
22-12-2007, 00:09
Witam
Jakich rozmiarów może być A.geniculata L8/L9 ciałka i ogólnie.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
pozdro :)
zależy od warunków hodowlanych.
stachu_93
22-12-2007, 00:21
a tak mniej więcej
mniej więcej tyle co mówi poprzednik, lecz pamiętaj że pająk pająkowi nie równy. Polecam lekturę "Programu kędziorek" ;)
damianzag
22-12-2007, 01:34
Moja ma w warunkach 27 stopni dzień, 23 stopnie noc, wilgotność w sam raz, 3,5cm ciałka, a ogolnie ok.7cm.
moj jest L9 i ma 4cm DC z odnozami ok 8 ale tego nie mierzylem
mój samczyk (były, bo sprzedałem), przy l10 4DC, całość ok 9-10 cm.
funeral0
22-12-2007, 13:26
http://gnu.univ.gda.pl/~kakrysa/pokaz.php?desc=&sort=wylinka&rodz=Acanthoscurria&gat=geniculata
Tutaj jest tabela rozmiarów, i średnio jak widać wychodzi przy l8 ~4cm DC
Moja genia L9 ma 3 cm. Karmię ją co jakies 2 dni. Temperatura około 29*
W ogóle większośc moich pająków jest mniejsza niż w tabelkach na tej stronce której ktoś podał pare postów wyżej. Warunki mam praktycznie idealne. Jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że karmię swoje pająki tylko mączniakami. Może powinienem urozmaicić ich dietę np. świerszczami i wtedy pajączki będą bardziej wypasione:)
na tej stronie rozmiary czesto sa zawyzone i w ogole nie sugerujcie sie nia. skoro nie podoba sie wam ze wasz pajaczek jest mniejszy w porownaniu do innych w tej samej L to kupice sobie T. blondi wtedy zawsze bedziecie mogli byc dumni ze jest duzy :D
Damian92wroc
22-12-2007, 16:35
Ehh moja genia, a raczej moj gienek L9 ma 3cm DC. W całości nie wiem ile ma. Jest dość mały, ale ma b długie odóża.
vBulletin - Arachnea.org