Pokaż pełn± wersję : Silikon, klej, itp Huba
BadBekon
22-02-2007, 23:33
Mam takie pytanie: w domu, w zakamarkach szafy znalazłem hube (to co na drzewach rosnie) i mysle tez nad ostatecznym terra dla irminki. Czy nie głupie byłoby przykleić t± hubę silikonem do korka? po uprzednim spreparowaniu...
bartek1m
23-02-2007, 01:27
w sumie spoko wyglad ma jesli ladny grzybek :D widzialem gdzies terra z hub± :)
Pajeczakk
23-02-2007, 11:12
niezły pomysł z t± hub± ładnie by to wygl±dało jak zrobisz zapodaj fotki
Napisz w jaki sposob spreparowales ta hube? :)
BadBekon
23-02-2007, 23:14
Zanim to zrobie to irminka musi mi dorosn±ć troche :P Najpierw to muszę odebrać paczke:D
Planuje tak, jak preparuje sie kokosa: wygotować w soli przez 10 minut a potem 10 minut w rozgrzanym piekarniku... Oby mi sie to nie rozwaliło;d
SexRocket
01-03-2007, 11:22
jesli tak zrobisz to zmarnujesz cala hube To jest grzyb i nie musisz sie obawiac ze wyrosnie na nim jakis inny gatunek grzyba. po prostu ja przyklej ja mialem w terra hube przyklejona do liany i bylo super
Baku ma terra z hub± ;) Fajnie to wygl±da przylepione do korka.
Napisz do niego.
Huba podobno jest szkodliwa dla człowieka, głównie dla płuc, ze względu na substancje które uwalnia. Nie wiem,jak by to wpłynęło na paj±ka,ale skoro s± tak wrażliwe na wszelk± chemię[a trzeba też wzi±ć pod uwagę, że w ¶rodowisku naturalnym paj±ki z hub± do czynienia nie maj±], to może być różnie.
BadBekon
01-03-2007, 17:41
Ona mi leży na półce już chyba 3 lata...:) Musze zagadać, bo szkoda zmarnować taki materiał do urozmaicenia terra... ale zanim mi irminia dorosnie to... xD
Zawau jak mog± paj±ki nie mieć nic wspólnego z hub±? może jeszcze nadrzewne?
BadBekon
01-03-2007, 20:14
Może by raczej miały jakby żyły w naszym klimacie, ale za to maj± tam inne bonusy...
Więc co mam zrobić? przemyć jako¶, wyprażyć czy co? Czy przykleic silikonem od razu?
Według mnie to hubę najlepiej jest porz±dnie wysuszyć i to nie koniecznie w piekarniku tylko wystarczy jakis czas na kaloryferze (jak masz ja 3 lata w pokoju to pewnie jest juz dosc sucha, chyba ze masz tropikalne warunki w pokoju ;)) a potem polakierowac z wyjatkiem tej czesci co bedzie przyklejona do korka bo moze silikon nalozony na lakier słabiej trzymac. i powinno fajnie wygladac jak znajde chyba to sam sprobuje tak zrobic.
BadBekon
01-03-2007, 22:27
Suszyć się suszy cholernie długo, a w pokoju mam raczej saharyjskie klimaty:P
Obetrę j± z kurzu, wysusze no i lakierem wymaluje. Jakim?
najlepiej lakierem akrylowym sa na bazie wody wiec nietoksyczne, jak Ci sie uda kupic to matowym bo wtedy przedmiot wyglada najbardziej naturalnie ja swoje rzeczy maluje lakierem z połyskiem bo matowego nie dostałem w okolicy. Niektórzy twierdza ze kazdym lakierem mozna i dobrze wywietrzyc jak zaschnie to nie powienien szkodzic pajaczkowi, lecz dla pewnosci najlepiej tym akrylowym.
RustyNail
05-03-2007, 14:04
ja mam terra z hubami u cambri.kozak,szcvzegolnie jak pajaczek na nich siedzi...
Robert1992
05-03-2007, 19:50
my¶lę że ciekawie by to wygl±dało :wink:
...
Ja hube wyprazylem w piekarniku 10 minut zaraz po zerwaniu.... zeby robactwo nie przezylo...
ty masz ja 3 lata...... wg mnie nie musisz jej lakierowac itp.... tylko nie lej na nia wody bezposrednio bo zgnije..... moj qumpel ma normalnie przyklejana silikonem i nie polakierowana.... spoko to wyglada a nic nie gnije....
tyle.
vBulletin - Arachnea.org