PDA

Pokaż pełną wersję : [allegro ilość ptaszników]

Messiah
27-12-2007, 19:25
Witam nie wiem czemu ale na allegro z pamiętnych 300 wystawionych aukcji o pajakach jest około 100 i nie tylko pająków się to tyczy myslicie że niebiescy się za to wzieli?
Czy coś allegro sie nie podoba ?

Sad_Mad
27-12-2007, 19:27
A mnie sie wydaje ze jest to spowodowane po prostu pora roku- zima zwykle przynosi posuche :).

pejsze
27-12-2007, 19:49
Tak, to przez zime wyraznie spadlo. Tez to zauwazylem. Duzo trudniej z wysylkami. Ja ostatnio wysylalem dla typka 2 pajaki przed swietami w poneidzialek priorytetem oczywiscie i wyobrazcie sobie 4 dni a tu nic a priorytet i cale swieta przelezaly. Dzis dostal, jeden pajak w porzadku, drugi lekko zesztywnialy, ale moze sie uda powoli rozgrzac i odzyje. W kazdym razie na prawde trudna sprawa z ta poczta...

mycha7891
27-12-2007, 21:43
Mnie również wydaje się iż jest to spowodowane porą roku... Wiele osób nie chce ryzykować wysyłania w taką pogodę

BoBaZ
27-12-2007, 21:57
No nie tylko zima... Niedawno sprzedawałem boehmei i zapukali niebiescy ;/ Czekam na zakończenie sprawy.

M4S73R
27-12-2007, 22:32
Witam nie wiem czemu ale na allegro z pamiętnych 300 wystawionych aukcji o pajakach jest około 100 i nie tylko pająków się to tyczy myslicie że niebiescy się za to wzieli?
Czy coś allegro sie nie podoba ?

To że jest tyle aukcji świadczy o pogodzie (niskich temperaturach jakie teraz panują)
- zawsze tak jest o tej porze roku

Nexus
27-12-2007, 22:59
Lekki offtop, a moze wcale nie. Ostatnio coraz czesciej slysze o akcjach policji za Brachypelmy z allegro. W zwiazku z tym zastanawiam sie, czy ludzie przestali sie wstydzić mowić o tym? Czy naprawde coraz wiecej jest takich akcji. Wykluczam ze moja pamieć nie odnotowala tyle w/w przypadków.
Pozatym wielu hodowców przez te kilka lat wyrobilo sobie swoja renomę i zrezygnowali z placenia haraczu na rzecz allegro za kazdą aukcje. Każdy poprostu wie gdzie szukac.
Co jeszcze o alegro?
Zima
Świeta, czyli wyjazdy itp, z tego powodu ludzie nie ustgawiaja aukcji bo to sie wszystko wydłuza w czasie.
Tyle

mycha7891
27-12-2007, 23:02
Jeżeli macie coś co wymaga dokumentów to powinniście te dokumenty mieć
A jeżeli nie są one wymagane to panowie niebiescy mogą wam skoczyć....

Nie uważam ze jest to strach przed sprzedawaniem tylko po prostu warunki jakie panują... wiele osób które sprzedają piszą w formach odbioru - osobisty w..... po prostu ludzie to nie sadyści i nie chcą skazywać na śmierć swych pupili

FilipK
28-12-2007, 19:31
Jeżeli macie coś co wymaga dokumentów to powinniście te dokumenty mieć. A jeżeli nie są one wymagane to panowie niebiescy mogą wam skoczyć....
Teoretycznie na bezkregowce nie sa wymagane dokumenty. W praktyce - proponuje Ci przeczytac tematy kilku pokrzywdzonych osob. Mam wrazenie, ze nikt nie wie do konca jak to prawo respektowac. ;)

krecik
02-01-2008, 17:51
mi się wydaje,że dlatego bo jest zima,mało kto chce wysyłać w zimie pająki...

mizer
02-01-2008, 18:44
Oczywiście, że jest to spowodowane "ZIMĄ" :p, ale mimo wszystko niektórzy sprzedawcy decydują się na wysyłkę... W przewadze zaznaczają opcję "na odpowiedzialność kupującego". Choć zdarzają się i tacy, którzy na swoja odpowiedzialność wysyłają. Mimo wszystko ilość ofert wzrośnie wraz z ociepleniem. A tak poza tym to chyba nie widziałem jeszcze 300 aukcji na allegro z pająkami :)

stachu_93
02-01-2008, 20:57
1. pora temperatury itd.
2. może i boją sie niebieskich

a poza tym mały offtopic na brachypelmy potrzebne jest zaświadczenie że urodzone zostały w niewoli??? tylko czy coś jeszcze

Messiah
02-01-2008, 22:32
No ok ale nagle tak bardzo chyba bardziej o niebiesjich chodzi ale moze temperatura tez ma duzo do powiedzenia.

Twardy
03-01-2008, 14:10
a ja uważam, że trzeba by było zamknąć już ten temat
co roku na zimę jest mniej aukcji, a jeżeli już jakieś są to każdy dopisuje "WYSYŁKA NA ODPOWIEDZIALNOŚĆ KUPUJĄCEGO". Policji boją się Ci którzy mają i sprzedają Brachypelmy, imperatory itp., zresztą i tak nie wszyscy. Polski rynek nie składa się w większości z pająków na literkę "b", więc logiką jest, że chodzi o zimę.
O ustawach itp. podyskutujcie sobie w dziale ustawy itp.

Craftz
03-01-2008, 17:36
O ustawach itp. podyskutujcie sobie w dziale ustawy itp.
Przepraszam, ale temat znajduje się właśnie w tym dziale - "Akty prawne, Ustawy, Cites".

Co do samego tematu, to też postukuję, żeby go zamknąć.