Pokaż pełną wersję : [Nabór] Potrzebny jest nam 1 moderator!
Witam chciałbym ogłosić nabór na 1 moderatora.
Podanie w którym należy umieścić odpowiedzi na poniższe pytania proszę wysyłać na raphael@arachnea.org w tytule maila wpisując "Nabór - nick"
- Jaki jest Twój nick na Arachnea?
- Od kiedy zajmujesz się pająkami?
- Dlaczego wydaje Ci się, że byłbyś dobrym moderatorem?
- Czy są jakieś przeszkody, które przeszkadzają Ci obecnie w podjęciu współpracy lub Ci ją utrudniają? Jak je ewentualnie wyeliminować?
- Za co mógłbyś ze spokojnym sumieniem przyznać sobie medal i jaką poniosłeś w życiu porażkę, która Cię czegoś nauczyła (niekoniecznie musi to dotyczyć pająków)?
Na odpowiedzi na te pytania czekam do 2 stycznia do godziny 12.00, odpowiedzi wysłane później nie będą brane pod uwagę.
Wyniki zostaną ogłoszone... kiedy wszystko zostanie przemyślane ;) ciężko powiedzieć ile zgłoszeń będzie dlatego nie mogę przewidzieć czasu swojej pracy.
Pamiętajcie, że bycie moderatorem to często niewdzięczne zajęcie! ;)
Pozdrawiam, Raphael
Zakończyłem odbieranie maili. Teraz dyskutujemy na forum moderatorskim i jak zapadnie decyzja to ogłoszę wyniki ;]
Pajeczakk
02-01-2008, 20:53
nie zauważyłem tego tematu.......... jaaaa.... :(
@up
A ja myslalem ze mozna wysylac dzisiaj do konca dnia, a nie tylko do 12, pomylka...
W kazdym razie niewielka strata, wydaje mi sie ze mielismy szanse absolutnie rowne 0 :P.
To głupie. Powinieneś Raphael sam zaprosić któregoś z bardziej ogarniętych i znających się na pająkach użytkowników. Przecież nie trzeba być alfą i omegą, żeby zauważyć, jak prosty jest wybór. Nie będę podpowiadał Ci kandydatur bo sam wiesz lepiej, kto na tym forum byłby odpowiednią osobą. Sam widzisz kto dał już coś od siebie temu forum, pisał artykuły, pomagał innym, do tego jest obecny na arachnei "od przedwojny". Mało tego. Takich osób jest kilka. Pytanie tylko, czy by się zgodziły. No ale tego dowiemy się wówczas, kiedy zaproponujesz im (jednemu z nich) moderowanie.
Szanse niech każdy ma równe.
Post wroxa byl strasznie opiniotworczy, dlatego uwazam ze jego styl myslenia jest bardzo dobry :). :P
Przeciez moderatorem (chyba) i tak nie zostanie osoba ktorej w ogole na forum nie widac, wiec gadanie o rownych szansach jest bez sensu ;).
No do końca sie z tobą nie zgodzę, bo tak to Raphael wybrał by i już, a w takiej formie jak jest teraz każdy ma coś do powiedzenia o każdej osobie i każdy wyraża zdanie na o osobach takie jakie uważa. Ta forma wygląda tak jak wygląda. Wcześniejszych 2 moderatorów Raphael wybrał bez żadnych zgłoszeń, po prostu wybrał tych którzy sie nadawali. A z drugiej strony, taka forma jak jest daje nam to że, dzięki temu może trafi sie ktoś komu na tym na prawdę zależy i będzie zadowolony ze swojej pracy.
MortisGrim
02-01-2008, 23:09
Wolontariat w charakterze moderatora musi być przemyślany i ochotniczy. Składanie komuś bezpośredniej propozycji czasem zaburza tok myślenia i moderatorem mogłaby zostać osoba której w przyszłości nie będzie się chciało albo poczuje się wyróżniony i będzie się pysznił. Najlepiej jest gdy kimś na forum zostają ochotnicy którzy mają świadomość, że jeśli nie spełnią swojego zadania prawidłowo to zostaną wydaleni. I tyle.
Pozdrawiam
Zgłosiło się 12 osób. Chciałem przyjąć jednego moderatora ale ponieważ miałem trudny wybór postanowiłem przyjąć na miesięczny okres próbny:
- Jover
- Kazio
Gratuluję i proszę obydwóch panów o kontakt na gg ;) 2082555
Pajeczakk
02-01-2008, 23:43
Sad_Mad jeszcze przyjdzie nasza kolej :) ale to juz 3 wybory o których albo zapomniałem albo ich nie zauważyłem
ps. Wrox na admina :)
ps. Wrox na admina :)
Uważaj, żebyś nie skończył na talerzu Zespołu Arachnea za takie hasła :P
A ja jestem zawiedziony, ponieważ nie zostałem zatrudniony. Jestem pewien, że to przez ogólny spisek administracji i niechęć jednego z moderatorów do mnie (pozdrowienia:)) :( :( :( . Poza tym już was nie lubie i ide na TCP. Cześć!
BadBekon
03-01-2008, 00:03
Lewus, gdybyś nie wyglądał jak transwestyta na sylwku może by Cię przyjęli:P
Graty wyłowionym, zaufane kompetentne osoby więc przejdą okres próbny:)
vBulletin - Arachnea.org