PDA

Pokaż pełną wersję : [Talerzyk dla pająka] podczas większych przekąsek

lampek show
25-02-2007, 19:22
Kiedy dałem b. vagans L9 żabkę z ogrodu pająk szczęśliwie ją zaczął jeść.
Ale po kilku godzinach z terarium capiło ale to nic bo rozpuszczona przez pająka żaba enzymami trawiennymi zaczęła trochę wsiąkać w podłorze.
Bałem się że pojawi się pleśn i wykopałem ją. Ale czy można pająkowi dać talerzyk aby na nim zjadł grzecznie myszkę czy żabkę??? :?: :?:

kamis1987
25-02-2007, 20:34
oczywiscie ze mozna. ja moim daje moja srebrna zastawe. pajaki zawsze zostawiaja na niej resztki a pozniej popijaja wode z porcelanowej filizanki. kazdemu wiaze sliniaczek zeby sie nie pochlapaly przy jedzeniu a pozniej daje im szczoteczke i paste zeby wyczyscily helicery po posilku i oczywiscie gume orbit bez cukru zeby utrzymaly pH 5.5 w ustach

Michał Michlewicz
25-02-2007, 21:15
Kiedy dałem b. vagans L9 żabkę z ogrodu pająk szczęśliwie ją zaczął jeść.

Żaby są pod ochroną.

FUKSEK
26-02-2007, 21:45
Można dać pojemnik ale po to żeby karmówka się nie zakopała np. larwy mącznika. Gdy pająk go znajdzie zabiera gdzie chce.

twiel
27-02-2007, 09:15
myslę, że talerzyk jest nieodzowny gdy daje się kawałek mięsa lub wątroby. Najlepiej lekki plastikowy np. wycięty z denka po jogurcie. Przykleja się on do mięsa i pająk nawet jak próbuje nosić po terra to jest on od dołu przyklejony. Taką mam metodę.

kamis1987
27-02-2007, 17:40
ludzie po co wy kombinujecie z talezykami, podstawkami itd itp? nie lepiej poprostu karmic pajaka macznikami, drewnojadami, swierszczami, karaczanami niz jakimis zabami(sic!), kurczakami czy watrobkami? nie sa wtedy potrzebne "talezyki". jest tyle konwencjonalnej karmowki ze nie widze sensu w takim kombinowaniu. co przez to chcecie osiagnac? fajny widok pajaka wcinajacego zabe? nie rozsmieszajcie mnie...

lampek show
27-02-2007, 20:59
od czsu ja przynajmniej raz na wylinkę daję mu mięsko z kręgowców żabka(już nie daję) pierś kurczaka a wszystko to po to aby dietę mu urozmaicić :idea: