PDA

Pokaż pełną wersję : [L. parahybana] Uszkodzone odnóże

paweld
09-01-2008, 18:14
Witam.

Jest nowy, więc jeśli temat założyłem w niewłaściwym miejscu to przepraszam.

Niedawno (na allegro) zakupiłem L.Parahybane L9. Niestety pająk nie przeżył... podczas sprawdzania co sie mu stało (pudełko było brudne) zauważyłem że ma uszkodzone tylne odnóże z którego cały czas kapał płyn limfatyczny ( czy coś w tym stylu). Koleś u którego zakupiłem ptasznika twierdzi że pająk mógł zaplątać odnóże w wacie i nie mógł sie wydostać więc próbował sobie je odgryźć... czy to możliwe?? Z góry dzięki.
//Zły dział, przenoszę. Stosuj TAGI w tematach. //Nazwy gatunków piszemy z małej litery. Np. Brachypelma smithi (Brachypelma - rodzaj [Litera wielka], smithi - gatunek [litera mała] - Kazio

Sad_Mad
09-01-2008, 18:16
Nie sadze zeby uplyw limfy z jednego odnoza byl na tyle zabojczy, a juz na pewno pajak jesli by chcial sobie amputowac odnoze to nie haratal by go w ten sposob, tylko by byl bardziej skuteczny :).

Pajaczek mogl pasc z zimna, badz np. z powodu obrazen odwloka...

Napisz w jaki sposob byl zapakowany.

BoBaZ
09-01-2008, 18:16
Zły dział.

Jest to możliwe. Pech, nic więcej.

Zapraszam do MECENATU ! http://www.mecenat.arachnea.org/

PrzemoOoOoO
09-01-2008, 18:19
heh ja miałem młode cambridgei L1 i bez 3 odnóży nawet;o ale mimo to zrzuciły wylinkę na L2 i się dobrze czują:)powodzenia:)

Stasiakov
09-01-2008, 18:35
Strata nogi raczej nie jest przyczyną śmierci. Może wyziębienie? Jak długo pająk szedł do Ciebie?

PrzemoOoOoO
09-01-2008, 19:25
Albo po prostu sprzedający Cię !!!! nic więcej:)

Jak cenzurujesz to tak aby nie bylo widac na pierwszy rzut oka co to za wulgaryzm. / Jover