PDA

Pokaż pełną wersję : [Brachypelmy] Jak zdobyć papiery na młode?

Lajpiec
26-02-2007, 22:24
Pytam teoretycznie z ciekawości. Jak to zdobyć w ogóle i czy to możliwe wiem że trzeba iść do weterynarza i te bzdety, ale jeżeli nie mam dokumentów na rodzice to nie będę miał na małe... czy się mylę? Gdzieś czytałem że na wydanie tego trzeba czekać pół roku :? a i ja osobiście nigdy nie spotkałem się z osobą która by miała taki papier czyli że na allegro sprzedawane są same brachypelmy bez papierów, a co za tym idzie każdy powinien być ukarany a na tcp to tylko 3 osoby widziałem że zostały :? Nic z tego nie rozumiem...[/code]

bartek1m
27-02-2007, 00:54
no widzisz... Tak to juz bywa :/ biednemu zawsze wiatr w oczy, nic z tym nie zrobisz...

Pozdrawiam

Michallewczuk
03-03-2007, 11:05
Nie masz zaświadczenia na rodziców = nie dostaniesz na maluchy.
Nikt nie powinien być ukarany bo nie trzeba żadnych papierów na jakiekolwiek pajęczaki. To że żyjemy w kraju gdzie prawo działa według aktualnego humoru organów prawnych to już inna sprawa.
BTW - weterynarz nie ma prawa oficjalniedo wystawienia takich dokumentów.

Damian1989
19-04-2007, 15:34
ja zdobyłem papiery w Piotrkowie u weterynarza dla egzotycznych zwierząt nie wiem ile to kosztuje bo to było dawno :P :evil:

dzimi
20-04-2007, 13:42
Slyszalem, ze taki papierek kosztuje 30 zl. A dokladnie jest to zaswiadczenie o urodzenia w niewoli. Dawno dawno temu dostalem taki papier do kedziora jak kupilem.