PDA

Pokaż pełną wersję : [Zarobek dla serwisu]-sposób

kokoskop
20-01-2007, 13:03
może przeciez umiescic gdzieś na dole baner jakiejś firmy która płaci wam kase za odpowiednią ilość kliknięć a przecież kazdy kto kocha arachnea bedzie codzienie klikał w tego banerka :D Kasa tak zarobiona przyda sie na rozwój waszego serwisu :D

//Proszę używać tagów (http://arachnea.org/viewtopic.php?t=81) w tematach - birel

frytka
20-01-2007, 15:18
Nie głupi pomysł. Niewielki baner nikomu nie zaszkodzi, a na pewno podreperuje kieszeń Arachnea.

Cockroach
20-01-2007, 15:25
Tylko nie wiem kto będzie płacił za baner "na dole"... Każdy będzie chciał, żeby był w widocznym miejscu.

Wg mnie lepszym sposobem są gadżety wypuszczane przez Arachneę i sprzedawane użytkownikom - typu koszulki, kubki, podkładki pod myszę, smycze, kalendarze :P I wieeeele innych.

survivol
20-01-2007, 16:02
Niektóre firmy które płacą za umieszczanie banera i klikanie w niego raz dziennie nie interesują się tym gdzie baner jest postawiony czy na dole czy na górze, tak czy inaczej jakby był nawet na górze tylko na stronie głównej to by nikomu chyba nie przeszkodziło, ja jestem za tym klikałbym codziennie :)

kokoskop
20-01-2007, 17:22
oni niepatrza gdzie jest tne baner chodzi im tylko zeby ludzie w to klikali

Cockroach
21-01-2007, 00:56
Jeśli chodziłoby tylko o wejścia to pomysł jak najbardziej ok :) Musi się wypowiedzieć administracja.

Sajmonf
21-01-2007, 01:12
Dobry pomysł z ta reklamą napewno ktoś się skusi bo forum jest często odwiedzane a wam napewno przyda się kaska.

kokoskop
21-01-2007, 01:30
no bo patrzciei ile dzienie tu ludu wchodzi i jakby kazdy wchodzacy kliknol to raz dzienie to kasa by z tego była dość :D

aTahualpa
21-01-2007, 01:33
Hmm...pamiętajcie o tym, że klikanie się szybko nudzi. Nawet jeśli z początku obiecuje się sobie, że się będzie klikało cały czas...to też to różnie bywa. Na stronie głównej była bodajże reklama do klikania. Klikaliście?
Ale trzeba poczekać na zarząd aby się wypowiedział. Ja osobiście nie uważam aby to był jakiś rewolucyjny pomysł. Gadżety wydają się lepsze ;)

Andrzej
21-01-2007, 02:12
Na razie chcemy utrzymać się ze sprzedaży gadżetów. Ostatnia akcja z kalendarzami sprawiła, że mogliśmy spokojnie opłacić serwer, domenę i możemy w ciągu roku rozdać Wam wiele pajączków, co już z wielką przyjemnością czynimy :)

Prawdę mówiąc troszkę się zastanawiam czy nie wykorzystać miejsce na prawo i lewo od menu głównego... No zobaczymy jeszcze :)

Dzięki za rady ;)

nickiel
23-01-2007, 20:43
A może by tak mały apel do sprzedających za pośrednictwem serwisu..."sprzedałeś spidera - wpłać symboliczną złotówkę na konto Arachnei "...oczywiście nieobowiązkowe...co wy na to ? (ja bym wpłacił )
Pozdr

Andrew
23-01-2007, 21:27
widziałem na paru forach reklamy google pod kazdym pierwszym postem strony. Można było by to tam wsadzic, np. google podobnie płacą za klikanie w baner tak samo allegro ale niejestem pewiem ja mialem na stronce banerki z allegro i sie utrzymywalem kupywalem se co 90 dni karte doladowujaca do telefonu i tak sie wyrabialem :D a ta strona miala bardzo malo wizyt w porównaniu do arachnea.org

Cockroach
24-01-2007, 11:07
A może by tak mały apel do sprzedających za pośrednictwem serwisu..."sprzedałeś spidera - wpłać symboliczną złotówkę na konto Arachnei "...oczywiście nieobowiązkowe...co wy na to ? (ja bym wpłacił )
Pozdr
A jak ktoś sprzeda albopilosum L1/2 za 2 zł ? :D Jak byśmy mieli naliczać jakieś kwoty, to najlepiej byłoby od ogółu kasy którą się zarobiło za pośrednictwem serwisu. Z drugiej strony nie wiem czy to zadziała, bo będzie to tylko dobra wola użytkowników :wink:

-seraph-
24-01-2007, 11:25
Borcio allegro już nie płaci za kliknięcia.
Ogólnie to sam pomysł uważam za dobry, ale wiem, że ze mną to może wyglądać średnio... np. akcja pajacyk, której cel też jest szczytny, a klikam tam od wielkiego dzwonu. Choć to może dlatego, że rzadko widzę odnośnik.
Myślę, że zamiast jakiegoś bannera można by dać link tekstowy ewentualnie, lepiej wkomponowałby się w stronę.

Nathaniell
24-01-2007, 19:32
Bannerki są dobrym pomysłem i napewno sa tańsze od gadżetów arachnea.org, na wykonanie tych kubków też jest potrzebny jakiś wkład :D pozdrawiam

Kiss-of-Death
25-01-2007, 11:55
Pozdr

To jest bezsensu.. wpłacasz 1zł + 2,5zł za przelew Pocztą Polską.
Już lepiej było by zrobić coś takiego jak ma BakuBak na swojej stronce http://www.mojptasznik.jestsuper.pl
Mianowicie motyw z smsami, pobieraniami dzwonków, tapet..
Tylko jest problem, bo z tego co wiem w naszym wypadku załatwienie ze wszystkimi sieciami GSM takiej bramki z tapetkami i sms[ Wyślij sms o treści arachnea.pomoc pod numer 7461 aby ofiarować 1zł + VAT (1,22zł) na zapomoge dla serwisu Arachnea.pl] z którego cześć zysku szła by na konto arachnea.. Ale podkreślam że nie jest to awykonalne :)

Do admina: Mam bezsenne noce przez zmiane forum, utrate tego wszystkiego co było na starym, skórki html, nawet wymiarów graficznych stronki, Antrax sie ze mna też zgadza że to nowe forum to już nie to samo, straciłęm ochote przeglądania go :cry:

Edit: I w dodatku nie można zlinkować żadnego tematu..

kocik
26-01-2007, 02:33
z tego co wiem to ceneo.pl płaci za klkanie na baner

płacą 10 gr za unikalne kliknięcie :)

http://partner.ceneo.pl/pp/

nickiel
26-01-2007, 22:42
Cockroach...pisząc "nieobowiązkowe" - miałem na myśli dobrowolne ...skorzystałeś - daj choć zeta na servis... qmasz ?

kokoskop
29-01-2007, 17:54
kocik jest dużo takich firm, ale najlepsze zagraniczne, szczególnie niemieckie bo są wypłacalne

nickiel
29-01-2007, 21:37
[quote="Ptasznik_Goliat"]

[quote="To jest bezsensu.. wpłacasz 1zł + 2,5zł za przelew Pocztą Polską.]
nie namawiam do wspomagania Poczty Polskiej, da sobie radę i bez naszej pomocy :) ... sporo ludzików handlujących na Allegro i forach ma konta np w mBanku i Inteligo a tam za przelewy do tego samego banku opłata wynosi 0 PLN

Andrzej
06-02-2007, 01:05
Ponieważ nie mieliście nic przeciwko reklamą w naszym Serwisie, to skorzystałem z programu partnerskiego mBanku i wstawiłem ich reklamy. Nie chodzi w tej akcji o klikanie w bannery, ale o korzystanie z ich usług.
Jeżeli zatem ktoś zastanawia się jakie wybrać konto, gdzie skołować trochę pieniędzy czy szuka dodatkowych źródeł dochodów, to zapraszam do skorzystania z powyższej oferty, która troszkę doładuje tez i nasze konto.

Z góry dziękuję.

Sad_Mad
06-02-2007, 01:13
Mnie osobiscie ten banner nie przeszkadza, ale nie sadze, by Serwis zbyt wiele na nim zarobil...

Andrzej
06-02-2007, 01:19
Wiele nam nie jest potrzebne - wystarczy jak zarobimy w ciągu roku na nasze opłaty :)

Kamil D
06-02-2007, 09:35
Alebo jeszcze jedno....Zrobic jakies ciekawe skiny na GG ludzie będą sciągać i płacić:)

Paszczak
06-02-2007, 09:35
Najwiekszym powodzeniem pewnie będzie sie cieszyć doładowywanie telefonu przez internet, kont tak czesto sie nie zakłada. Ale pomysł jak najbardziej dobry. Popieram, w niczym reklamy nie przeszkadzaja.

sipo
06-02-2007, 11:09
Kiedys arachnea szczycila sie tym ze nie ma zadnych reklam, ale widocznie zmiany nawet jej nie ominely. Mam nadzieje ze nie stanie sie niedlugo komercyjnym forum traca przez to bezpowrotnie na wartosci

Raphael
06-02-2007, 11:13
sipo, wiesz, trzeba oplacac server, domene, nagrody do konkursow...

sipo
06-02-2007, 12:44
No niby tak tylko dlaczego dopiero teraz wyszedl taki pomysl? Nie mowie ze jestem przeciw ale nie jestem tez za.. raczej szczerze watpie zeby z tego byly pieniadze wystarczajace na oplate serwera.ale z drugiej strony kazdy grosz jest wazny.. no i tak sobie mozna gadac i tak wszystko bedzie mialo dwie strony. A mysleliscie nad poszukaniem sponsorow?

kocik
07-02-2007, 01:36
sipo pomysł wyszedł teraz bo ja go zaproponowałem :twisted:
uwierz że jeśli chociaż naście osób założy konta w ten sposób to spokojnie starczy na utrzymanie i konkursy :)
co prawda trzeba to jeszcze rozreklamować i przybliżyć użytkownikom bo większość nie łapie o co chodzi i myśli że jak kliknie na baner to wystarczy :P

kokoskop
07-02-2007, 18:45
i bravo duych pieniedzy serwis z tego niebedzie miał ale zawsze cos :D
a moze dzieki zarabianiu na opłacie domeny bedzie wiecej konkursów w serwisie :D

Andrzej
07-02-2007, 19:55
a moze dzieki zarabianiu na opłacie domeny bedzie wiecej konkursów w serwisie :DW porównaniu z zeszłym rokiem mozna powiedzieć, że uprawiamy jakąś rozpustę :D Nie minął nawet miesiąc od uruchomienia serwisu, a już dwa pajączki trafiły do naszych Użytkowników i jeszcze jeden prezent czeka na wysłanie. W marcu nagradzamy już następnych Użytkowników za obecność na forum oraz za wkład w naszą wiedzę... i tak już będzie każdego miesiąca, a może nawet jeszcze więcej.
Ze sponsorami lub bez pająki i inne nagrody na pewno będą dość często migrować od nas do Was ;)

Chrzaszczu
09-02-2007, 17:26
No to bierzemy sie za klikanie w banery :D ile tu jest dziennie osób?
bo w kupie sila ;]

kocik
12-02-2007, 21:42
na mBank nie starczy klikać trza skorzystać z oferty :P

kokoskop
13-02-2007, 02:12
wic kto niema konta nievch pamieta mbank z arachnea linka bo on lepszy od pko :P PKO-Pocoś Kur... Oszczedzał niestety ja mam tam konto :P

kocik
13-02-2007, 23:21
a w mbanku mogą mieć też konta osoby niepełnoletnie !! :roll:
od 14 lat chyba wystarczy mieć :)
to sie nazywa izzy :)

szpaku_pl
06-03-2007, 15:24
Ja też jestem za banerkami tylko oczywiście z umiarem bo trzeba przyznać ze nadmiar tych reklam trochę denerwuje a przecież chyba nie chcemy się stać onetem który był wspaniałą stroną a teraz jak tam wchodzę to odrazu wyskakuje multum reklam :/
Ale ogólnie pomysł dobry...
pozdrawiam

Andrzej
06-03-2007, 22:53
nie ma obawy - reklamy będą się pojawiały raczej w uproszczonej formie - jako stałe elementy lub czasem w wysyłanej korespondencji, ale nie będziemy Was bombardowali wyskakującymi oknami itd - sam nie cierpię jak przed przeczytaniem czegokolwiek muszę stoczyć walkę z upierdliwymi okienkami :)

A swoją drogą zachęcamy wszystkich do zakładania konta w mBanku poprzez nasz link - założenie konta nic nie kosztuje (nawet dostaje się za darmo kopertę w której można odesłać umowę). Im więcej osób założy sobie darmowe konta, tym my będziemy mogli zorganizować więcej akcji i rozdać więcej nagród. Dacie się długo prosić? Założenie konta to tylko kilka minut. Ja bym się nie ociągał - zresztą nawet nie musicie tego konta używać ;)

LoRd
07-03-2007, 01:49
Andrzej popieram! Nie dość że to eKonto jest SUPER (wiem bo używam od kilku lat) to założenie na prawdę kosztuje jedynie 10gr (powiększone ksero dowodu osobistego które trzeba odesłać wraz z umową). Mam konta w różnych bankach i w moim odczuciu to jest najlepsze. Dostęp do niego mamy 24h na dobę poprzez internet i telefon.

Przelewy kosztują 50gr (do innych banków niż mBank). Za kartę do bankomatu nie płaci się nic, za prowadzenie konta także nic. Brak rygoru stałych wpłat lub środków na koncie.

Nie muszę chyba wspominać że przelewy wewnątrz mBanku dolatują w ciągu 5sekund od nadania, więc kasa do kontrahentów przychodzi błyskawicznie i co za tym idzie przesyłki wychodzą od sprzedających następnego dnia. Bankomaty bezprowizyjne są we wszystkich miastach polski, a i pojawiają się bezpłatne wpłatomaty. Mógłbym jeszcze z 30min opisywać zalety tego rachunku ale lepiej sami sprawdźcie.
Kosztuje to około 10gr za ksero, 5min rejestracji, spacer na pocztę by odesłać umowę. No i tak jak napisał Andrzej, korzystajcie z reklamy która znajduje się na naszym forum - daje to dodatkowe środki na nagrody konkursowe i inne akcje.

stoprocent
07-03-2007, 09:02
mBank jest lepszy dla ludzi z dużego miasta. Ja nie mam u siebie nawet bankomatu ,który obsłuży mBank toteż muszę płacić 10zł za wyciągnięcie kasy. o Zgrozo!

kocik
07-03-2007, 22:02
z tego co mi wiadomo to nie trzeba nawet nic odsyłać :) przychodzi kurier z umową podpisujesz i mu oddajesz :) pokazujesz mu dowód/paszport czy co tam jeszcze masz i nie trzeba nic kserować :)
a tu jest lista bankomatów :
:arrow: http://www.mbank.com.pl/oferta/karty/bankomaty/index.html

Andrzej zapomniałeś dodać że jak ktoś zostanie partnerem mbanku klikając na link z arachnei również przyczyni się do wzbogacenia serwisu :)

@ndriu
10-03-2007, 23:00
mBank jest lepszy dla ludzi z dużego miasta. Ja nie mam u siebie nawet bankomatu ,który obsłuży mBank toteż muszę płacić 10zł za wyciągnięcie kasy. o Zgrozo!

Aż mi sie nie chce wierzyć ,że nie ma u Ciebie bankomatu gdzie wyplaty sa darmowe...
"w mBanku darmowe wypłaty gotówki w bankomatach BZ WBK, Sieci Euronet oraz Cash4You na terenie Polski są bezpłatne"

DjNergal
10-03-2007, 23:28
a moze jakes koszulki? z logo[pająk] i napsiem [www.arachnea.org]! z pewnosia nie tylko ja bym chcial miec taka koszule! rozwazcie to

kokoskop
11-03-2007, 12:02
były już kiedyś takie koszulki i wcale niegłupi to pomysł :D

Prnt
30-03-2007, 01:39
Popieram akcję z koszulkami, sam ostatnio się nad tym zastanawiałem i przy użyciu magicznej opcji "szukaj" przywiało mnie właśnie w ten temat. Nie wiem czy ten stary projekt jest nadal dostępny, ale pewnie z nowym przy pomocy naszych serwisowych grafików nie będzie większych problemów? Czekam na rozwinięcie tematu i mam nadzieję, że będę mógł w niedługim czasie cieszyć się nową częścią garderoby z logo serwisu.

Tus
31-03-2007, 01:29
Popieram pomysł z koszulkami. Sądzę że całkiem sporo osób chciałoby mieć taką koszulkę (w tym ja sam :wink: ) ale trzeba poczekać aż starszyzna wypowie się na ten temat 8)

Pozdrawiam
Tus

Raphael
31-03-2007, 12:19
Pomysł z koszulkami był już w dość zaawansowanym stadium jednakże osoba, która się nimi zajmuje z pewnych przyczyn tymczasowo jest wyłączona z życia serwisu.