Pokaż pełną wersję : [PODSTAWY] POBIERANIE JADU (FILM)
Blackmane
27-02-2007, 19:37
Witam serdecznie. Być może ktoś z was kiedyś będzie chciał nawiązać współpracę z Polskim lub zagranicznym koncernem farmaceutycznym dostarczając jad ptaszników. Jeśli tak to ten film pokaże wam podstawy pobierania jadu.
UWAGA: Film zawiera sporo (jak na jego długość) gadania (być może zbędnego) :).
KLIK (http://youtube.com/watch?v=ETFN-BJ3j-8)
Od razu zaznaczam, że zamieszczam ten film, jako źródło poszerzania horyzontów. Nie upatrujcie w nim instrukcji pobierania jady do wykończenia nieprzyjaciół :).
Od razu odpowiadam na pytanie. Nie nawiązywałem jak na razie współpracy z żadnym koncernem farmaceutycznym. Jak na razie.
RESPECT!!! Tak jak i poprzednie twoje produkcje i ta jest super. Gratuluje i czekam na następne epizody :D
bloodman89
27-02-2007, 21:05
Blackman co ja bym wiedzial o ptasznikach gdyby nie twoje filmy i teksy.
Maly offtop: Kiedy dokonczysz swoja strone? Bo nie moge sie doczekac kiedy wszystkie twoje teksty beda dostepne w jednym miejscu.
Blackmane
27-02-2007, 21:22
Dziś uzupełniłem pare działów. Dzięki wielkie :)
Blackmane, jesteś najlepszy :)
Na filmiku "Jadowe wojny" jest powiedziane że chyba 1litr jadu czarnej wdowy jest warty ileś tam milionów dolarów.
Blackmane, filmiki sa zajebiste :D stronka tez kozacka :D
Blackmane, jesteś najlepszy :)
Na filmiku "Jadowe wojny" jest powiedziane że chyba 1litr jadu czarnej wdowy jest warty ileś tam milionów dolarów.
z tego co pamiętam to 30g jadu wdowy, kosztuje 5/6mln dolarów, a do wyprodukowania takiej ilości jadu potrzebne jest duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. ....uuużo wdówek
Blackmane
27-02-2007, 22:55
Tak ale jad ten nie jest zbierany do robienia surowic, lecz do badań nad lekami, więc nie trzeba tego jadu dawać w mililitrach :)
Michał Michlewicz
27-02-2007, 23:01
Film się pobiera i się zapytam w między czasie:
Do jakich celów można taki jad wykorzystać?
Blackmane
27-02-2007, 23:04
Do wykończenia nieznośnego sąsiada (żart) :D. A tak na poważnie to tak jak powiedziałem. Jeśli znajdziesz firmę farmaceutyczną, która będzie zainteresowana współpracą to będą pobierać od ciebie zebrany jad ptaszników, który potem wykorzystywany jest do badań nad nowymi lekami.
Michał Michlewicz
27-02-2007, 23:05
Skąd można wytrzasnąć jakąś firmę farmaceutyczną? ;) Tzn jakieś kontakty czy coś...
Ptasznik wypuszcza tylko kropelkę, a gdyby zebrać 5ml jadu stomki albo murina, to rzeczywiście można by sie pozbywać sąsiadów :)
Super filmik, firmy farmaceutyczne w Polsce
http://www.apteka-internetowa.1234.pl/kat8egoria.html
PS. Ładnie go pomiziałeś po pupce :twisted:
W Stanach są nawet fermy czarnych wdów.Widziałem raz w telwizji jak cała rodzina w tym siedziała.Ale kwot żadnych nie podawali.
A film jak zwykle wybitny
janek_cpw
28-02-2007, 05:03
Co do czarnej wdoy to chce ktos bo kumpel mowil ze sobie zalatwia :) i ze moze zaltwic ich duzo ale potrzybuje kilku ochotnikow, wtedy bedzei taniej. To jest oferta tylko i wylaczeni dla bardzo doswiadczonych hodowcow... Pozdrawiam :)
Jaszczurka11
28-02-2007, 14:14
Super, jesteś dobry, ale najfajniejsze w tym filmie było: (cytuję)
"Taką rurkę, po uprzednim schwytaniu pająka, staramy się sprawić..."
Trochę to nie po polsku :D
Ale i tak szacun :twisted: jesteś the best :!:
Czuje się jak na forum Homosexualistów ...
-Michał-
28-02-2007, 18:48
podpisuje sie pod postem kabu...
lol ludzie co wy piszecie ?? "jestes bogiem, jesteś najlepszy, jestes the best (po ang :P )itp." super zorobil bardzo dobry maretiał ktory przyda sie napewno ale bez przesady :roll: ...
Blackmane
28-02-2007, 19:39
Tam jest "taką rurką" :) może to tymczasowa deformacja mikrofonu? :D
facehugger
28-02-2007, 20:12
lol ludzie co wy piszecie ?? "jestes bogiem, jesteś najlepszy, jestes the best (po ang :P )itp." super zorobil bardzo dobry maretiał ktory przyda sie napewno ale bez przesady :roll: ...
może dlatego mowią ze jets najlepszy bo posiada taką wiedze jaką ma nie wielu z nas (albo nikt z nas).... zazdrościcie mu i tyle :roll:
Blackmane
28-02-2007, 20:17
Ej ludzie dajcie spokój. :) Michał dobrze prawi. Ja to po prostu robię dla was i tyle. Dzięki że to doceniacie, naprawdę. Ale co fakt to fakt z pozoru tak te forum dla kogoś obcego mogło by wyglądać :D hehe.
filmik bardzo fajny... do tej pory tylko ogladalem ale teraz komentuje :D
a tak swoja droga ty jak i twoja strona to chodzaca(hododzaca?) skarbnica wiedzy :D
Blackmane
28-02-2007, 20:34
Bardzo dziękuję. Dobrze że komuś się to przydaje. Nad stroną nadal pracuję. w pracy ostatnio mam troszkę nawał, ale postaram się sukcesywnie uzupełniać kolejne działy.
może dlatego mowią ze jets najlepszy bo posiada taką wiedze jaką ma nie wielu z nas (albo nikt z nas).... zazdrościcie mu i tyle :roll:
Nie zazdroszcze nikomu wiedzy,bardzo się ciesze i to doceniam że tacy ludzie istnieja bo sam nabywam przez to daną wiedze czegoś i zamykam odpowiedzi na swoje pytania : ale bez przesady,mozna powiedzieć " fajna i bardzo przydatna strona" "bardzo atracyjny artykuł" "podoba mi się" - czy coś w tym stylu a nie " Ty jesteś zajebisty""Ty jesteś Bogiem" Ty jesteś mistrzem,mistrzem światak" "kocham Cie" hheheh żenada :D
jestes the best (po ang :P ) PolskoHybrydoAng :D
BlackName zastanawia mnie, czy jezeli nie jestem pelnoletni to czy firmy farmaceutyczne bylyby zainteresowane takową wspólpraca..
Prawde mowiąc to co do gatunków pajaków jakich jad by chcieli to nie jest to zbyt duzy problem.
Zastanawia mnie takze ile musialbym zebrac jadu aby móc wyslac; dostarczyc, to do firmy farmaceutycznej.
Myslalem takze jak taką znikomą ilość jadu przelewa sie do innego pojemnika bo chyba w tej rurce sie tego nie wysyla, prawda?
Zastanawia mnie równierz ile móglbym chciec wziąść za próbke jadu moich pająkow, niemialem nigdy stycznosci z taką sytuacja wiec po prostu nie wiem ile wolac. Prosilbym o odpowiedz :)
POzdrawiam Tasma.
P.s Jestem zainteresowany tym wlasnie procederem :D
UnnamedPlayer
01-03-2007, 16:48
Nie no kolejny raz super art! Gratulacje! 8)
BlackName zastanawia mnie, czy jezeli nie jestem pelnoletni to czy firmy farmaceutyczne bylyby zainteresowane takową wspólpraca..
Musiałbyś mieć sporo ptaszników danego gatunku aby się Tobą taka firma zainteresowała, tak samo jak w przypadku Farm Czarnych wdów i ptaszników w stanach,które dochodzą do zawrotnych liczb pajaków. Iż jeżeli w polsce wprowadzą takie bądania uwierz mi będziesz dawno pełnoletni a może nie będzie już "dawno" :)
Prawde mowiąc to co do gatunków pajaków jakich jad by chcieli to nie jest to zbyt duzy problem.
Weźmy np: Taką Maculate,dostałbyś oferte oddania 2g jadu to jest XXX ptaszników,poradziłbyś sobie złapać w rączke Maćka i od tak odessać z nie jednego jad,a przed Tobą jeszcze setka,jak nie więcej ? Powodzenia ... chociaż słyszałem o innym sposobie oddawania jadu,poprzez branie ptasznika w boks do ktorego podchodzi rurka,wten wposzczany jest gaz ogłuszajacy(nie znam nazwy) ptasznik zasypia i wyciaga go sie z pojemnika po czym jakimś napięciem elektrodami wymusza się z niego jad :)
Zastanawia mnie takze ile musialbym zebrac jadu aby móc wyslac; dostarczyc, to do firmy farmaceutycznej.
Na pewno nie z 5 irmin ;)
Zastanawia mnie równierz ile móglbym chciec wziąść za próbke jadu moich pająkow, niemialem nigdy stycznosci z taką sytuacja wiec po prostu nie wiem ile wolac. Prosilbym o odpowiedz Smile
Gdzie niegdzie ludzie z tego dobrze sie urzymują, w tym problem że zwykły szary hodowca z 10 ptasznikami każdy inny może pomarzyć o sprzedaży jadu-To jakbyś chciał sprzedać Owocowy Sad a na prawde miałbyś tylko jego część " Jabłko" :)
Stasiakov
01-03-2007, 21:52
powiedzcie mi o co choidz. Pobrałem film i za każdym razem tenze zatrzyumje się na 8 sekundzie i leci od początku ??
znaczy to tyle że Ci się cały nie ściągnął. spróbuj jeszcze raz.
A ja tak pomysląem ze jak juz bede miał ten jad ptasznika, to można by sprawdzić czy jest się uczulonym. Czyli daje sobie kropelke na reke, robie ogłą dziurke w miejscu kropelki, no i jak wyskoczy bombel to jestem uczulony.
Co myślicie o tym?
Chyba niepotrzebnie bylo wspomniane o sprzedazy jadu i wspolpracy z firmami farmaceutycznymi. Teraz sie "wielcy hodowcy" beda napalac na to.
A film, fajny i dobrze zrobiony.
blackmane możesz jeszcze powiedzieć jak taki jad się przechowuje?
z góry thx 8)
Blackmane
03-03-2007, 23:15
Po prostu rurka taka umieszczana jest w probówce zamykanej (by nie dostawał się kurz) i wysyłana/dostarczana do odbiorcy.
Niezły filmik, ogólnie twoje tematy są oki. Chciałbym zobaczeć Twoją hodowlę, a może fotki byś umieścił? :lol:
chyba ten link z filmem juz nie dziala
BadBekon
06-05-2007, 02:44
Pousuwane zostały chyba z serwera, jakby kto chciał i jakby Blackmane wyraził zgodę to mogę je powysyłać/powrzucać na różne darmowe serwery typu sendspace, bo mam to na dysku (3 filmy).
A @topic:
A ja tak pomysląem ze jak juz bede miał ten jad ptasznika, to można by sprawdzić czy jest się uczulonym. Czyli daje sobie kropelke na reke, robie ogłą dziurke w miejscu kropelki, no i jak wyskoczy bombel to jestem uczulony.
Co myślicie o tym?
A jeśli zrobiłbym tak no i, niestety, byłbym uczulony, to dostałbym wstrząsu prawdopodobnie, co nie? Dlatego wolałbym nie ryzykować na sobie, jedynie liczyłbym na jakieś testy, o czym w naszym paradoksalnym kraju możemy pomarzyć...
rzempal10
06-05-2007, 02:52
Pousuwane zostały chyba z serwera, jakby kto chciał i jakby Blackmane wyraził zgodę to mogę je powysyłać/powrzucać na różne darmowe serwery typu sendspace, bo mam to na dysku (3 filmy).
Było by super bo ja chętnie obejrzał bym ten filmik i mam pytanie dlaczego takie tamaty nie są podklejane gdyby freeman nie poruszył znów tego tematu to bym niewiedział że on istnieje.
fajny art, tylko mam jedno zastrzeżenie, przerzuciłbym to do Vipa, bo kiedy leży tutaj w tym dziale to ktoś się jeszcze napali i spróbuje wziąć trochę jadu od murinusa
dziecko + ptaszor = lipa
jak to ma nie wiecej niz 5 mb to moge uzyczcyc serwera, wyslijcie mi tylko go
Nie bądźcie aż tak napaleni na firmy farmaceutyczne bo zanim się do nich dossacie to uh :P
jak taki jad się przechowuje?
Co do przechowywania - jad w formie naturalnej bardzo szybko traci swoje właściwości toksyczne, lepszą wersją jest jad suchy. Suszy się go w eksykatorze lub komorze wentylacyjnej. Następnie siup do niskiej temperatury (0 do -30st. C) mamy spokój na parę lat (najlepiej z nalepką „światło precz” bo przy świetle jad stopniowo traci toksyczność).
tak wiec dzieki BadBekon'owi i mojemu serwerowi macie mirror
http://www.totalwarez.info/filmy/
Proszz bardzo
Co myślicie o tym?
swoją drogą ciekawe, ale podejrzewam ze jad i tak by podrażnił tkanki i byłby bąbel :D ale w wypadku uczulenia napewno wiekszy... :D
Jak klikam na link z filmikiem to wyskakuje mi:
[403] Forbidden : Dostęp zabroniony
Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do /inne/BLACKMANE-PobieranieJadu.wmv na tym serwerze.
CZEMU???
Jak klikam na link z filmikiem to wyskakuje mi:
[403] Forbidden : Dostęp zabroniony
Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do /inne/BLACKMANE-PobieranieJadu.wmv na tym serwerze.
CZEMU???
zerknij 3 posty wczesniej na moj link.
vBulletin - Arachnea.org