PDA

Pokaż pełną wersję : [F] juniorksg

Michallewczuk
27-02-2007, 23:44
Negatyw

Jakieś trzy tygodnie temu ten użytkownik kupił odemnie pająka. Niestety pogoda była zła więc nie mogłem go wysłać (nie mam na nią żadnego wpływu). Zażądał zwrotu pieniędzy teraz zamiast wysyłki pająka (teraz dopiero pogoda jest odpowiednia). Z jego tonu wypowiedzi wychodzi na to jak bym był conajmniej złodziejem. Innym też wstrzymałem wysyłki ale tylko z tym userem były problemy (jak widać tylko On nie może zrozumieć tego że na pogodę nie ma się żadnego wpływu)).
Nie polecam.

juniorksg
28-02-2007, 00:29
"Kupiłem" od niego Brachypelmę albiceps L1 w dniu 09.02.07r (pieniądze miał w tym samym dniu na koncie).
Do dnia dzisiejszego pająk nie został wysłany!!!
Tłumaczenie się pogodą jest śmieszne gdyż tydzień temu były bardzo dobre warunki do wysyłki więc co stało na przeszkodzie aby go wysłać?
Inna sprawa to że inny hodowcy u których kupuję (Zgrzewa,charliie,7orion7,szarai,robert.p i inni) wysyłali w dużo niższych temperaturach i pajączki zawsze są całe i zdrowe.
Ja sam kilka dni temu wysyłałem 3 pająki i także dotarły do odbiorcy całe i zdrowe więc dla chcącego nic trudnego.
Kilka razy obiecywał że wyśle jednak jakoś mu to nie wyszło.
Gdy poprosiłem o zwrot pieniędzy nagle zdecydował się że jutro mi wyśle pająka.Czekałem tyle czasu i powidziałem DOŚĆ.Nie jest jedynym który ma te pająki.
Fakt faktem pieniądze dostałem spowrotem (choć musiałem mu to napisać trzy razy) więc przynajmniej to jest na plus jednak za całokształt zdecydowany NEGATYW !!!

Michallewczuk
28-02-2007, 00:43
To że jest u Ciebie dobra pogoda to nie znaczy że u mnie jest tak samo.
Niestety ja nie mam na to wpływu. Wysyłając w złą doprowadził bym do tego że pająk by zamarzł. Niby zastrzegam sobie zawsze to że wysyłka na odpowiedzialność kupujacego ale i tak mi zależy bardziej na życiu pająka niż opini sprzedającego.

juniorksg
28-02-2007, 00:52
Niestety ja nie mam na to wpływu. Wysyłając w złą doprowadził bym do tego że pająk by zamarzł.

Dlaczego inni hodowcy a nawet taki amator :D jak ja umieją wysłać pajączki a ty nie umiesz?

Skoro dla Ciebie to taki wielki problem aby należycie zabezpieczyć pająka do wysyłki to może lepiej abyś ich nie sprzedawał.

Michallewczuk
28-02-2007, 01:32
Niestety ja nie mam na to wpływu. Wysyłając w złą doprowadził bym do tego że pająk by zamarzł.

Dlaczego inni hodowcy a nawet taki amator :D jak ja umieją wysłać pajączki a ty nie umiesz?

Skoro dla Ciebie to taki wielki problem aby należycie zabezpieczyć pająka do wysyłki to może lepiej abyś ich nie sprzedawał.
Nasprzedajesz się więcej to będziesz wiedział o czym piszę. Ktoś bierze wysyłkę na swoją odpowiedzialność a potem jęczy że pająk padł.
Co do mojego pakowania to nie wypowiadaj się jak nie widziałeś. Klienci nie narzekają a wręcz chwalą.

Ty wyraziłeś swoje zdanie, ja też, pieniądze w całej kwocie do Ciebie wróciły, więc to już zostawmy. Każdy sam sobie wyciągnie z tego wnioski.

juniorksg
28-02-2007, 01:44
Nasprzedajesz się więcej to będziesz wiedział o czym piszę.

Sprzedałem już BARDZO dużo pająków i nigdy nie miałem najmniejszego problemu.

Ktoś bierze wysyłkę na swoją odpowiedzialność a potem jęczy że pająk padł.
Co do mojego pakowania to nie wypowiadaj się jak nie widziałeś. Klienci nie narzekają a wręcz chwalą.

No to chwalą czy jęczą że padł?
Sam sobie przeczysz.

Michallewczuk
28-02-2007, 01:47
No to chwalą czy jęczą że padł?
Sam sobie przeczysz.
Biorę z przykładu innych osób które miały takie akcje (zaufane i znane mi osoby więc zaniedbania z ich strony są wykluczone) których ja nie chce mieć.

marcin2806
01-03-2007, 10:50
Michallewczyk ma racje.Ja tez bym nie wyslal w taka pogode pajaka,jezeli w nocy temp jest na - .Wysylka poczta kosztuje 7.5zl .a jak tak bardzo chciales miec pajaka zaraz to bylo trzeba wplacic o 2.5zl wiecej i pajaka bys mial jeszcze w tym samym dniu.

juniorksg
01-03-2007, 15:24
Zapłaciłem za przesyłkę poleconą priorytetowa więc o co Ci chodzi?

W dalszym ciągu nie dostałem odpowiedzi dlaczego nie wysłał go ponad tydzień temu gdy temperatury były na plusie.Może według niego było znów za ciepło :lol:

Powtórzę po raz kolejny NIKT nie ma problemu z wysyłką nawet przy dość dużych minusowych temperaturach tylko Michallewczuk :?

Michallewczuk
01-03-2007, 15:38
Tak, było za ciepło a zupa była za słona.
Nie jestem maszyną i mam też swoje prywatne życie, wiec nie jestem dostępny na zawołanie. . To że gdzieś jest ciepło to nie znaczy że u mnie też jest tyle samo. Ja nie mam problemu z wysyłką ale nie będę słał by mi potem ktoś jęczał że padł (nie da się zabezpieczyć tak listu by było 100% pewne że pająk przeżyje. O woreczkach grzewczych nie wspominam bo mało kto to praktykuje).
Było jak było, pieniądze dostałeś spowrotem a ja się ciesze że nie mam martwego pająka na kącie. Niektórzy grubo ponad miesiąc czekali z wysyłką aż do wczoraj bo zależało im bardziej na żywym pająku niż na fast wysyłce ale mało pewnej. Zawsze się trafi jakiś odmieniec a w moim wypadku byłeś to akurat Ty.

Nie mam do Ciebie żadnego żalu z tego powodu itp. Dalsze odpowiedzi z mojej strony są chyba bezcelowe. Racja jak dupa - każdy ma swoją.