Pokaż pełną wersję : [A.geniculata,irminia,nhandu,smithi] jaka najlepsza hodowla
Ździslaw
28-02-2007, 01:35
Witam.
Posiadam gienie L7? irminke L8 smithi L6 i coloratovillosus L6.
Zastanawiam sie nad rozpoczeciem hodowli karmowej bo ciągle kupowanie siwerszczy mnie meczy.
Nie znam sie na hodowlach karmowych i prosze o jakies info co bylo by najlepsze dla moich pajaczkow i jak sie do tego zabrac itp.
Pozdrawiam 8)
//Proszę używać tagów (http://arachnea.org/viewtopic.php?t=81) w tematach - Maxtor
Polecam Ci karaczany szare. Dobrze się mnożą, nie są wymagające (jak Ci jakiś zwieje to spokojnie da rade przeżyć w mieszkaniu), jedzą praktycznie wszystko: warzywa, owoce, suchą karmę dla psów/kotów/rybek, itp. itd., są pożywne, ruchliwe (przez co prowokują pająka do zdecydowanego ataku), dobrze znoszą przegęszczenie i nie zjadają się na wzajem jak świerszcze, pewnie mają jakieś inne zalety ale nic już mi w tej chwili do głowy mie przychodzi, pewnie dlatego, że jest trzecia w nocy >f..k<. Niestety mają też wady: łażą po szybach, pionowo i poziomo do góry nogami, potrafią zeżreć siatkę żyłkową i spier... z terrarium (co mi się przytrafiło i miałem 20 pare luzem w pokoju), są szybkie i szybko się chowają.
Polecam trzymać je w jakimś dużym, plastikowym pojemniku na żywność.
Powodzenia.
możesz hodować mączniki, drewnojady no i dowolne karaczany
Przedmowca opisał ci cinerejki ale nie wspomniał o wazelinie 8)
wilk pewnie jej nie używaleś i dlatego 20 karaczanów ci...spier... z terrarium lol...
maczniki sa proste ale swierszcze lepsze zwlaszcza dla nadrzewnych najlepiej to i to pajaki rosna wieksze jak maja rozno rodny pokarm
Dopisze si tutaj...wilku ta hodowla karaczanow smierdzi? Bo starsza sie naczytala ze swirszcze jada i nic hodowac nie moge ....
vBulletin - Arachnea.org