PDA

Pokaż pełną wersję : [Brachypelmy albopilosum]

siwyy
25-01-2008, 00:11
Witam ostatnio czytałem parę postów z tego działu i ma jedno takie pytanko ...
czy jak do mnie wpadną niebiescy co ma zrobić mam samiczkę Brachypelma albopilosum L8 odpowiedzcie bo jak moja mama sie o tym dowie to mnie zabije :D i tak nie chciała tego pająka to jeszcze kłopoty mają być ... Czy jakieś dokumenty mają być jeśli tak to z kąt jej wziąść Dziekuje i Pozdrawiam Siwyy

Sebastian Ś.
25-01-2008, 00:18
Ogólnie to wpadają na chate,najczęściej jak zobaczą,że na allegro Brachypelmy się sprzedaje.Nie sprzedawaj ''publicznie'' a unikniesz nielegalnych kłopotów które tworzy policja polska.

Hubertuse
25-01-2008, 00:26
Spróbuj załatwić w PIW ( Powiatowy Inspektorat Weterynarii ) akt o urodzeniu ptasznika w niewoli.

A na razie nie chwal się tak bardzo posiadaniem kędziorka ;)

BoBaZ
25-01-2008, 13:54
Dokładnie - nie sprzedawaj, nikt nie będzie wiedział że go w ogóle posiadasz ;)

A jeśli już by mieli wpaść z wizytą, to wcześniej na 99% dostaniesz wezwanie na komendę jako świadek/podejrzany. A wtedy wynieś pajączka do kolegi, albo schowaj. A policjantom powiedź że zdechł ;)

Spore
25-01-2008, 13:59
że już w pudełku jak otwarłeś to był martwy :p

siwyy
25-01-2008, 17:05
a jak naprzykła będę chcił mieć młode to moge taki dokument zrobic dla małych ze sie urodziły w niewoli zeby mógl legalnie sprzedawać je na allegro ??

x_warrior
25-01-2008, 19:37
wtedy nie powinno być problemu. Ale na rodziców papierek też musisz mieć. Zależy od weterynarza, a jak coś to zawsze możesz powiedzieć że to parahybany :d