PDA

Pokaż pełną wersję : [Hodowla myszy] potrzebuje porady?

pawel0110
01-03-2007, 19:55
Witam mam pytanie do osob ktore maja doswiadczenie w hodowli myszy na karme poniewaz obecniie hoduje myszy dla pajakow i mam problem, poniewaz zostalo mi sporo oseskow ktore chce przeznaczyc do dalszej hodowli (sa caly czas z matka) lecz teraz musze wymienic sciólke//ort i nie wiem czy to nie spowoduje odzucenia mlodych przez matke. Co byscie mi poradzili w jaki sposób//ort zmienic sciółke//ort, a za razem nie utracic mlodych oseskow.

//Proszę używać tagów (http://arachnea.org/viewtopic.php?t=81) w tematach - Maxtor

kaczi44
01-03-2007, 20:07
To nie za dobry pomysł dawać myszę pająkowi. A co do ściółki to nie wymieniaj bo matka odrzuci małe.

pawel0110
01-03-2007, 20:19
ale ja daje tylko oseski nie podaje doroslych myszy

kaczi44
01-03-2007, 20:26
Oseski też nie są za dobrym pokarmem dla ptasznika. Poczytaj sobie na forum na ten temat. Karmienie takim pokarmem wiąże się z powikłaniami, a nawet śmiercią pająka.

pawel0110
01-03-2007, 20:30
ja tylko chialem urozmajcic troche ich diete poniewaz za duza liczba oseskow jest skutkiem hodowli waza
tylko raz karmilem pajaki oseskami i juz nie bede skoro mowice ze to nie zdrowe dla pajaczka

Paszczak
01-03-2007, 22:22
To zależy, czy mysz jest przyzwyczajone do Twojego zapachu, obecności. JA swoim zmieniałem ściółkę gdy były z młodymi w gnieździe, delikatnie wybierając tam gdzie się dało.

puaru
02-03-2007, 02:48
Oseski też nie są za dobrym pokarmem dla ptasznika. Poczytaj sobie na forum na ten temat. Karmienie takim pokarmem wiąże się z powikłaniami, a nawet śmiercią pająka.
ta jakbyś karmił ciagle myszami, to mogły by wystąpić te powikłania ale wcale nie muszą :]
Co do tematu to wez reka to pseuda gniazdo myszy z małymi i najlepiej z dużymi i przełoż do nowych trocin, powinno byc ok.

WujaKuBa
04-03-2007, 22:45
W zoologu można dostać mrożone oseski? Są one w pełni bezpieczne?

puaru
07-03-2007, 00:33
W zoologu można dostać mrożone oseski? Są one w pełni bezpieczne?
Zależy od sklepu .To że mrożone nie znaczy ze nie były trzymane na jakiejs chemi :]

watchu
07-03-2007, 01:04
mały offtop :P

jak to jest hodować myszki? ciężko się je hoduje? przyzwyczajają się do ludzi? tak myślę sobie, bo fajnie taką myszkę mieć w domu ;)

puaru
07-03-2007, 01:42
osobiscie nie mam hodowli myszy w domu bo mam je od kumpla z jego zasobów. no oswajaja sie na tyle że nie gryza i nie uciekają, kumpel ma otwarte klatki i tylko raz na kilka miechow jakaś ucieka. Jak jest mało bogaty pokarm to moga zjeść młode i czasem ponoć jak sie wezmie mlode na rece to potem tez je moga zjesc. Trzeba trociny zmieniać bo inaczej bedzie smierdziec. Jak chcesz nie na karmówke zwierzatko to sobie kup chomika fretke albo szynszyla :p

Tecłav
07-03-2007, 02:54
mały offtop :P

jak to jest hodować myszki? ciężko się je hoduje? przyzwyczajają się do ludzi? tak myślę sobie, bo fajnie taką myszkę mieć w domu ;)
Polecam szczury. Nie mam szczura. Ja miałem myszki chomiki i tym podobne pierdoły które jak obserwuję od pół roku nijak się mają do szczurów.

puaru
10-03-2007, 02:09
i juz nie bede skoro mowice ze to nie zdrowe dla pajaczka
możesz smiało karmić i nic nie powinno sie stać .