Pokaż pełną wersję : [Osy, Pszczoły] pytanie
Wie ktos czy dorosle ptaszniki mozna karmic osami pszczolami, chodzi mi o zywe!!Czy pajakowi nie zaszkodzi jad pszczoly itp.??
Z góry Dzieki!! :)
L i z a k .
01-03-2007, 23:46
moim skromnym zdaniem nie należy
Nawet nie chodzi o ten jad,pszczoły/osy mogą uszkodzić np odwłok pajączka swoim żądłem,a co wtedy sie dzieje, to chyba każdy wie
tak myślałęm ale wolałem się upewnic!! A jakie owady ktore lataja latem na łąkach mozna podawac pajakowi??
Na starym forum był taki fajny art ,w którym było kilka opisów dziko żyjących karmówek.Poszukam, jak znajdę to wyedytuje posta (jeżeli ktoś mnie w tym nieubiegnie ;) )
EDIT: przykro mi,ale nie znalazłem ,musisz uderzyć do Moderatorów ,albo kogoś kto wie o co mi chodzi :p
To fajnie Dzieki z Góry!! :) :)
moim zdaniem karmienie osami/pszczolami jest mozliwe po usunieciu zadla tym owadom, ale raczej nie polecam tej karmowki
osy maja silne szczęki więc usunięcie im samego żądła dużo nie da
a ja karmiłem osami czesto nic sie nie stalo. robaczki jakie lapie to swierszcze trzmiele koniki polne muchy rozne zuki takie zielone duze sa muchy konskie i jesli ci sie uda to wazki(nadrzewne je lubia :wink: )
Mam b.albopilosum L9 czy on poradzi sobie z osa??
szczęki też można usunąć :wink:
WujaKuBa
04-03-2007, 22:41
sory 2 razy mi sie nadusiło:/
WujaKuBa
04-03-2007, 22:42
Po co chcecie dawać osy czy pszczoły? Żeby popatrzeć na walke pająka z nimi? Nie lepiej dać tłustego mącznika, drewnojada, czy świerszcza? Zbędne widziwianie i kombinowanie. . . .
vBulletin - Arachnea.org