PDA

Pokaż pełną wersję : Papiery?? samiec B.albopilosum

krecik
30-01-2008, 23:17
Witam.Chciałbym rozmnożyć kędziorki.Mam dorosłą samicę z zaświadczeniem o urodzeniu w niewoli i chcę dokupić samca.Czy na samca trzeba papiery?? Jak kupię samca bez papierów to weterynarz powiatowy nie wyda mi papierów na młodych?
Pozdro.

KastaTD
31-01-2008, 02:31
Jak kupię samca bez papierów to weterynarz powiatowy nie wyda mi papierów na młodych?
Nikt Ci przecież nie odpowie za PLW. Napisz, zadzwoń albo porozmawiaj z nim osobiście. Popatrz ma mój temat trochę niżej, bo dobrze by było się trochę przygotować do tej rozmowy - podstawowe artykuły ustaw i takie tam. Mój PLW nie wyda, jeśli któreś z rodziców nie ma dokumentów.
PS. Niezły nowy avatar :p

EDIT:
Zapytaj, co jeśli sprzedający wystawi Ci rachunek i pisemnie oświadczy, że pająk urodził się w niewoli. Może akurat coś to da.

PiPES
31-01-2008, 20:54
ewentualnie wpadnij z maluchami pod jedna ręką a w drugiej koperta/flaszka jak wolisz :P oczywiscie zart :D a krecik najlepiej to nie rozmnazac Brachypelm i sie kryc z ich posiadaniem. bo stanie u drzwi "załogia G (dżi) " :D

x_warrior
31-01-2008, 21:45
zdaje się, że w zaświadczeniu jest wymagane podanie jakiś dokumentów na rodziców

krecik
31-01-2008, 22:31
zdaje się, że w zaświadczeniu jest wymagane podanie jakiś dokumentów na rodziców

Właśnie o to mi chodzi,tylko nie wiem czy mogę pokazać papier rodzica(mamy kędziorów) czy muszę mieć i mamy i taty... Bo mam tylko papiery na kędziorzycę i wątpię,że znajdę na samca papiery;)

x_warrior
31-01-2008, 23:26
napisałem, że na rodziców czyli zarówno na samca i samice, a najlepiej zrób tak ja ci radzi KastaTD - zadzwoń, albo zajdź zapytaj, zanim przyjedziesz z pająkami. Będziesz wiedział na czym stoisz i co możesz ewentualnie pokazać (jakie dokumenty)

krecik
01-02-2008, 16:39
Ok:) dzięki za odpowiedzi:) Można zamknąć;)
Pozdro.