Pokaż pełną wersję : Papiery?? samiec B.albopilosum
Witam.Chciałbym rozmnożyć kędziorki.Mam dorosłą samicę z zaświadczeniem o urodzeniu w niewoli i chcę dokupić samca.Czy na samca trzeba papiery?? Jak kupię samca bez papierów to weterynarz powiatowy nie wyda mi papierów na młodych?
Pozdro.
Jak kupię samca bez papierów to weterynarz powiatowy nie wyda mi papierów na młodych?
Nikt Ci przecież nie odpowie za PLW. Napisz, zadzwoń albo porozmawiaj z nim osobiście. Popatrz ma mój temat trochę niżej, bo dobrze by było się trochę przygotować do tej rozmowy - podstawowe artykuły ustaw i takie tam. Mój PLW nie wyda, jeśli któreś z rodziców nie ma dokumentów.
PS. Niezły nowy avatar :p
EDIT:
Zapytaj, co jeśli sprzedający wystawi Ci rachunek i pisemnie oświadczy, że pająk urodził się w niewoli. Może akurat coś to da.
ewentualnie wpadnij z maluchami pod jedna ręką a w drugiej koperta/flaszka jak wolisz :P oczywiscie zart :D a krecik najlepiej to nie rozmnazac Brachypelm i sie kryc z ich posiadaniem. bo stanie u drzwi "załogia G (dżi) " :D
x_warrior
31-01-2008, 21:45
zdaje się, że w zaświadczeniu jest wymagane podanie jakiś dokumentów na rodziców
zdaje się, że w zaświadczeniu jest wymagane podanie jakiś dokumentów na rodziców
Właśnie o to mi chodzi,tylko nie wiem czy mogę pokazać papier rodzica(mamy kędziorów) czy muszę mieć i mamy i taty... Bo mam tylko papiery na kędziorzycę i wątpię,że znajdę na samca papiery;)
x_warrior
31-01-2008, 23:26
napisałem, że na rodziców czyli zarówno na samca i samice, a najlepiej zrób tak ja ci radzi KastaTD - zadzwoń, albo zajdź zapytaj, zanim przyjedziesz z pająkami. Będziesz wiedział na czym stoisz i co możesz ewentualnie pokazać (jakie dokumenty)
Ok:) dzięki za odpowiedzi:) Można zamknąć;)
Pozdro.
vBulletin - Arachnea.org