PDA

Pokaż pełną wersję : [Użytkownik miesiąca]głosowanie na Użytkownika miesiąca luty

Andrzej
02-03-2007, 02:21
Spośród wszystkich zgłoszonych propozycji w miesiącu luty wybrałem kilka osób, które przyczyniły się w jakiś sposób do rozwoju naszego Serwisu.
Korzystając z okazji chciałbym każdej z tych osób osobiście podziękować - to dzięki Wam możemy się rozwijać :)

Aby zapanowała sprawiedliwość proszę wszystkich o oddanie swojego głosu.
W tym temacie nie zgłaszamy już kandydatur, ale wyłącznie oddajemy głosy!

Andrzej
04-03-2007, 16:05
Czas ogłosić wynik naszego konkursu, który zresztą od dawna był przewidywalny :)

Pierwszym Użytkownikiem miesiąca zostaje Blackmane za ogromny wkład merytoryczny. Cieszę się, że jest on członkiem Zespołu Arachnea i wspiera nas wszystkich swoimi wiadomościami.

Dziękuję w imieniu wszystkich Użytkowników Serwisu Arachnea.

Blackmane zasłużył na nagrodę w postaci ptasznika, ale jego skromność i bezinteresowność podsunęła mu myśl o zrezygnowaniu z nagrody. Całe szczęście, że za kilka dni ma urodziny i chociaż w ten sposób możemy wyrazić naszą wdzięczność i złożyć mu najlepsze życzenia ;)

Blackmane
04-03-2007, 16:28
Na wstępie powiem to co najwazniejsze DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM. Dziękuję nie za tytuł, nie za nagrodę, ale za to że doceniacie czyjś wkład i że materiały przeze mnie przygotowywane przydają sie wam w waszej terrarytycznej przygodzie- to jest największa nagroda. Chciałbym przede wszystkim podziękować kilku osobom a dokładnie Andrzejowi, za to że zebrał ludzi i ruszył forum na nowo. Może nie wiecie, ale ci którzy siedzieli w pocie czoła by arachnea znów odżyła to: Andrzej, Lord, Argiope, Watchu, aTahualpa (mogłem o kimś zapomnieć). Ci ludzie reanimowali serwis i w pocie czoła, często siedząc po nocach, niedosypiając i przedkładając dobro serwisu nad obowiązki domowe budowali forum od podstaw. Im należą się z tego miejsca stokrotne podziękowania. Dziękuję Panowie.

Co do mojej "twórczości" pamiętajcie - robię to z myślą o was, zawsze o was i dla was. Aby poszerzać horyzonty, pogłębiać wiedzę tych, którzy jej zbyt wielkiej nie mają i by sprawiać by ten serwis zbierał informacje a nie tylko pytania i odpowiedzi.

Przejdę teraz do meritum, które może niektóre osoby zaskoczyć. Zdecydowałem że NIE PRZYJMĘ NAGRODY. Powodów jest kilka, a leżą mi one bardzo na sercu. Po pierwsze bardzo ubolewam nad tym że mamy w swych szeregach masę osób, które mogą zmieniać oblicze tego serwisu na lepsze, jednak jest im obojętne to co się dzieje. Wolą stać z boku i czekać. Coraz więcej nic nie wnoszących dyskusji, coraz mniej dzielenia sie tym co najważniejsze - wiedzą. Wszystkich po kolei dopadła w pewnym stopniu ignorancja. Ptacie mnie co z Radiem, pytacie co z gazetką, pytacie co ze stroną główną, ale ilu z was spytało "Jak mogę wam pomóc?". Ilu z was pozwala by pomysły leciały nam jak piach przez palce?
Dlatego z tego miejsca rezygnuję z nagrody na znak sprzeciwu wobec takiej sytuacji. Wielu z was powie, że to głupie rezygnować z nagrody, bo to przecież darmowy pająk. Szkoda mi tych, którzy tak myślą dlatego powiem wam: Moi drodzy! Darmowy pająk jest niczym w obliczu naszych możliwości, wobec tego że najwazniejsze nie są zasługi a to by ten serwis rósł w siłę, dzięki waszym artykułom. Nie bądźcie pasywni, nie liczcie że inni zrobia coś za was. To wy tworzycie oblicze serwisu, to wy jesteście serwisem i jeśli każdy z nas machnie ręką i nie zrobi nic, to tak będzie z serwisem. Machnijmy na niego ręką. Ale jeśli zbierzecie się w sobie i zrozumiecie w czym rzecz i jeśli każdy z was coś stworzy, to ten serwis stanie się czymś pięknym.
Moja decyzja jest też aktem niezadowolenia wobec dyskryminacji na forum. Wobec ataków użytkowników na użytkowników, wobec tego jak jednostki odnoszą się do innych i jak z tak dobrego forum robią narzędzie własnej polityki. To forum ma łączyć tych, którzy dzielą wspólne hobby, wspólną pasję. Pomagajmy zatem tym, którzy tej pomocy od nas oczekują miast ignorować ich i besztać. Dzięki temu wielu z nas nauczy się nowych przydatnych rzeczy, inni naucza się cierpliwości.

Tak poza tym wszystkim, poza ziarnkiem goryczy dziękuję z całego serca wam - użytkownikom, każdemu z osobna i wszystkim razem - DZIĘKUJĘ JESZCZE RAZ!

Reasumując by nie było wątpliwości: Jestem ogromnie zaszczycony tym że wybraliście mnie użytkownikiem miesiąca, jednak nagrody nie przyjmuję (decyzja nieodwołalna).

Jest jeszcze jedna rzecz na koniec, o której chciałbym powiedzieć, rzecz ważna. Jako że nagroda taka została ufundowana, chciałbym aby została przekazana na ręce osoby (pomimo iż takich osób jest wiele), która moim zdaniem w ostatnim czasie zrobiła wiele dla serwisu. Tak Lord o tobie mowa. Chciałbym abyś przyjął nagrodę, którą miałem dostać ja, byłbym z takiego obiegu spraw wielce zadowolony. Dlaczego tak postanowiłem? Mało kto z was wie kim są moderatorzy. Dla was to ludzie, którzy po prostu mają jakieś tam uprawnienia i mogą sobie kasować i edytować posty. Ja jednak wiem jak jest naprawdę. W obecnej chwili jest tylko jeden naprawdę rzetelny moderator i osoba, którą za tą działalność cenię. To on dba o to by forum miało wygląd, kasuje codziennie zbędne posty poświęcając na to godziny. To on od przyjścia do domu po późne godziny nocne siedzi przy komputerze i sprawdza, by wszystko było tak jak trzeba. Pomijając to że dogaduję się z nim bardzo dobrze i uważam go za osobę wartościową, to odseparowując to od spraw serwisu, uważam że to osoba, która jest pozytywną szarą eminencją tego serwisu. Mógłbym napisać dość dużo, jednak powiem tyle: jako że nagroda ta jest poniekąd dla mnie symbolem działalności na forum, starania się by było coraz lepsze, to chcę aby trafiła ona w ręce Lorda, osoby, która nie mydli oczu, która potrafi otwarcie powiedzieć jak jest, której na sercu leży tak jak i mi to aby Arachnea rosła w siłę ale nie dzięki pustym frazesom, a dzięki naprawdę solidnej współpracy użytkowników. Za to i wiele innych spraw nie wymienionych, Tobie Lord wielkie dzięki.

Andrzej proszę cię z tego miejsca oficjalnie o przekazanie nagrody Użytkownika Miesiąca Lordowi. Moja decyzja jest nieodwołalna. Tymczasem zwracam się do Ciebie, użytkowniku. Zdecyduj czy chcesz coś zmienić, czy chcesz pisać, tworzyć, wzbogacać te forum i obdarowywać innych spostrzeżeniami i doświadczeniami. Twórz, nie bój się krytyki, bo najczęściej krytykują ci co nic nie robią. Pokaż na co cię stać.

P.S.

Przepraszam za tak rozwlekłą wypowiedź, ale czytając niektóre moje wpisy wiecie że mogło być gorzej :)

DZIĘKUJĘ.

Andrzej
04-03-2007, 16:47
W pełni zgadzam się z tym, co napisał Blackmane. Zgodnie z jego decyzją (nieodwołalną :) ) pajączka przekażę LoRdowi. Od razu zaznaczam, że LoRdowi nie przysługuje już prawo zrzeknięcia się jej na kogoś innego :D

Oczywiście tytuł Użytkownika miesiąca zachowuje Blackmane - przekazanie dotyczy tylko i wyłącznie ptasznika :)

LoRd
04-03-2007, 18:50
Jestem poprostu w szoku, bo nie spodziewałem się czegoś takiego :)
Blackmane dzięki że mnie doceniasz.. moje zasługi są tak naprawde niczym w porównaniu z wkładem pracy jaki włożyłeś i nadał wkładasz w to forum. Nagroda należy się Tobie i to fakt niezaprzeczalny, skoro jednak wyrażasz taka wole.. no cóż, przyjmę ją!!
Postaram się prowadzić dziennik, mam nadzieję że ktoś z niego skorzysta :)

Jeszcze raz dzieki za wszystko Blackmane, mam nadzieje że nasza dalsza współpraca będzie jeszcze owocniejsza niż dotychczas.

PS. Jeszcze wyrównam ten rachunek.. :)

zaor100
04-03-2007, 19:17
gratuluje, uwazam ze blackmane zalsuzyl na ten tytul. jaki pajaczek byl nagroda:D?

Dawid_nh
05-03-2007, 00:45
Gratuluje Blackowi :) wiadomo za co :) i Lordowi w końcu był on moim typem na użytkownika miesiąca właśnie za czas poświęcony na moderowanie forum. Chłopak naprawdę odwalał kawał dobrej roboty, którą powinno robić kilka osób, tym większy ukłon w jego stronę, ze sam się tego podjął bez żadnego słowa.