PDA

Pokaż pełną wersję : [Spis pająków] Profil

Pawelnek
03-02-2008, 12:06
Co myślicie żeby w profilu zrobić tabele ze spisem pająków?? Coś na wzór TCP.

Pajeczakk
03-02-2008, 12:49
nie jesteśmy tpc tylko arachnea swoja droga to było by strasznie zerżnięcie pomyslu...

Bol_0
03-02-2008, 12:51
Mi się podoba;] Ale do czego to komu? Chcesz pokazać co masz daj do podpisu xD

Spore
03-02-2008, 12:53
Też myślałem nad tym ale pomyślałem żeby nie pisać bo takie coś już mają na terratarium.com czy jakoś tak :p i żeby nie zerżnąć tego od nich

Pawelnek
03-02-2008, 13:00
nie jesteśmy tpc tylko arachnea swoja droga to było by strasznie zerżnięcie pomyslu...

Nie mam na myśli skopiowania, tylko zrobienia czegoś takiego na arachnea. Zresztą jak już chcesz, ja wole mieć tu taki spis niż na TCP.

shinobi
03-02-2008, 13:09
No to co z tego, że tcp już coś takiego ma? Moim zdaniem pomysł warty uwagi

kokoskop
03-02-2008, 13:21
fajne a co tcp ma i sie fajnie sprawdza,
i w ogóle co to za oburzenie serwisy powinny ze sobą współpracować a nie konkurować :P
sam siedzę i tu i tu :D

x_warrior
03-02-2008, 13:32
na pewno nowa zakładka w profilu : moje pająki , byłaby fajną rzeczą, zresztą ten pomysl krąży już dość długo. Jak na razie pozostają podpisy, a pozatym jest karta obserwacyjna Reiven`a

Spore
03-02-2008, 13:33
No tak jeśli już robić to podobnie i z możliwością nie tylko dodania nazw pająków ale i też innych gadów , Nie wiem jak tamci mają bo nie mam tam konta więc może takie coś mają :]

he.. albo dać do profilu listę gatunków pająków jakie ma użytkownik i klikając na gatunek wychodzi karta obserwacyjna :D

Pawelnek
03-02-2008, 13:35
Właśnie o to chodzi SPORE, do tego Wylinka i płeć :D

klapi
03-02-2008, 13:47
dać do profilu listę gatunków pająków jakie ma użytkownik i klikając na gatunek wychodzi karta obserwacyjna :D

Bardzo dobry pomysł :D ja jestem zatym aby coś takiego pojawiło się na arachne :D Pawełek heh bedo z ciebie ludzie :D Kombinujmy dalej :D

kicuch
03-02-2008, 13:50
No niezły pomysł. Wszystko by było elegancko uporządkowane, i rzadnych niejasności

Cockroach
03-02-2008, 14:00
Kiedyś pomysł się już pojawił, ale ciężko było z jego realizacją, ponieważ profile użytkowników nie wyglądały tak jak dziś. Teraz chyba powinno być łatwiej. Ja jestem za :)

budruC
03-02-2008, 15:17

A niby czemu zerżnięcie? Sporo for internetowych o hodowlach hobbystycznych ma takie spisy. Jak to jest rozwiązane w vB można zobaczyć chociażby na Arachnoboards.com.

archont
03-02-2008, 17:33
Jestem Za.Przyda się takie cosik,a co do zerżnięcia to każde forum możę mieć to co tylko che.

Sad_Mad
03-02-2008, 17:35
Taki spis jest calkiem oczywista sprawa na tego typu forum, wiec nie ma mowy o rznieciu pomyslow.

Pawelnek
03-02-2008, 17:48
Dziękuje za posty, mam nadzieje że taki spis powstanie. :D

Twardy
03-02-2008, 19:38
już pisałem kiedyś z tą prośbą :)
mam nadzieję, że skoro znów pojawiła się ta propozycja to wreszcie to wypali

Kazio
03-02-2008, 19:44
Również oddaje swój głos na takie przedsięwzięcie :)

mishi_111
03-02-2008, 21:41
dołączam sie do popierających.Pomysł dobry.Troszkę jest to powielanie tego co juz czesc użytkowników posiada ale ta forma jest najbardziej przejrzysta.

bardzo mnie jednak interesuje co ma wpływ na taką decyzje...powstanie czy nie powstanie-bo tej polityki tutaj nie rozumiem.

matise12
03-02-2008, 21:44
Macie moje 100% poparcie dobry pomysl ale jak ktos nie ma napisanej kart obserwacyjnej co i jak

mishi_111
03-02-2008, 21:46
karta oberwacyja to chyba raczej rozszerzenie.Wątpie cz połowa ją ma...

Spore
03-02-2008, 22:03
to ma okazję zrobić ^^ :D

matise12
03-02-2008, 22:33
A jesli czasu nie ma albo ma za duzo pajaczkow ha ???

LoRd
03-02-2008, 22:35
Zaraz nad tym pomyślę. Na pewno mogę zrobić coś w profilu, w zakładce O mnie.
Niestety nie mam pomysłu jak to zautomatyzować, więc każdy musiałby samemu wpisać swoje pająki na listę.

LoRd
03-02-2008, 23:15
Opcja dodana.
http://www.arachnea.org/forum/profile.php?do=editprofile
Na dole możecie sobie wpisywać, najlepiej zgodnie ze wzorem.
Widoczne w profilu w zakładce "O mnie".

Limit 1000 znaków, jeżeli komuś zabraknie to proszę o PW.

kokoskop
03-02-2008, 23:49
no i elegancko :D

mishi_111
04-02-2008, 01:09
Można by dodać jeszcze DC,bo nie wszyscy znaja L...

EDIT:

a nie dało by sie tak żeby upożądkować to troszkę w formie tabeli w której znalazły by sie kategorie np:gat,L,DC,wiek,plec itd?

po wcisnieciu "edytuj wpis"-nie ma reakcji,podobnie jest w przyjmowaniu znajomych-przynajmniej ja mam ten problem.

LoRd
04-02-2008, 01:10
mishi111 chcesz to sobie wpisz. My nie narzucamy, jedynie proponujemy :)

Zipper
04-02-2008, 01:28
Całkiem fajnie wyszło :D

Spore
04-02-2008, 01:53
Noo i gitara :D

Pawelnek
04-02-2008, 12:16
Dziękuje bardzo :D Za zrealizowanie projektu.

mishi_111
04-02-2008, 12:39
jak dla mnei to to jest poprstu bardzo mało czytelne...pawelnek o to ci chodziło?-bo jesli tak to masz małe ambicje

Pawelnek
04-02-2008, 12:42
Może kiedyś admini zrobią specjalna tabelke jak na TCP (chciał bym).A teraz niech będzie to co jest.

shinobi
04-02-2008, 13:37
jak dla mnei to to jest poprstu bardzo mało czytelne...pawelnek o to ci chodziło?-bo jesli tak to masz małe ambicje
Chcieliście to macie i jeszcze nie pasuje. Nie wszyscy mają czas żeby siedzieć nad kodem, który umożliwi Wam posortowanie danych. Żeby napisać takie coś jak ma tcp potrzeba dobrych kilku/kilkunastu dni. A jeśli wydaje Ci się, że napisanie jakiegoś tam sortowania, tabeli czy co tam chcesz jest takie proste to proszę bardzo - napisz sam i zadziw wszystkich.
A póki co podziękuj Lordowi za to że zrealizował Waszą prośbę tak szybko i że mu się w ogóle chciało i czekaj. Kiedyś dorobimy się lepszego działu niż ma tcp :) Wszystko przyjdzie z czasem

Twardy
04-02-2008, 15:34
Chcieliście to macie i jeszcze nie pasuje. Nie wszyscy mają czas żeby siedzieć nad kodem, który umożliwi Wam posortowanie danych. Żeby napisać takie coś jak ma tcp potrzeba dobrych kilku/kilkunastu dni. A jeśli wydaje Ci się, że napisanie jakiegoś tam sortowania, tabeli czy co tam chcesz jest takie proste to proszę bardzo - napisz sam i zadziw wszystkich.
A póki co podziękuj Lordowi za to że zrealizował Waszą prośbę tak szybko i że mu się w ogóle chciało i czekaj. Kiedyś dorobimy się lepszego działu niż ma tcp :) Wszystko przyjdzie z czasem

a więc na wstępie dziękuję Lordowi że to zrobił :)

Shinobi, każdy ma prawo do krytyki, ja też uważam, że tabelka byłaby lepsza :)
nikt nie mówi, że jak ktoś tu rzuca propozycje to ma być zrealizowana natychmiast, bo wiadomo, że ludzie tworzący to forum mają też swoje życie i swoje inne problemy

Lord i tak ma dużo na głowie, ale nie sam Lord tworzy to forum, dlatego są tutaj takie funkcję jeszcze jak graficy, admini, współpracownicy, Jozin z Bazin :)
ja liczę że to czekamy się tabelki full wymiar, ale rozumie również że potrzeba jest na to czasu

LoRd
04-02-2008, 15:53
Nie no powiem Wam tak. Zdaję sobie sprawę, że przydałaby się na to dodatkowa zakładka, w niej tabela z opcjami dc, płci, wylinki, rozmnożenia i wiele innych. Bez problemu postawiłbym coś takiego na stronie głównej, bo tam wygląda to trochę inaczej i na pewno znalazłbym gotowe skrypty na to. Na forum dodanie czegoś jest dużo bardziej skomplikowane, a ja nie jestem żadnym programistą, nie znam się tak dobrze na pisaniu skryptów.

Myślę jeszcze jak by tu to ulepszyć za pomocą tego co co jest wbudowane w forum, ale wybór opcji mam tu trochę ograniczony. Przetestuję jeszcze kilka rozwiązań i jak coś lepszego znajdę to dam znać :)

po wcisnieciu "edytuj wpis"-nie ma reakcji,podobnie jest w przyjmowaniu znajomych-przynajmniej ja mam ten problem.Wiadomo już że powstał jakiś błąd przy instalacji forum. Trzeba je będzie przeinstalować i się naprawi. Obawiam się jednak że stracimy 90% spolszczonych w ciągu ostatniego miesiąca fragmentów forum.. dlatego proszę o chwilę cierpliwości bo musimy przemyśleć wszystko i zrobić to z głową :)

EDIT:
Dodałem osoba kategorię - Hodowla, by bardziej rzucało się w oczy.

mishi_111
04-02-2008, 16:52
EDIT:
Dodałem osoba kategorię - Hodowla, by bardziej rzucało się w oczy.

i bardzo dobrze.juz wprzez to wpływa na przejrzystośc...nie mam do nikogo pretensji i nikomu nic nie narzucam.To była prośba,absolutnie nigdzie nie użyłem rozkazu.a ty snobi masz jakieś problemy,cos cie denerwuje-na wyładowanie jest dwór i inne miejsca...

shinobi
04-02-2008, 20:28
a ty snobi masz jakieś problemy,cos cie denerwuje-na wyładowanie jest dwór i inne miejsca...
Jak już to shinobi. A skoro już pytasz to tak. Denerwują mnie dzieciaki, które nie potrafią uczestniczyć w żadnej dyskusji i na jakiekolwiek przeciwne zdanie obrażają innych.
Ale eot bo nie chce tu robić oftopa

T-REX
05-02-2008, 05:12
Ja tam jednak wole na TCP - jest taki jakiś bardziej przyjemny,przejrzysty.Ale to jest tylko moje zdanie ;)

Twardy
05-02-2008, 05:25
no to fakt, że jest lepszy, ale jak to Lord zaznaczył- jest to rozwiązanie tymczasowe :)
i ja wierzę w głębi serca, że będzie lepszy za jakiś czas u nas niż na tcp

żeby nie zakładać nowego tematu to czy dało by się także wprowadzić w liście użytkowników coś takiego, że wpiszę miasto albo województwo i wyskoczą mi wszyscy terraryści z tych okolic?

LoRd
05-02-2008, 17:50
Twardy: http://www.arachnea.org/forum/memberlist.php?do=search

Twardy
05-02-2008, 18:22
ale ze mnie głupek :)
dzięki Lord

Zipper
06-02-2008, 17:12
Całkiem fajnie wyszło ale podejrzewam ze Admini tego forum mają w zanadrzu jakis tajny projekt i nas mile zaskoczą :D

Maxtor
08-02-2008, 14:24
Zawsze zaskakują, jak do tej pory wszystkie zmiany były bardzo dobrze przemyślane i trafione w 10. Czekamy na więcej :P