Pokaż pełną wersję : [Ucieczka]Kędzierzawy
Witam. uciekł mi Kędziorek L11. Nie było mnie w domu od wtorku, przed chwilą wchodze do domu patrze i w terrarium nie ma Kędziorka. Przegryzł plastikową wentylację i uciekł.Orientujecie się gdzie przebywają w domu pająki po ucieczce?
JUŻ ZNALAZŁEM!Siedział sobie w łazience pod wanną:)Licząc od miejsca gdzie stoi terrarium, czyli na szafce ponad 1m nad ziemią,do łazienki jest 4,5metra:)Ładnie sobie powędrował.Poza tym jak go chciałem złapać był trochę nadpobudliwy:)
po pierwsze to nie ten dzial. pajaki naziemne zazwyczaj sie daleko nie wybieraja.szukaj dokladnie w poblizu terra i w okolicach zrodel ciepla no i w wilgotnych zakamarkach.generalnie szukaj wszedzie. pajak znajdzie sie pewnie w miejscu w ktorym bys sie go w ogole nie spodziewal:) powodzenia
Zły dział.
Szukaj w ciemnych, wilgotnych, ciepłych miejscach. Np. pod szafą.
rostator
03-02-2008, 20:44
nie ten dzial ... Szukaj wszedzie , kazdy kont !! A szczegolnie w kwiatkach i cieplych miejscach
Revelict
03-02-2008, 21:07
A ja bym zrobił tak: Weź na środku pokoju połóż zakrętkę od słoika, do zakrętki włóż mokre chusteczki oraz weź lampkę stołową i ogrzewaj nią to miejsce gdzie położysz zakrętkę.
Takie zakrętki możesz porozstawiać po całym pokoju.
matise12
03-02-2008, 21:45
Avi lepiej by chyba bylo porozkladac mokry torf po domu w tedy szukac w tych miejscach ale ten torf wlascnie w jakis miseczkach albo czyms
Przegryzł wentylacje?? Jak to możliwe??
Dobrze że się znalazła zguba;]
- a no możliwe, też jak kiedyś miałem plastikowe kratki w pokrywach to kilka pająków poprzegryzało.
A jednak możliwe moja parahybana troszkę męczyłą sie z METALOWĄ siatką wentylacyjną którą w końcu przegryzła na szczęscie w pore udało mi sie to zauważyc i zapobiec ucieczce :D
"...i zyli dlugo i szczesliwie":D oby kazdy taki wybryk naszych pupili sie tak dobrze konczyl...
No tak oby każdy, taki wybryk....Szczęście że się znalazł, jeszcze większe szczęście,że żona jest u teściów.Gdyby była w domu to nie zasnęłaby,gdyby pająk się nie znalazł. P.S.Wiem czemu uciekół ten pajaczek. Chyba jest mu za gorąco mam w terrarium 26 stopni, wieczorami spada do 19-20. Cwaniak z niego!Napędził mi stracha.Happy End.:)
vBulletin - Arachnea.org