Pokaż pełną wersję : Dziennki [Hysterocrates gigas L1]
Siemka!
postanowiłem sobie kupić jakiegoś 1 podziemnego i na pierwszego podziemnego wybrałem Hysterocrates gigas L1 a więc zamówiłem go w niedziele i przyszedł dzis o 12 00 aha jeszcze w spomne ze kupiłem go na allegro od użytkownika: (charliie [ (868) ] ) i serdecznie go polecam paczka przyszła szybko i dobrze zapakowana i pajączek oczywiście zdrowiutki :D
A więc do L3 postanowiłem go zostawić w Kliszówce później przełożę go do czegoś większego.. Z przełożeniem pajączka nie miałem problemu wszystko gites było nasypałem do kliszówki włókna kokosowego i wsadziłem tam pajączka o koło 14:00 postanowiłem mu dać mu mącznika nie za dużego miał on około może z 0,5 cm no to obserwowałem reakcje pajączka obrazu wizą sie do roboty konsumuje go do teraz chyba mu smakuje ja go zje to napisze
Pajączek dalej wcina! . Jutro jak dam rade sprobuję mu fotkę cyknąć
wstałem dziś o 8:00 paczę a pajączek dalej je mącznika
Godz 9:10 zajrzałem do pajączka i skączył ucztę wyciągnąłem resztki mącznika
Temperatura: w dzień 25-27 w nocy 23-25
Wilgotność: Dobra 70%-90%
zdzisław
06-02-2008, 13:43
Witam . dzieki uprzejmości Random dołączam sie do dziennika. kupilem H. gigas l1 od tego samego sprzedawcy, wiec zapewne pajączki pochodzą z jednego kokonu. Swojego gigasa dostalem 6 dni temu. od tamtej pory zjadł dwie połówki mącznika. powoli zaczyna kopac w dziurze, którą mu zrobilem w podłozu i zaczyna pajęczynować wokół wejścia. wilgotność ok 80 %, pająki dogrzewam w dzień żarówką 25 W z odpowiedniej odległosci.
zdzisław
06-02-2008, 13:45
Zapomniałem dopisac, ze pajączek trzymany jest w pojemniku na mocz, a podłoze to torf wymieszany z włóknem kokosowym
Mój pajączek narazie nic nie kopie
Temperatura: w dzień 25-27 w nocy 23-25
Wilgotność: w normie będzie z 80%
Przepraszam za zdjęcie ale pajączek był nerwowy i cały czas łaził i trochę zdjęcie wyszło zamazane ale o to ten mój diabełek :
pajączek w tej chwili bardzo aktywny cały czas krąży po kliszówce w ( kółko )
mógł by mi zrobić jakaś niespodziankę i zacząć coś budować :P
Temp: w tej chwili wynosi 25
wilgotność: w normie
zdzisław
07-02-2008, 12:35
mój właśnie pożarł kawałek mącznika, zwilżam go teraz mocniej i wyjeżdzam na 5 dni. jak wróce to mam nadzieje że moze bedzie juz L2 :D
Siemka!
dziś paczę do pajączka nie ma go zaczął kopać sobie norkę :) (gigas w trakcie budowy nie będę przeszkadzał)
za pozwoleniem randoma dolaczam sie do dziennika
moj gigas L1 pochodzi z tego samego kokonu co kolegow
narazie jedyne co zaobswrwowalem to szybkosc i zywiolowosc pajaczka
biega nonstop;)
przelozylem go do moczboxa jak bedzie dzialo sie cos interesujacego napewno dam znac ;)
U pajączka wszystko ok. Znalazłem u siebie nie wielki moczboxa takiego w sam raz dla L1 więc postanowię go przenieś będę miał lepiej do obserwacji pająka
Wiec przełożyłem pajączka nie miałem żadnych problemów ale zaskoczył mnie bo ja go już przełożyłem to chciał wyjść z moczboxa to wykałaczką dotknąłem mu nogo głaszczek zęby nie wychodził to ten staną w pozycji obronnej taka mała mróweczka a już się bronic i bardzo mnie ucieszyło to i to jest (znak ze wyrośnie z niego duży wielki i cholernie agresywny GIGAS :D ) ogólnie jestem bardzo zadowolony z niego
siemka!
dziś paczę do pajączka pełno pajęczyn a jego nie ma byłem pewien ze gdzieś się zakopał a tu nagle mi wyskakuje ze swojego gniazda :) no pajączka wczoraj przełożyłem do moczboxa a on już się zaaklimatyzowała lepiej niż w tej Kliszówce
Temperatura: w dzień 25-27
w nocy 23-25
Wilgotność: utrzymuje sie w granica 80%
Właśnie przed chwilą wrzuciłem gigaskowi połówkę mącznika.
pajączek już porwał robaka to środka czyli swojego domku
wczoraj pajaczek wyladowal w moczboxie
dzis wrzucilem malego macznika- nic 0 reakcji(mam nadzieje ze wylinka)
zmiazdzylem glowke macznika i wrzucilem dla gogasa moze cos z tego bedzie
wilgotnosc ok 80%
temp w dzien -27-28
w nocy 19-20
edit
niedziela dzien nastepny
macznika ani sladu widocznie gigas sie skusil podloze w sporej czesci pokryte pajeczyna wiec zaklimatyzowanie sie nie bylo problemem :)
Właśnie pajączkowi wyciągałem resztę pokarmu ze wczorajszego obiadu mącznik był calutki wyssany ze środka widać ze pajączek jest w dobrej formie i ma dobry apetyt.
Gigasek przesiaduje cały czas w swojej malutkiej norce ale widać go bo zrobił sobie przy ściance moczboxa tak to wszystko ok
temperatura: w dzień 25-27
w nocy 23-25
Pajączek siedzi w domu wychodzi ino jak poczuje jedzonko tak to wszystko ok
zdzisław
11-02-2008, 19:59
mój juz se wykopał całkiem pokaźny korytarzyk. własnie dostał kawałek mącznika, pewnie zaraz go poczuje bo cała powierzchnie moczoboxu zapajeczynował
Właśnie podałem jeść pajączkowi narazie żadnej reakcji
jak narazie to chyba moj najnudniejszy pajak :P
wrzucam macznika 0 reakcji no ok
zgniatam glowke (macznikowi oczywiscie xD) wrzucam....po kilku godzinachmacznika ani sladu
i tak caly czas
troszke pajeczyny na wloknie, 0 jakichkolwiek norek, zupelnie NIC
pajak biega jak oblakany kiedy go sie sprowokuje
wilgotnosc i temp. jak podalem wczesniej
hoduje moczbox :P
wcześniej jak pisałem dałem pajączkowi jeść obrazu wizą się do roboty teraz go cały czas konsumuje
temperatura: w dzień 25-27
w nocy 23-25
pajak w koncu cos zaczyna kopac
narazie tylko 1 skromny korytarzyk
jesc je wiec z wylinki nici poki co
musze sie pochwalic xD- w 2 dni wylinialy mi 3 pajaki ; D gienia parahybana i fasciatum ;)
temperatura i wilgotnosc w normie( u gigaska oczywiscie xD)
Siemka!
Ostatnio nie miałem czasu i zajrzałem do gigasa dzis i ostry korytarz sobie walną jak m ise uda to z fotografuje jej robótkę ale wszystko ok pokarm cały czas przyjmuje
Właśnie pajączkowi podałem jeść wciagnoł dziada na sam dół moczboxa cały czas przyjmuje jedzenie ze smakiem
zdzisław
17-02-2008, 21:37
a mój przestał jeść . już czekam na wylinke :D
u pajączka wszystko ok cały czas powiększa swoje gniazdo
Własnie mu 5 min temu wrzuciłem mącznika narazie żadnej reakcji
Pajączek bardzo aktywny jak za dnia i w nocy
Temp w dzien 25-27 w nocy 23-25
WILGOTNOSC- o koło 70-80%
dzis okolo godziny 15 pajak wbil na L2
co ciekawsze(przynajmniej dla mnie) wylinke przechodzil na 'hamaku' poza norka, ktora jak narazie sluzy mu tylko jako...element tla? xD bo nic w niej nie robi moze czasem wejdzie
temp. 28
wilgotnosc musze sie przyznac ze zaniedbalem ostatnio wiec okolo 50-60%
bedzie cos cieklawego- napisze :)
Siemka!
Mój Pajączek już nie chce jeść chyba się najadł (czekam na wylinkę)
zdzisław
23-02-2008, 23:12
no mój juz nie je kilka dni i wydaje mi się że ściemniał wiec może w końcu się doczekam tej wylinki bo cos mu to długo idzie.
zdzisław
25-02-2008, 21:41
mój gigas jest własnie w trakcie wskakiwania na l2 :P linieje w gnieździe
pajaczek 'rzuca sie juz' na maczniki
temp 28 w nocy 18
wilg 80%
napisze jak edzie wbijal na L3 bo poki co nic nowego sie nie dzieje
pozdrawiam:)
Mój gigas już nie przyjmuje jedzenia napisze jak zrzuci wylinke takto nic ciekawego
zdzisław
29-02-2008, 12:57
Dzisiaj nakarmilem pierwszy raz po wylince. wcina aż mu się kędziołki trzęsą :D no to teraz czekam na L3
Przyszedłem dziś ze szkoły paczę do kliszówki a tu niespodzianka od GIGASA czyli jest już L2
bardzo duży się zrobił jak na L2 widać różnice jak nie wiem jak go nakarmię szczelne fotkę i dodam.
Aha jeszcze wcześniej napisałem ze go trzymam w kliszówce tydzien przed jego wylinką przełożyłem go do kliszówki z tego powodu ze zamykanie od moczboxa pękło mi.
ale do L3 potrzymam go w kliszówce a później kupie jakiś większego moczboxa
Temp w dzien 28 w nocy 23-25
WILGOTNOSC- o koło 80%-90%-ZWIęKSZYłEM Z POWODU nadblizającej WYLINKI
bo tak to trzymałem go w takich warunkach przed wylinką:
Temp w dzien 25-27 w nocy 23-25
WILGOTNOSC- o koło 70-80%
zdzisław
16-03-2008, 10:05
moj gigas wykopał se konkretny labirynt z 3 wejściami :) przestał jeść wiec czekam na wylinke moze niedługo wskoczy na l3
dzis moj gigas wskoczyl na L3
musze sie przyznac ze pierwszy raz w zyciu widzialem na zywo linienie pajaka xD a do tego jeszcze podziemnego
narazie lezy sobie i odpoczywa po wylince
temp i wilg w normie
zdzisław
01-04-2008, 00:19
gigas jest juz L3 :D własnie wyiniał
Siemka dawno nie pisałem tak pajączek jest agresywny choc jest mały przy otwieraniu kliszówki i jak go dotykam wykałaczką staje w pozycji obronnej zrobię kiedy fotkę i u dowodnie fajnie to wygląda u takiego małego pajączka norka jego jest cała za pajęczynowana szykuje sie do L3
emp w dzien 28 w nocy 23-25
WILGOTNOSC- o koło 80%-90%-ZWIęKSZYłEM Z POWODU nadblizającej WYLINKI
Właśnie dziś pajączek wskoczył na stadium L3
pajączka przełożyłem już wykopał sobie norkę ładną jest duży jak na l3 dziś będą fotki
w środę pajączkowi podam jeść
Temperatura: w dzień 26-29 w nocy 23 25
wilgotność: 80% do 90%
gigasek fajnie już sobie zrobił gniazdo z 2 wyjściami kombinuje z 3>>> jedzenie przyjmuje regularnie przepraszam za opóźnienie fotek dziś już wieczorem o koło 23:00 - 00:00 będę na 100000000%
o to fotki mojego gigasa 2 lub 3 dni po wylince i przeniosłem go do moczboxa z kliszówki bo już tam w tej kliszówce nie mógł sobie po kopać spory jak na l3 nie !!!!!!!!! teraz tez już większy jest po nakarmieniu jak i tez muszę mu szczelic parę fotek w tej chwili obecnej
witam u gigaska wszystko ok jedzonko przyjmuje wczoraj dostał sporego mączniaka
Temperatura: w dzień 26-29 w nocy 23 25
wilgotność: 80% do 90%
GhostFace
27-05-2008, 21:44
Witam!
Tak jak wy postanowilem kupic sobie gigaska, mam go juz 2 tyg.
Nie wiem dlaczego, ale do tej pory nie wylinial!!
Czymam go w moczboxie,wilg-70-80%, temp 25-30.
Pajak kopie duze labirynty ( z szescioma wejsciamy) jest agrasywny, silny, zarloczny!
Prosze o szybkie odpowiedzi ;]
nemesisnt
27-05-2008, 23:16
Które L pajączka??
GhostFace
28-05-2008, 17:22
Lee zapomnialem powiedziec ktrora wylinka ;p,
Pajaczek jest aktualnie na wylince 1 i jak mowilem nie chce liniec...
porthole
29-05-2008, 03:15
Przepraszam za pisanie nie w moim dzienniku. GhostFace każdy pająk jest inn i różnie przechodzi wylinki, a z drugiej strony masz go tylko dwa tygodnie, więc to bardzo krótki okres czasu, nie ma się czym martwić. Ciesz się, że jest tak aktywny:)
nemesisnt
29-05-2008, 12:28
Ghost Face to chce sobie kupić blondi po miesiącu hodowli ptasznika i jako pierwszego kupil H.gigasa:) niezły jest:D
GhostFace
01-06-2008, 18:21
Witam!
Moj gigas wylinial ;] ladnie urósl ;p Im veery happy!! (pierwszy pajak ktory mi wylinial) ;p
Wilgotnosc 70-90%
Temp 25-30C ;]
//Ortografia - aspoleczna
PROSIł BYM ABY NIE PISAC I KOMETOWAC W NASZYM DZIENnIKU (zdzisława i db i oczywiście moim ) OD TEGO SĄ INNE TEMATY jak chcecie się czegoś dowiedzieć to proszę założyć gdzie indziej temat ten dziennik jest wyłącznie tylko do prowadzenie zachowań swojego pajączka aby ini użytkownicy np.. przy zakupie jakiegoś pajączka przeglądali sobie dziennik
u mojego gigaska wszystko ok po zrzuceniu wylinki został już 4 razy karmiony wczoraj 5 dostał świerszcza ogólnie fajnie już zaczą polować i powiększył sobie swoje nory miał z 2 zrobionych a wyjścia teraz ma już 4 hehe ogólnie zrobił się agresywny i szybciutki zawsze jak go czasami wypłaszam z gniazda to odrazu jak wyjdzie staje w pozycji obronej postoi tak z 40 sek i ucieka z powrotem
Czemu Tak Mało Piszecie Db I Zdzislaw
gigas ostatnio poprawiał sobie gniazdo czyli powiększał je cały spod wyniósł do góry na ziemi zero torfu wczoraj dostał świerszcza
PISZ CIĘ COŚ DB i ZDZISŁAW !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wilgotność (80-90%) powiększyłem jej wilgotność i jakaś bardziej aktywny pajączek się zrobił czyli nagle znaczą pracować na gniazdem i więcej pajęczynuje
Temperatura DZIEN 27 C czasami sięga do 29 C WIECZOR 25 C
vBulletin - Arachnea.org