Pokaż pełn± wersję : [B.vagans] Uciekł mi!
Vagans L10 --> paj±k siedzi za szaf± , nie wiem co zrobić. Najprawdopodobniej uciekł w nocy. Odsuniecie szafy jest nie mozliwe, co ja mam zrobić? Pomocy!
mozesz spróbować ustawić jaki¶ pojemniczek z wilgotym podlożem przy szafie. może to zwabi paj±ka
Zagwizdaj, może przyjdzie, :twisted: a na poważnie to chyba szafa nie jest przywiercona do podłogi, popro¶ kogo¶ żeby pomógł Ci delikatnie spróbować odsun±ć j± a jak nie to spróbuj go czym¶ wypłoszyć(kij od szczotki itp), oczywi¶cie zachowaj szczególn± uwagę, żeby¶ go nie zgniotła.
Spróbuj wybawić jedzeniem go a je¶li to się nie uda musisz go delikatnie czym¶ wypłoszyć jakim¶ długim kijem czy czym¶ kombinuj.
musisz go delikatnie czym¶ wypłoszyć jakim¶ długim kijem czy czym¶ kombinuj.
Ja bym kijem nie kombinował, bo jeszcze go niechc±cy przebijesz. Najlepiej spróbuj pędzelka, wtedy paj±czkowi na pewno nic się nie stanie.
jest pare sposobow :) jak jest tam na 100 % to wes pojemniczek z wilgotnym podlozem podswiec lekko lampka + mozesz cos do jedzenia wlozyc tam by go zwabic.
Ja bym wziol lusterkiem i paczal gdzie on jest polozyc go na stolku + swiecic lampka w lusterko i zobaczyc czy jest za szafka jak jest to wtedy paczysz i kijem jedziesz by go wyploszyc (vagansy sa plochliwe jak kazda z brahypelm)
Hmm.... mam pomysł:) Wyci±gnij z szafy odkurzacz, opróżnij zawarto¶ć i wci±gnij go długa¶n± rur±:)) Nie no żartuje:) Najlepszym rozwi±zaniem będzie wła¶nie wypłoszenia go czym¶ długim, może pobiegnie w jakie¶ bardziej dostępne miejsce. Przydało by się żeby¶ złapał go przed zmrokiem bo na drugi dzień kto¶ z twojej rodziny możę się obudzić z Ptasznikiem na twarzy:) Życze powodzenia:)
Spróbuj może da się jako¶ odsun±c ta szafe , jeżeli nie to postaw w pobliżu szafy pudełeczka z wilgotnym torfem , porozkładaj martwy pokarm . Jeżeli wiesz ze paj±k jest za szafa to musisz go widzieć a jeżeli go widzisz to weĽ jakis długi patyk i poprostu spróbuj go delikatnie "wygonić " z tamt±d.
hyh... temat do zamkniecia.. vagans zlapany^^ skubany siedzial na drugim koncu pokoju jak go szukalismy;) na poduszce kolo ktorej spal jej brat:D
vBulletin - Arachnea.org