PDA

Pokaż pełną wersję : [Maczniki] maly problem

DjNergal
03-03-2007, 16:24
Witam od tygodnia posiadam maczniki wrzuciłem je do wiaderka 5 L i zasypalem otrebami i patkami owsianymi co 3 dzien zmieniam im kawalki owocow na swierze ale i tak co dziennie po kilka sztuk wyjmuje czarnych,
a czarne to juz nie zyja?

Poradcie mi co mage zrbic albo co zle robie zeby nie czarnialy!

z gory dzieki

//Proszę używać tagów (http://arachnea.org/viewtopic.php?t=81) w tematach - Maxtor

Feno
03-03-2007, 16:31
Zaopatrz mączniki w jakieś białko. Gryzą się nawzajem, bo im go brakuje. Wrzucaj im od czasu do czasu kawałek jakiegoś mięsa lub (ja tak robię) płatki dla ryb. Od czasu gdy płatki dla ryb znajdują się w pojemniku kanibalizm znacznie się zmniejszył.

DjNergal
03-03-2007, 17:11
ale ja mam tylo pokarm dla ryb roslinny a nie jajeczny a jedzenie dla psow sucha karma cos tez o tym czytalem ze tez jest dobre! podobno!

Feno
03-03-2007, 21:01
No to co za problem kupić pokarm dla rybek odpowiedni?
Ja dałem niecałe 4 zł za spore pudełeczko.

UnnamedPlayer
03-03-2007, 22:47
12g czyli mała paczka też na jakis czas starczy a kosztuje nie cała 1zł , a owoce najlepiej by było gdybyś dawał co tydzień w tedy by wszystko zjadały i nie miał byś problemu z resztkami 8)

GeTaS
03-03-2007, 22:52
daj im karme dla psów/kotów, raz na tydzień troche miecha no i pamiętaj o karmie dla ryb

DjNergal
04-03-2007, 00:17
karme dla rybek dałem i płatki i granulat 33% białka

co do owocow to nie mam z resztkami problemow bo dziele jabłko na 4 czesci i daje po 2 a 2 zjada m dotego obieram je i wyjmuje/wykrajam pesti wiec resztek nic nie zostaje!

a co 2/3 dzien smieniam jak cos zostaje ! jutro zabiore pieskowi troche karmu pokrusze i wrzyuce wszystko razem z płatkami otrembami i platkami owzianymi wymieszam ! a owoce na wierzch !