Pokaż pełną wersję : Budowa terrarium Materiały na budowę terrarium?
Buduje terrarium od podstaw ale są spore problemy, skąd brać materiały?! Jestem w Poznaniu i zabardzo nie wiem gdzie szukać, a znaleźć ciężko :
a) prowadnice do suwanych szybek
b) perforowaną blache do wenylacji
c) płyte korkową
Jeżeli są jakieś substytuty tychh produktów? Bardzo proszę o odpowiedź, pilnie potrzebuje pożądnego terra.
Prowadnicę oraz blache perforowana bez problemu znajdziesz na allegro. Co do korka to tez przez pewien czasm miałem problem. Ale teraz wiem ze bez problemu mozesz zamowic tu: www.sklep.cork.pl , zamowienie skladasz przez napisanie formularza ( poki co maja w budowie stronke) poprosz o wysłanie oferty na maila i cennika. Lub jesli nie tu, to na www.gady-gady.pl , wejdz na zakładke wysyłka i napisz do tego co sie zamuje działem POLECAMY . Mam nadzieje ze pomoglem :)
pozdro
Skoro bedziesz budowal nowe terra to zapraszam do mojego posta gdzie napisałem mały poradnik jak zbudować terra ze szkła . :) :
http://www.arachnea.org/viewtopic.php?t=2698
Prowadnice znajdziesz na allegro lub przy starych szawkach i regałach.Blache perforowaną możesz zastąpic płytką plexy z wywierconymi otworami.Płyty korkowe (te ciękie)możesz kupić w sklepie z panelami,karniszami i innymi pierdołami :wink:
vBulletin - Arachnea.org