PDA

Pokaż pełną wersję : Budowa terrarium Materiały na budowę terrarium?

teep
04-03-2007, 00:10
Buduje terrarium od podstaw ale są spore problemy, skąd brać materiały?! Jestem w Poznaniu i zabardzo nie wiem gdzie szukać, a znaleźć ciężko :

a) prowadnice do suwanych szybek
b) perforowaną blache do wenylacji
c) płyte korkową

Jeżeli są jakieś substytuty tychh produktów? Bardzo proszę o odpowiedź, pilnie potrzebuje pożądnego terra.

Sherman
04-03-2007, 00:14
Prowadnicę oraz blache perforowana bez problemu znajdziesz na allegro. Co do korka to tez przez pewien czasm miałem problem. Ale teraz wiem ze bez problemu mozesz zamowic tu: www.sklep.cork.pl , zamowienie skladasz przez napisanie formularza ( poki co maja w budowie stronke) poprosz o wysłanie oferty na maila i cennika. Lub jesli nie tu, to na www.gady-gady.pl , wejdz na zakładke wysyłka i napisz do tego co sie zamuje działem POLECAMY . Mam nadzieje ze pomoglem :)

pozdro

Sherman
04-03-2007, 00:16
Skoro bedziesz budowal nowe terra to zapraszam do mojego posta gdzie napisałem mały poradnik jak zbudować terra ze szkła . :) :

http://www.arachnea.org/viewtopic.php?t=2698

archont
04-03-2007, 00:28
Prowadnice znajdziesz na allegro lub przy starych szawkach i regałach.Blache perforowaną możesz zastąpic płytką plexy z wywierconymi otworami.Płyty korkowe (te ciękie)możesz kupić w sklepie z panelami,karniszami i innymi pierdołami :wink: