PDA

Pokaż pełn± wersję : Pterinochilus murinus - jaka to odmiana,przy okazji wycena itp

Master_PiT
16-02-2008, 14:29
do zamkniecia

Morph
16-02-2008, 14:32
Wyglada mi to na classic.
Cena to okolo 40zł
Tak pajak jest juz dorolsy. Nie powinien przechodzic juz wylinek jednak czasem sie to zdarza (bardzo zadko) i nie ma to dobrych skutkow :)

palto
16-02-2008, 14:35
Jest to dorosly samiec classic, gdy dorosly samiec przechodzi wylinke to w trakcie niej umiera lub zaraz po

haxxproxx
16-02-2008, 16:09
to napewno classic - odmiana zwykła

Raphael
16-02-2008, 16:49
Zmień zdjęcia tak aby nie rozjeżdżało się forum albo otrzymasz ostrzeżenie.

Mustang
16-02-2008, 19:07
S± 3 odmiany barwne murinusa:
- red form (usambara)
- yellow form (mamilutus, classic)
- orange form (kundel tzw:] ale też ładny)

Odróżnianie bardzo proste, patrzysz czy pajak jest czerwony, pomarańczowy, czy żółty (złoty)... daltoni¶ci mog± mieć problem:/

No ja tak to widzę, bo wszystko sie tak wymieszało, ze nie ma juz chyba czystych form:(

Raphael
16-02-2008, 22:31
Odróżnianie bardzo proste, patrzysz czy pajak jest czerwony, pomarańczowy, czy żółty (złoty)... daltoni¶ci mog± mieć problem:/

Bzdura, kiedy¶ BakuBak wyraził swoje zdanie na ten temat przy powstawaniu opisu P.murinus.

Usambara Jest to odmiana znaleziona na górze Usambara, od orange i red form różni się tylko odcieniem czerwieni, jest brudnoczerwona jednak jest to różnica praktycznie niezauważalna.

Mustang
16-02-2008, 22:54
Heh, skoro Baku tak napisał to musi być prawda:cool: Tylko, że jego punkt widzenia jest hmm naukowy, mój - praktyczny i życiowy. Ja napisałem jakie ja widuję murinusy; czerwone, pomarańczowe lub zółte + wszystkie ich mieszanki xD Mało mnie obchodzi czy paj±k jest z góry Usambara czy nie;)

Btw. murinus na (za duzych) fotach jest żółty, więc wg "mojego klucza" xD jest to classic. pzdr.