Pokaż pełną wersję : Nie chce jeść
Witam wszystkich!Ja mam problem,poniewaz ok tydzień temu miałem wypadek z pająkiem,a mianowicie uciekl mi a ja go znalazlem bez 2 odnuzy(murinus L4) i on wogóle nie chce jeść,troche się boje o niego,gdy ja mu wrzuce made to tak ja ''zaatakuje''to znaczy tak jakby chcial a nie mógł birze ja trzym,a lapami,raz sie zdarzylo ze jej jad wstrzyknol i uciekl,a tak to nic jej nie robi,nie buduje sobie ''domku z pajeczyny'' tylko siedzi w jednym miejscu.pomóżciemi,doradzcie cos:(:(:(:(:(:(
Ok, postaraj się zapewnić pajączkowi dobre warunki odpowiednia wilgotnośc i temperatura. Jeśli chodzi o pokarm może spróbuj podać martwy. Pamiętam jak miałem problem z B.albopilosum L7 (R.I.P) to wtedy podawałem mu mącznika polanego wrzątkiem i jadł.
PS: Bądź dobrej myśli.
Pajak jest pewnie w szoku, jak zobaczysz ze pajak zaczyna sie krecic po terra, to mozesz mu cos podac
a czemu polanego wrzadkiem,to znaczy on stoi w miejscu ale jak ja otwzrorze mupudelko to sie wtedy ruszy a jak mu dam made to tak kurde chwyta ja lapamii mocno trzyma lecz potem pusci.
kokoskop
17-02-2008, 18:21
Ok, postaraj się zapewnić pajączkowi dobre warunki odpowiednia wilgotnośc i temperatura. Jeśli chodzi o pokarm może spróbuj podać martwy. Pamiętam jak miałem problem z B.albopilosum L7 (R.I.P) to wtedy podawałem mu mącznika polanego wrzątkiem i jadł.
PS: Bądź dobrej myśli.
zgadzam się spróbuj z martwym ale jeśli nie chce poczekaj parę dni i znowu podaj martwy
a czemu polanego wrzadkiem,to znaczy on stoi w miejscu ale jak ja otwzrorze mupudelko to sie wtedy ruszy a jak mu dam made to tak kurde chwyta ja lapamii mocno trzyma lecz potem pusci.
Polanego wrzątkiem ponieważ pajączek nie będzie sie musiał męczyć z ofiara ujmując to inaczej podajesz mu mącznika na złotej tacy.
kasta174
17-02-2008, 19:01
pajączek jest w szoku. potrzebuje czasu na dojście do stanu w którym był przed ucieczką. narazie nie stresuj go zadną karmówką, za jakis czas spróbuj z martwym pokarmem. powinno być wszystko si:)
RottingMan
17-02-2008, 19:34
..... zdarzylo ze jej jad wstrzyknol i uciekl,a tak to nic jej nie robi,nie buduje sobie ''domku z pajeczyny'' tylko siedzi w jednym miejscu.pomóżciemi,doradzcie cos:(:(:(:(:(:(
"zdarzylo ze jej jad wstrzyknol i uciekl" Jak to zauważyłeś ze mu wstrzykną ten jad ? Bo chyba tego nie widać gołym okiem ? Czy mi sie wydaje..
A do tematu to : Zostaw go w spokoju przez jakiś czas i nie zaglądaj do niego niech odpoczywa , mój vagans też tak miał 3 tygodnie go nie było i przez jakies tydzień go odstawiłem od tego miejsca co inne pająki stoją i czasie przestał być "leniwy" zaczął jeść robił gniazdo i wszystko oki ;]]
No poprostu wrzucilem mu made,i ja patrzalem co on z nia robi,po prostu ona go denerwowala a on jej wstrzyknol ten jad,a ta mada ak ustala i wykonywala dziwne ruchy w miare równym tepie tak sie dziwnie ruszala a za 1min zgon.
vBulletin - Arachnea.org