Pokaż pełną wersję : Acanthoscurria Zakup pająka A. geniculata
Michalko
19-02-2008, 21:26
Witam wszystkich ! :) Mam takie pytanie bo dostałem propozycje kupna pajączka a geniculata w stadium L7 w tamtym roku miałem 5 pająków ale łagodniejsze typu kędzior i zdażyło mi sie miec geniculate ale w stadium L2/L3
Słyszałem i czytałem o tym pająku ze jest troszke agresywny i chciałbym sie spytac czy jest az tak agresywny czy tak średnio :)???????:D
Pozdrawiam baYYo ! :):)
Cecha osobnicza.
Bywaja geniculaty agresywne, bywaja lagodne.
Poradzisz sobie, to nie jest specjalnie szybki ptasznik, wiec nawet przy hiper agresywnym osobniku da sie zyc.
Michalko
19-02-2008, 21:29
spoko dzieki a jeszcze jedno pytanie jak mnie np ugryzie to jak z tym jadem jest ?? :D :D
szkapa666
19-02-2008, 21:37
jad jest troszke mocniejszy niz ma kedzior itp. ale zapewne nie bedziesz miał żadnych problemów, możliwe ze jakas opuchlizna i ból w miejscu ugryzienia ;D jak bedziesz uwazal, nic ci sie nie stanie
moja gienia jest spokojna.... nie wariuje ale bardzo zarłoczna, polecam ci tego pajaczka
Brat miał gienie kiedyś dorosłą to straszny agresor był terra to pęsetą musiał operować żeby go nie dziabneła ale tak to ptaszniczek fajny i ładnie ubarwiony tak jak szkapa666 powiedział że poleca tego ptasznika to ma racje i też ci go polece :)
Acanthoscurria spp. są polecane dla początkujących hodowców. Wiadomo agresywność pająka to cecha osobnicza choć jeśli chodzi o A.geniculate to pająk który dopiero z wiekiem staje sie agresywny. Jad jest trochę mocniejszy niż u Brachypelm, jak nie jesteś uczulony to nie ma się czym przejmować. Pająk ma swój temperament i może sie postawić. Dasz sobie spokojnie rade. Choc uważam że czy to Brachypelma, Acanthoscurria czy Stromatopelma respekt do pająka powinien byc zawsze taki sam.
Zależy jak twój organizm zareaguje i czy jesteś alergikiem.Jeżeli jesteś uczulony na jad,to możesz ponieść poważne skutki,jeśli nie jesteś to powinna być tylko opuchlizna,po pajączku l7.Ale najlepiej być ostrożnym to nic Ci się nie stanie:) Agresywność to jest cecha osobnicza.Moja gienia od małego była łagodna,ale jak przeszła wylinke na l12 to jest baaardzo agresywna,nawet kąsa pęsetę i nie ustąpi;)Napewno sobie poradzisz z A.geniculata;] Tylko nie zapomniaj,aby być ostrożnym i pensecie:)
Pozdro:)
Michalko
19-02-2008, 22:36
Ok dzięki wielkie koledzy pozdrawiam :):):):):):)
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem samiczki tego gatunku po L10 i musze powiedzieć, że sie po prostu w niej zakochałem;) Fakt, że jest agresywna, w porównaniu z moją G.rosea to jest to wcielony diabeł. Ale czy właśnie nie chodzi o to aby taka była?? Mając długi czas łagodna rosee po pewnym czasie stała sie dla mnie "nudna", potrzebowałem trochę więcej wrażeń ;) gieńka dostarcza mi ich w zupełności, z każdym dniem mnie zadziwia... No i przede wszystkim niema problemów z jedzeniem. Jak dla mnie jest po prostu super :)
Cookie Kriss
19-02-2008, 23:18
skąd ma wiedzieć czy jest uczulony na jad czy nie? Może mi ktoś powiedzieć ?
Dowie sie po ukaszeniu :P.
Za zbadanie czy jest uczulony musialby slono zaplacic, gdyz tak ogolnie to nikt takich badan w Polsce nie prowadzi.
vBulletin - Arachnea.org