PDA

Pokaż pełną wersję : Acanthoscurria Zakup pająka A. geniculata

Michalko
19-02-2008, 21:26
Witam wszystkich ! :) Mam takie pytanie bo dostałem propozycje kupna pajączka a geniculata w stadium L7 w tamtym roku miałem 5 pająków ale łagodniejsze typu kędzior i zdażyło mi sie miec geniculate ale w stadium L2/L3
Słyszałem i czytałem o tym pająku ze jest troszke agresywny i chciałbym sie spytac czy jest az tak agresywny czy tak średnio :)???????:D

Pozdrawiam baYYo ! :):)

Sad_Mad
19-02-2008, 21:28
Cecha osobnicza.

Bywaja geniculaty agresywne, bywaja lagodne.
Poradzisz sobie, to nie jest specjalnie szybki ptasznik, wiec nawet przy hiper agresywnym osobniku da sie zyc.

Michalko
19-02-2008, 21:29
spoko dzieki a jeszcze jedno pytanie jak mnie np ugryzie to jak z tym jadem jest ?? :D :D

szkapa666
19-02-2008, 21:37
jad jest troszke mocniejszy niz ma kedzior itp. ale zapewne nie bedziesz miał żadnych problemów, możliwe ze jakas opuchlizna i ból w miejscu ugryzienia ;D jak bedziesz uwazal, nic ci sie nie stanie

moja gienia jest spokojna.... nie wariuje ale bardzo zarłoczna, polecam ci tego pajaczka

Faflik
19-02-2008, 21:54
Brat miał gienie kiedyś dorosłą to straszny agresor był terra to pęsetą musiał operować żeby go nie dziabneła ale tak to ptaszniczek fajny i ładnie ubarwiony tak jak szkapa666 powiedział że poleca tego ptasznika to ma racje i też ci go polece :)

Maxtor
19-02-2008, 21:55
Acanthoscurria spp. są polecane dla początkujących hodowców. Wiadomo agresywność pająka to cecha osobnicza choć jeśli chodzi o A.geniculate to pająk który dopiero z wiekiem staje sie agresywny. Jad jest trochę mocniejszy niż u Brachypelm, jak nie jesteś uczulony to nie ma się czym przejmować. Pająk ma swój temperament i może sie postawić. Dasz sobie spokojnie rade. Choc uważam że czy to Brachypelma, Acanthoscurria czy Stromatopelma respekt do pająka powinien byc zawsze taki sam.

krecik
19-02-2008, 22:29
Zależy jak twój organizm zareaguje i czy jesteś alergikiem.Jeżeli jesteś uczulony na jad,to możesz ponieść poważne skutki,jeśli nie jesteś to powinna być tylko opuchlizna,po pajączku l7.Ale najlepiej być ostrożnym to nic Ci się nie stanie:) Agresywność to jest cecha osobnicza.Moja gienia od małego była łagodna,ale jak przeszła wylinke na l12 to jest baaardzo agresywna,nawet kąsa pęsetę i nie ustąpi;)Napewno sobie poradzisz z A.geniculata;] Tylko nie zapomniaj,aby być ostrożnym i pensecie:)
Pozdro:)

Michalko
19-02-2008, 22:36
Ok dzięki wielkie koledzy pozdrawiam :):):):):):)

NOBADY
19-02-2008, 22:39
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem samiczki tego gatunku po L10 i musze powiedzieć, że sie po prostu w niej zakochałem;) Fakt, że jest agresywna, w porównaniu z moją G.rosea to jest to wcielony diabeł. Ale czy właśnie nie chodzi o to aby taka była?? Mając długi czas łagodna rosee po pewnym czasie stała sie dla mnie "nudna", potrzebowałem trochę więcej wrażeń ;) gieńka dostarcza mi ich w zupełności, z każdym dniem mnie zadziwia... No i przede wszystkim niema problemów z jedzeniem. Jak dla mnie jest po prostu super :)

Cookie Kriss
19-02-2008, 23:18
skąd ma wiedzieć czy jest uczulony na jad czy nie? Może mi ktoś powiedzieć ?

Sad_Mad
19-02-2008, 23:23
Dowie sie po ukaszeniu :P.

Za zbadanie czy jest uczulony musialby slono zaplacic, gdyz tak ogolnie to nikt takich badan w Polsce nie prowadzi.