PDA

Pokaż pełn± wersję : co sie znowu z nim dzieje?

Kostia
20-02-2008, 13:17
Witam!Dzisiaj rano przed wyjsciem do szkoly mojemu murisunowi(L4)dałem made,buchn±ł w nia blyskawiicznie bez zastanowienia,gdy sie sie nia tak szarpal,wkoncu ustal i trzymal ta made w klach,ona jeszcze zyla,poczym gdy mada szarpiac się,pajak podkulil pod siebie nogi i mada go prowadzila gdzoie chciala pajaka byl bezradny ''sztywny''...po chwili gdy mada juz umarla to pajak caly czas lezal martwilem sie o niego,po chwili puknołem go pensteta,poczym odkulil nogi i chodzi,lecz te zachowanie nie bylo normalne.Czy mieliscie moze taki przypadek,czy moze jestescie w stanie mi doradzic...proszę opomoc martwie sie o pajaka,to nie jest jego pierwsze takie zachwanie,moze po wypadku cosa mu sie stalo?Może kto¶ mial taki przypadek,lub o nim slyszal,prosze o pomoc,martwie sie o niego.

Z powazaniem Kostia

Twardy
20-02-2008, 13:25
nie wiem czemu nie było normalne :)

paj±k j± capn±ł, poszarpał się, zmęczył się, stawiał opór madzie, ta trochę go przeci±gnęła, ale jad j± wykończył, paj±k sobie jadł, a ty go zacz±łe¶ stukać to się skulił, co w tym dziwnego?

Kostia
20-02-2008, 17:24
kurde,ale jaki pajak przy bójce sobie lapy pod siebie a mada nim kreci na prawo i na lewo,na plecy go przewrocila

Twardy
20-02-2008, 18:05
no nie wiem
kilka moich np. jak się wbij± w za siln± ofiarę to się turlaj± i zazwyczaj pierwsza pada ofiara, a potem już tylko konsumpcja :)

BoBaZ
20-02-2008, 19:44
Nie podawaj pokarmu większego niż sam paj±k, to nie będziesz miał takich problemów.

Pewnie nic mu nie jest.

KenpachiZaraki
20-02-2008, 20:23
Popieram dawanie zbyt dużego pokarmu nie tylko może zaszkodzić paj±kowi( przeje się) ale także pokarm może uszkodzić naszego pupila :p

Adsy
20-02-2008, 20:28
Popieram dawanie zbyt dużego pokarmu nie tylko może zaszkodzić paj±kowi( przeje się) ale także pokarm może uszkodzić naszego pupila :p

Popierasz dawanie zbyt dużego pokarmu? :P
Mógłby¶ przybliżyć dlaczego paj±kowi to zaszkodzi?? ;)

Co do tematu:
Tak jak poprzednicy napisali nie powinienes sie martwic. NIe musisz sie martwic, że paj±k złapał DS ani nic takiego :)

info-0
20-02-2008, 20:37
P. murinus da sobie radę i z mad± większ± od siebie także bez obaw :P.

Po co powtarzamy posty innych? Dla jaj :).

KenpachiZaraki
21-02-2008, 15:43
Zaszkodzic to może w ten sposób że niektóre paj±ki s± żarłokami i mog± się przeje¶ i podczas upadku uszkodzic itp.

kokoskop
21-02-2008, 16:37
Zaszkodzic to może w ten sposób że niektóre paj±ki s± żarłokami i mog± się przeje¶ i podczas upadku uszkodzic itp.
po jednym posiłku chyba nie :P po paru większych może

*ToMeK*brd
22-02-2008, 01:00
takie posty sa strasznie zabawne ;)

Pajak ma problemy z wieksza karmowka, gdy ta walczy o życie... co w tym dzwinego? Jak podajemy zdecydowanie większy i ruchliwy pokarm naszemu pupilowi moze on miec z nim problemy.
Co do przejedzenia... totalna bzdura... jakos murinusy nie naleza do garunku, ktory wybiera sie na spacery po scianach.. jego odwlok nie rosnie takze do kolosalnych rozmiarow.... jezeli karmimy bardzo czesto i podawana karmowa jest duza to moze tak byc... jednak jednorazowo nie ma takiej mozliwosci.
Nie masz czym sie martwic.. Twojemu murinusowi nic nie bedzie ;) Jezeli lubisz obserwowac tego typu walki karm tak dalej.. jezeli jednak jestes rozsadny i nie zalezy Ci na widowisku to juz wiesz co masz robic ;)
Pozdrawiam;O

Kostia
22-02-2008, 17:01
pinki powinny byc doskonalym rozwiazaniem co nie?

FiletSC
22-02-2008, 17:06
Pinki, małe m±czniki wylęgi ¶wierszczy i karaków s± idealne dla młodszych paj±czków.

Zipper
22-02-2008, 17:17
Ja osobi¶cie karmie swierszczami, szarańcz±i karaczanami i uważam ze jest to najlepszy pokarm dla paj±ka (moje zdanie) bogaty w białko i mikroelementy potrzebne do szybkiegi wzrostu i co najwazniejsze dla zdrowia paj±ka. Nie mówie ze karmienie paj±ka samymi drewnojadami jest szkodliwe ale drewniaki zawieraj± duzo tłuszczu i fosforu czy potasu ?? (jakos tak gdzies o tym czytałem) wiec najlepiej jest karmic zróżnicowanym pokarmem i duzo większym od paj±ka :D