Pokaż pełną wersję : [Arachnea.pl|Arachnea.org]
Wienio$Pele
20-01-2007, 16:34
Witam. Chce sie wypowiedziec na temat tego ze domena arachnea.pl zmieniła sie na arachnea.org sledze juz od dawna ta spraw i problemy z Juravielem tylko czy to własnie tak naprawde o to poszło :?: Moim zdaniem arachnea.pl miała juz tak wyrobiona renome że dlaczego by administratorzy nie mieli by sprzedac takiej domeny :?: I mysle ze za całkiem niezłe pieniadze moga by pojsc. Dlatego nie chce mi sie wierzyc ze przez to tak poprostu zmieniono domene i serwer. Rozumiem ze w biznesie nie ma sentymentów. A taka okazja to ciekawy kąsek. Dlatego takie opowiesci ze zarzad robi to bez interesownie i dla pajeczarzy to troche za moce słowa. Wydaje mi sie ze domena została poprostu sprzedana a byla znana w calym kraju jak i na swiece wiec pieniążki byly niezłe. A Juraviel to bylo dobry pretekst do tego i wymówka. A przeciez zwykli userzy i tak nie beda znali prawdy do konca. Takze do was ludzie naprawde zastanowcie sie nad tym i MOZE CZAS ZMIENIC W JAKIEJS CZESCI ZARZAD arachnea.pl[org] :?: Nowe forum powstał ok. Ale i wymiana kilku osob tez byla by dobrym posunieciem. I dopuszczenie wkoncu to glosu toche swierzosci i nowych otwartych ludzi którzy wprowadzini by cos nowego. A nie obnoszacych sie swoja władza modow.
Blackmane
20-01-2007, 16:48
Bardzo kontrowersyjna wypowiedź jak na mój gust, ale potwierdzająca tylko przypuszczenie, że nie znasz szczegółów. Gdybym miał jednak zgadywać kim jesteś to gościem z pirackiego form, który przychodzi mącić wodę. Bo zarejestrowałeś się dziś i pierwsze co robisz to dajesz taki temat. Daje to do myślenia. Bardzo bym chciał poznac twoją opinię na temat zarzadu, co jest nie tak co trzeba zmienić itd. Powaznie mnie to interesuje. Chciałb poznac twój punkt widzenia, a co za tym idzie tok rozumowania. Z góry dzięki.
Wienio$Pele
20-01-2007, 17:10
Blackmane mam prawo do wypowiedzi :?: Wydaje mi sie ze mam :!: Mowie moje zdanie i mam do niego prawo. Jesli sie z tym nie zgadzacie to mozecie mnie usunać z forum :!: No i co z tego ze dopiero zalożyłem konto bo zalozyłem bo na nowym go nie bylo wiec zalozyłem nowe. Pisze to bo moim zdaniem oszukujecie normalnych uzytrowników. A wy (nie mowie ze wszyscy bo sa i wporzadku ludzie) ale sa i tacy który robia duzo dobrego dla forum. Ale sa i tacy jak np. Dawid_nh których nie powinno byc na takim progu jak zarzad. A to ze wydaje mi sie ze poprostu to nie przez to ze Juraviel robił co robił tylko poprostu chcec wzbogacenia sie i domena została sprzedana. Bo bylo na tyle znana ze pieniadze byly by niezłe. Nie karze wam sie zgadzac z moja opinia czy nie to moje zdanie mam do niego prawo. Jesli sie wam to nie podoba ok wasz problem. Czemu nie dacie szansy pokazania sie zykłym userom na forum, tylko pokazujecie kim wy nie jestescie wielki mi zarzad. Dajce szanse innym, dajcie szanse pokazania im sie w Grupach. I zobaczymy kto sie bedzie lepiej spisywał. Po wy poza tym ze obnosicie sie tylko ze jestescie modami itp. to...
Blackmane
20-01-2007, 17:18
Zaskoczę cię być może, boo pierwsze ja sie z niczym nie obnoszę. Po drugie nie zbiegałem jak inni o wpisy do grup, po trzecie nawet o to nie prosiłem. Kolejna sprawa to to że domena nie została sprzedana, nie znasz faktów niestety ale rozumiem twoje rozgoryczenie faktem całego zajścia. Nie potrafię jednak zrozumieć skąd ta niechęć do innych - np do Dawida. Ciesze się ze zabrałeś głos ponownie i starasz sie przedstawić tok rozumowania.
Tu są wszystkie konta ze starego forum, więc nie możliwe że go nie ma bo wszystkie są wpisane do jednaj bazy danych więc na bank nie zginęło nic.
Napisałeś:
Czemu nie dacie szansy pokazania sie zykłym userom na forum, tylko pokazujecie kim wy nie jestescie wielki mi zarzad. Dajce szanse innym, dajcie szanse pokazania im sie w Grupach. I zobaczymy kto sie bedzie lepiej spisywał. Po wy poza tym ze obnosicie sie tylko ze jestescie modami itp. to...
Nie wiem czy ktoś kogoś u tłamsi czynie daje się wypowiadać. Wszyscy budują to forum w jednakowym stopniu i nie wydaje mi sie by to co mówisz znajdowało odzwierciedlenie w rzeczywistości. Jak to zarząd pokazuje kim to nie jest? W jakich sytuacjach, jakim zachowaniem, ja nie uświadczyłem niczego takiego z niczyjej strony i myślę że nie ma takich sytuacji. Nikt sie w grupach nie pokazuje, grupy zrobione sąt ylko by panował ład, by był ktos od moderki, a ktoś od robienia bannerów, choć kazdy nadsyłac możeprzeciez prace. Co to znaczy "zobaczymy kto się bedzie lepiej spisywał"?
Nie wiem czemu twoje wypowiedzi sa az tak nacechowane negatywnymi emocjami. Jako że nic nie bierze się bez powodu, chciałbym ten powód znać bo na pewno jakieś konkretne powody są, których nie wystawiasz nikomu, a szkoda. Czy doświadczyłeś ze strony Zarządu bądź zespołu jakiegoś upokorzenia, niezrozumienia, czy zostałeś wyśmiany? Chciałbym to wiedzieć bo poruszyłes niecodzieną kwestię. W czym dokładnie rzecz?
Wienio$Pele
20-01-2007, 17:42
Nie zaskoczysz mnie. Ja nie pwiedziałem ze Ty. Tak jak juz pisalem nie do każdego z zarzadu forum mam jakies zastrzezenia. Akurat do Ciebie nie, chociaz trudno powiedziec bo nie rozmawiałme z toba dopiero poraz pierwszy bo jak widze tylko to masz odwage o cos wyjasciac i wogole wypowiadac sie nie tak jak reszczt zespołu 8) 8) A co do faktów jesli uważasz ze ich nie znam to prosze masz wolna reke uświadom mnie chetnie wysłucham. I to nie tak ze ja mam jakas niechcec to innych. Tylko nie znosze czegos takiego zreszta chyba jak wszyscy jak pisze do kogos z prosba czy pytaniem tak jak np. do Dawida_nh a od nigo emanuje niechec do ludzi i niechec do pomocy innym, jest wulgarny, nic nie wnosi do rozmowy tylko zbywa.
Wienio$Pele
20-01-2007, 17:58
Nazywam sie Robert Tarnowski. Co bym zmienil napewno osoby obslugujace forum (oczywiscie nie wszyskich) sa naprawde niektorzy dobrzy i wnosza duzo w serwis. Ale sa i tacy ktorzy tylko widza wiekszasc nad userami a pozatym nic nie wnosza w serwis. A wypowiedzi maja takie ze pozostawiaja wiele do zyczenia.
Nie wątpie ze własciciel domeny ma prawo robic z nia co chce bo oczywiscie ma takie prawo. Tylko mowmy tak odrazu i prosto jak to wyglada a nie.
Nie ja nie mam ochoty aby tkwic w tym bagnie 8) wiec nie mam zamiaru nigdzie sie dostawac. Ale znam ludzi ktorzy znaja sie dobrze i maja wiele pomyslów a sa traktowani jak.
Blackmane
20-01-2007, 18:00
Co do samej osoby dawida, powiem ci tak. Być może miałeś takie wrażenie, ale wiem że on po prostu jest bombardowany przez ludzi postami, pytaniami na gg, mailami i wiadomościami prywatnymi. Próbując wczuć sie w twoją sytuację wiem jak mogłeś się źle poczuć i jest to normalne, ale patrzac obiektywnie potrafię zrozumieć także dawida, rozmawiając z nim wyczuwa się że jest często zamęczany. Ostatnio i mnie sporo osób zaczeło wypytywać do tego stopnia że siedze praktycznie cały czas przy kompie. Sam zapewne nie miał byś po jakimś czasie sił na odpisywanie, a że akurat Dawidowi mogły puścić nerwy jak każdemu to sprawa drugorzędna. Ja jestem zdania że nie nalezy patrzeć przez pryzmat własnej osoby na całokształt sprawy, choć wiem jak się mogłeś poczuć i teraz rozumiem. Tak czy inaczej postaraj się także zrozumieć jego, choćby w niewielkim stopniu, bo podstawa dialogu między ludźmi jest wzajemne zrozumienie, a jak tego nie ma to rodza się problemy i konflikty.
Co do samego podłaoża sprawy z forum. Zarzad nie wypowiada się w tej sprawie gdyż jest to dla większości osób sprawa bardzo delikatna, i możesz mi wierzyć z tego co ja wiem od nie doszło do żadnej sprzedaży domeny, ani do jakiejś tam kradzieży. Doszło jednak do poważnego oszustwa ze strony Juraviela i choć nie powinienem zabierac głosu w tej sprawie to pragnę uspokoic twoje obawy, Chodziło tu o przepisanie ongiś domeny arachnea.pl. Ponoć J. zrobił to ale jak się okazało sam nie był jej włascicielem, tylko ktoś z jego rodziny więc podpisana cesja nie była ważna. Podpisując się na dokumencie przekazania praw domeny innej osobie, oszukał że jest właścicielem i gdy wszyscy mysleli że domena jest w posiadaniu użytkowników on miał cały czas do niej dostep. Zmienił przekierowanie adresu tak by nie łączyło po wpisaniu arachnea.pl z naszym serwerem a z jego, gdzie skopiował nielegalnie całe forum wraz z ponad 300 000 wypowiedziami ludzi. Podobno domena miała być odzyskana, jednak sprawa ta nadal jest bardzo delikatna, gdyż dotyczy ww oszustwa a także relacji czysto prywatnych. Nie będe opisywał szczegółów, jednak pogłoski o sprzedaży domeny to plotka. Poza tym nikt by na tym nie zarobił więcej niż na reklamach.
Mam nadzieję że co nieco wyjaśniłem i że twój pogląd na sprawy pewnych osób i zajść jest pełniejszy. Cieszy mnie fakt że gdzieś tam pomiędzy gniewnymi wersami można znaleźć człowieka który chce dbac o dobre imię tego forum i o to by każdy był równy. Tego chce każdy z nas,aby forum się rozwijało, a pogląd na sprawy grup to już tylko subiektywna ocena bo i tak w efekcie najwazniejsze jest to co robimy i jacy jesteśmy a nie czym jesteśmy i gdzie przynalezymy.
Pozdrawiam
Tylko mowmy tak odrazu i prosto jak to wyglada a nie.
Gdyby tak było to byśmy powiedzieli. Pozdrawiam.
Wienio$Pele
20-01-2007, 18:10
Raphael własnie widac twoja dojrzałośc co do wypowiedzi i zreszta wiekszosci osob z zarzadu tak jest.
Ale za to bardzo dziekuje Blackmane własnie forum potrzebuje takich ludzi. Obiektywnych, chcacy poruszac tematy i nie boja sie o nich pisac. I maja na tyle bogata wiedze ze maja o czym pisac. Nie tak jak ty Raphael. Dlatego powinienes sie własnie uczyc od takich ludzi. Blackmane bardzo dziekuje. I jesli bede mial jakies kolejnie pytanie to zglosze sie do ciebie bezposredno.
Proszę na chwilę o powstrzymanie dyskusji. Zajmę swoje stanowisko w tej sprawie, ale potrzebuję chwilkę czasu.
Drogi Wienio$Pele,
Wybacz, że nie wypowiedziałem się wcześniej – nie zarzucaj nam brak chęci do wypowiedzenia się. Zauważ, że na forum nikt nie przesiaduje 24 godzin na dobę i aby cokolwiek skomentować musi upłynąć trochę czasu. Ja np. byłem wcześniej z dzieckiem na spacerze... Zgadzasz się ze mną?
Zarzucasz nam, że nie jesteśmy otwarci na przyjmowanie naszych Użytkowników. Na tej podstawię wnioskuję, że niezwykle mało wiesz o Serwisie Arachnea. Zapraszam Cię do działu Ogłoszenia, w którym to znajduje się temat na temat współpracy z nami.
Nie tak dawno temu umieściłem również informację o tym, że nasi Użytkownicy mogą łączyć się w grupy i wspólnie z nami zarządzać Serwisem. Zwróć uwagę na to, że na naszym Forum został utworzony specjalny dział, w którym to wszyscy mają prawo do prowadzenia różnych akcji.
Zauważ również, że Blackmane dołączył do naszego Zespołu zaledwie kilka dni temu. Najpierw został Współpracownikiem, a wczoraj czy przedwczoraj dodałem go do Zespołu. Nie jest zatem prawdą, że jesteśmy hermetyczną grupą.
Zanim wdamy się w dłuższe dyskusje prosiłbym Cię o podanie nicku z poprzedniego forum. Jest nieprawdopodobnym, że trafiłeś tu przypadkiem ponieważ forum istnieje dopiero od wczoraj, nie ma starej domeny i nie jest widoczne w wyszukiwarkach. Tylko osoby, które otrzymały ode mnie maila mogły tu trafić. Oczywiście mógł Cię tu tez zaprosić ktoś z Użytkowników, ale skoro piszesz, że miałeś kontakty z Dawidem, który obecnie jest w Irlandii, to znaczy, że znałeś nas wcześniej. Dlaczego zatem zmieniłeś nick?
Jeżeli nie jest to tajemnicą, to chciałbym również wiedzieć na jakich innych forach jesteś zarejestrowany i jaki tam masz nick. To tak tylko dla lepszego poznania z kim prowadzimy konwersację.
Na jakiej podstawie zarzucasz nam sprzedanie domeny? Masz może jakieś informacje na ten temat? Stawiasz bardzo konkretne zarzuty. Może nie byłeś naszym Użytkownikiem wcześniej, to w takim razie dlaczego w ogóle na tej domenie Ci zależy (o ile zależy).
Żeby wyjaśnić sprawę domeny odpowiem, że właścicielem domeny nie jest Serwis Arachnea (nie mamy osobowości prawnej), ale osoba prywatna. 28.05.2006 roku Juraviel podpisał dokument, w którym zrzekła się praw do tej domeny na moją korzyść. Dokument ten jest nie ważny ponieważ domenę wykupiła inna osoba – podczas procesu rejestracyjnego Juraviel był osobą niepełnoletnią więc zrobił to ktoś za niego. Oznacza to zatem, że domena nie jest w posiadaniu jakiegokolwiek członka Serwisu Arachnea (Juraviel czy osoba, która wykupiła domenę na dzień dzisiejszy nie są i nigdy nie będą przyjęci do naszego grona).
Może i domena została sprzedane o czym ja osobiście nic nie wiem. W każdym razie my nie mamy z tym nic wspólnego. Jeżeli domena arachnea.pl zostanie scedowana na kogoś z Zarząd Arachnea, do końca miesiąca, to będziemy się nią posługiwać. W przeciwnym razie od lutego będziemy się posługiwać wyłącznie domeną arachnea.org. Nasi Użytkownicy pokazali na fikcyjnym forum, czy zależy im na nazwie, czy na naszej wspólnocie. Nie sądzę aby ktoś był zainteresowany kupnem domeny arachnea.pl po tym co spotkało forum utworzone na kopi naszego.
O tym kim dla mnie są nasi Użytkownicy możesz przeczytać w dziale Ogłoszenia.
Twoje zarzuty odnośnie Dawida nie będę omawiał na forum publicznym – możesz to ze mną omówić prywatnie ponieważ to ja odpowiadam za cały Serwis Arachnea.
Pozdrawiam,
Andrzej Piróg
Administrator Serwisu Arachnea
Autor tego postu nie jest obecny na forum więc dyskusję zamykam.
Jeżeli będzie chciał wnieść coś do dyskusji, to mu na to pozwolę. Uważam, że zabieranie głosu innych nic nie wnosi do sprawy i wszyscy posługują się wyłącznie ogólnikami. Nie ma zatem sensu rozmawiać o niczym.
Dawid_nh
20-01-2007, 21:55
:) Nie jestem w Zarzadzie i nie wiem gdzie zauwazyles ze jestem ?? Andrzej wlaczyl mnie do grupy zarzadu jeszcze na starym forum to sam z niej zrezygnowalem po 30 minutach bo nie chce tam byc. fakt mam Admina forum ale to nie obliguje mnie do podejmowania decdyzji tylko do spraw technicznych. jedyna grupa w jakiej jestem zo zespol i w tej grupie bylem od samego poczatku.
Wienio$pele wiem kim jestes, i dziwi mnie czemu sie zarejestrowales pod innym nickiem. jezeli masz jakies ale do mojej osoby nie widze problemu pisz do Zarzadu prozbe o usuniecie mnie z forum, bedziesz mial problem mojej osoby z glowy
Edit: taa "przepraszam" ze wulgarnie sie3 do Ciebie odnosilem ale jestem w Irlandii i prosby typu podaj mi maila do kogos nie sa na miejscu nie jestem komputerem zeby7 miec w glowie maile do ludzi i sypac nimi z rekawa, nawet nie mialem listy na gg a Ty sie nie potrafiles przedstawic o co prosilem w opisie na gg, zycze ci zebys ty mial taka sytuacje abys mial 20 rozmow na gg od nieznanych numerow i kazdy pyta kiedy bedzie smigalo forum itp a ty tego sam nie bedziesz wiedzial bo nie ma takiej mowliwosci zeby wiedziec bedac na necie raz na 2 dni przez godzine gdzie pisze kilkadziesiat osob
co do domeny pewnie sprzedalismy kazdy dostal po 10 tys zl ja wzielem 15 :D i w wakacje lecimy na karaiby smiac sie i pic drinki na plazy pod palmami. lepszej teorii co do arachnea nie slyszalem juz od dawna gratuluje bujnej wyobrazni. dodam jeszcze tylko ze byly osoby ktore chcialy wrecz przeciwnie nie sprzedawac a odkupic domene arachnea.pl od juraviela za wlasna prywatna kase i takim twierdzeniem ze sprzedalismy domene ktorej nawet nie ejstesmy wlascicielami jest smieszne, a czlowiekowi odechciewa sie dalej poswiecej swoj prywatny czas zeby cos dla arachnea zrobic, ale na szczescie tacy jak Ty to ylko wyjatki.
pozdrawiam i zycze nastepnym razem wiecej odwagi w ujawnianiu sie :D
vBulletin - Arachnea.org