Pokaż pełną wersję : Brachypelmy , kilka pytan
AnderCurie1
18-03-2008, 18:12
Witam tak czytam o tych zaswiadczeniach ..itd ale mam jeszcze pare pytan na które potrzebuje odpowiedzi :
1. Od kogo uzyskac papiery ? dostane je od weterynarza ?
2. (Jak np. od weterynarza) To co ja mam byc z nim przy otwieranu kokonu ? i razem policzyc ile tam tego jest.. a on mi na wszystko wystawi papier .. i bedzie legal ?
3. Jak nie tak jak w '2' to w jaki sposób ?
4. Czy nie bedzie krzyku o to ze posiadam rodziców bez papierków ?
Jeżeli gdzies sa odpowiedzi na te pytania to przepraszam i prosze o linki :P
Don Kowalo
18-03-2008, 20:16
Po pierwsze nie "Brachypely" tylko brachypelmy
Papiery od weta ale posiadac papiery na rodzicow , trzeba je wetowi pokazac i on musi byc przy otwieraniu kokonu
[sory ale nie ma polskich znakow]
\\A nieprawda, bo Brachypelmy - Adsy :P
AnderCurie1
19-03-2008, 01:11
Hm z tego co widze to bez papierów na rodziców .. nie dostane papierów na małe..
Jutro dowiem sie wiecej musze to wyjaśnic.. mam 4 weterynarzy w miescie wiec .. troche popytam u każdego i odpowiedz bedzie jasna ;-) I koszty tez zobacze jakie bedą ;-) Pozdrawiam
Zaświadczenie o urodzeniu w niewoli może wydać tylko Powiatowy Lekarz Weterynarii, a nie byle jaki weterynarz. Zresztą czy PLW w ogóle będzie miał na to ochotę to też inna sprawa, bo wcale nie musi Ci takiego dokumentu wydać, nawet jak masz papiery na rodziców - może to uzasadnić tym, że nie ma do tego uprawnień, bo takie zaświadczenie dotyczy gatunków, które należy rejestrować, a pajęczaków jak wszyscy wiemy nie trzeba. Porozmawiaj z PLW i dopiero będziesz miał jakieś konkretne wieści.
Pozdrawiam.
czyli, żeby dostać papiery na młode to trzeba mieć najpierw papiery na rodziców, a potem do PIW jechać z kokonem i tam go otworzyć??
pawelbig
22-03-2008, 23:30
Oj koledzy głupoty opowiadacie, od powiatowego lekarza weterynarii, nie zależy czy ma chęci wystawić nam zaświadczenie o urodzeniu w niewoli, czy nie, on poprostu nie ma prawa wystawić nam zaświadczenia o urodzeniu w niewoli na pająka i zapamiętajcie sobie raz na zawsze "nie ma takiego prawa"
AnderCurie1
23-03-2008, 12:39
Oj koledzy głupoty opowiadacie, od powiatowego lekarza weterynarii, nie zależy czy ma chęci wystawić nam zaświadczenie o urodzeniu w niewoli, czy nie, on poprostu nie ma prawa wystawić nam zaświadczenia o urodzeniu w niewoli na pająka i zapamiętajcie sobie raz na zawsze "nie ma takiego prawa"
Skoro nie on .. to kto ? stomatolog ?
AnderCurie1
27-03-2008, 23:39
up .. potrzebuje odpowiedzi ;p
Chyba chodzi mu o to, że nie ma prawa wystawić zaświadczenia, jeśli nie mamy papieru na urodzenie w niewoli samicy.
vBulletin - Arachnea.org