PDA

Pokaż pełną wersję : Larwy owadów Białe robaczki :-)

AnderCurie1
01-04-2008, 17:27
Witam, byłem dzis w sklepie zologicznym z zamiarem zakupu białych robaków jednak pan wiedząc ze biore je jako karmówke dla pociech powiedział ze ma tylko o zapachu waniliowym .. i że jutro beda normalne bez zapachowe.. hm tak sie zastanawiam .. co było by gdyby nie wiedział ze jestem hodowca i sprzedał by mi je (bez mówienia ze sa waniliowe).. a ja nakarmił bym pajączki .. mogło by sie cos staC ? ktos wie cos wiecej na ten temat ?

BoBaZ
01-04-2008, 18:12
Pierwszy raz coś takiego słyszę.

Chodzi Ci o pinki/mady, o zapachu wanilii?

AnderCurie1
01-04-2008, 18:16
Chodzi o larwy much :-) Wiec chyba pinki .. Tak o zapachu wanili

Veldrinn
01-04-2008, 19:07
Waniliowe robaczki są dobre na ryby bo wanilia je przyciąga i zabija zapach "amoniaku" :)
Zapach nadaje się za pomocą aromatu waniliowego.
Ja kiedyś karmiłem waniliowymi i pajączki żyją. :) Poza tym ładnie pachniały...do czasu ;)

zdzisław
01-04-2008, 19:54
ale mimo wszystko ten waniliowy aromat moze niekorzystnie wpływać na pająki. lepiej dawać normalne robaki, a najlepiej zamiast białych robaków kup mączniki

Zipper
01-04-2008, 21:20
Noo tez tak sądze jak kolega powyżej, nie tyle niekorzystnie co może zaszkodzic a nawet zabic małego pajączka. Ja polecam zwykłe pinki lub krojne mączniaki alo wylęg swierszcza ;)

virus8888
01-04-2008, 21:40
Też miałem waniliowe. Wędkuje troszkę więc się nie zdziwiłem :)

kokoskop
01-04-2008, 21:43
ta pewnie sypią cukier waniliowy bo tani i te larwy to żrą i co taka larwa ma zaszkodzić pająkowi nie sądzę co cukrzycy dostanie :P

SyntexBK
01-04-2008, 22:42
Nie polecem robali o zapachu wanilii.
Lepiej kup zwykłe pinki, bez zapachu :)

Veldrinn
01-04-2008, 23:00
Czy ktoś z was miał styczność z "waniliowymi" robakami, że je odradza bo mogą ZABIĆ pająka? Ja miałem i karmiłem nimi. Pająk od tego czasu żyje i ma sie dobrze.
Niedługo to "dozwolona" będzie tylko woda źródlana (nisko mineralizowana niegazowana) i robaki hodowane w filtrowanym powietrzu, zebu przypadkiem nie złapały syfu od trocin, płatków, maki itp ;)

AnderCurie1
01-04-2008, 23:01
Ok ;-) Thx wszystkim ;-)

Proste lepiej nie ;-) ale nie zaszkodza ;p

Do zamkniecia ;-)

"Niedługo to "dozwolona" będzie tylko woda źródlana (nisko mineralizowana niegazowana) i robaki hodowane w filtrowanym powietrzu," Dobre ahahah