PDA

Pokaż pełną wersję : Acanthoscurria geniculata l2

Hyundai1
01-04-2008, 20:19
Witam chciałem się zapytać czy dla A.geniculata l2 będzie dobra wielkość terrarium 5x5x5cm do której wylinki? mam jeszcze 13dl.7szer.7wys.czy odrazu przełoży je do tego większego?co dać na dno ziemia może być taka zwykła z ogrodniczego?jaka grubość jeśli tak? do tego pająka jest gratis takie białe robaki sprzedawca pisze ze wystarczą na minimum 1 miesiąc.To dobry pająk na pierwszego?jak szybko rośnie?Z góry dżięki!!!!!!!!!!!!!!!!:)Jeszcze jedno czy jeśli bym je trzymał na akwarium temp.w akwa.to 25-27stC* jast na nim tylko szyba wole sie zapytać niż później męczyć pajączka.Dzięki!

//Nazwy gatunków piszemy z małej litery. Np. Brachypelma smithi (Brachypelma - rodzaj [Litera wielka], smithi - gatunek [litera mała], oraz bardzo dużo błędów ortograficznych, poprawione - Maxtor

FiletSC
01-04-2008, 20:25
Gienia skoro jest L2 może być trzymana w moczboxie potem sałatbox (może być też w tym 5x5x5 do L3-4 potem jednak sugeruje przełożyć). Na dno dobre jest włókno kokosowe lub torf ewentualnie mix torfu i włókna a jeśli chodzi o ziemie nie wiem gdyż jej nie stosuje ;p grubość kolo 2 cm. Tempo wzrostu zależy od warunków jakie jej zagwarantujesz.

Sadok
01-04-2008, 20:25
Terrarium 5x5x5 cm będzie dobre na początek. Sądzę, że będziesz mógł genie trzymać do L4/5. Najlepiej na dno dać torf. Grubość może wynosić około 1,5 cm. Genia jest moim pierwszym ptasznikiem i wielkich problemów nie stwarza.

*ToMeK*brd
01-04-2008, 20:39
Gienia do L3 spokojnie moze byc trzymana w kliszowce, a Twoj pojemnik przyda sie do kolejnych wylinek. A.geniculaty do ok 5 wylinki sa bardzo male jednak sa to ptaszniki zarloczne i szybko przechodza wylinki. Poradzisz sobie... A jako podloze najlepiej uzyj torfu lub wlokna kokosowego, grubosc - ok 2cm. Temperatura jak najbardziej dobra lecz w nocy zmniejszaj ja do ok 22 stopni.
Pozdrawiam i zycze powodzenia hodowli.
Zapraszam do mecenatu - na pewno bedzie latwiej, a i Twoja wiedza na temat tych stworzen bedzie coraz wieksza. Link masz w moim podpisie.

Lorens
01-04-2008, 20:54
Gienia moŻe być pierwszym pająkiem. Jeśli chodzi o terrarium to tak jak wyżej - moczboxy, ja osobiście od L5-8 trzymałem w pojemnikach na żywność i potem do terrarium z prawdziwego zdarzenia. Wracając do geniculaty jako pierwszego pajączka - musisz po prostu być ostrożny jak będzie gdzieś tak L7 wzwyż bo zaczyna wtedy szaleć :). Jak bedzie troche wieksza zaopatrz się w pęsetę taka 25-30cm (tak na wszelki wypadek) Temperatura tak jak *Tomek*brd
Ja także życzę powodzenia w hodowli :)

Reiven
01-04-2008, 22:01
nie powiedziałbym że szybko przechodzą wylinki.
terrarium 5x5x5 jest idealne :)
będzie dobre gdzieś do 6-7wylinki, a potem przełóż do tego większego terrarium.

Hyundai1
01-04-2008, 23:14
Jestem wam bardzo wdzięczny!!!