PDA

Pokaż pełną wersję : [F][TCP] Zipper - oszust

Werdzil
01-04-2008, 23:05
Witam wszystkim osobą zainteresowanym interesami z tym użytkownikiem polecam lekturę:

http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=246751

BadBekon
01-04-2008, 23:10
A wydawało mi się, że Zipper jest ok.
Ostatnim czasy, fakt, nie było go na arachnei nawet, na giełdzie się nie zjawił.

Werdzil
01-04-2008, 23:12
Był za to ostatnio aktywny na TCP nagle od kilku dni sie nie logował a widze ze znów pisał na arachnea dlatego reaguje

rafupafu
01-04-2008, 23:27
Może, najlepiej niech sam "oskarżony" to skomentuje?

Don Kowalo
01-04-2008, 23:28
Ja kupiłem od Zippera samice P.murinus Usambara i było wszystko ok:)

CrisS
02-04-2008, 00:54
Witam!

Ale się nakręciło..jestem z Kalet a ten duper Zipper podał tą miejscowośc..gościu o nicku DuMonde1975 u którego zakupiłem niedawno na Allegro L. parahybane podał moje dane i teraz do mnie robią zlot kiboli..ja juz nie mam słów..PARANOJA! JEDNA WIELKA PARANOJA!

;// Pozdrawiam..;//

Witam!

Troche się namieszało, ale już się wszystko wyjaśniło. Wszystko co napisałem wyżej o Panu DuMonde1975, razem z tym, że podał moje dane osobowe jest NIE PRAWDĄ!

CHCIAŁBYM GO SZCZERZE PRZEPROSIC ZA OSKARŻENIA Z MOJEJ STRONY I POLECIC NA PRZYSZŁOŚĆ JAKO SPRZEDAJĄCEGO! ;D

Osobiście się nie mieszam w tą sprawe, lecz myślałem, że to trochę inaczej wygląda. Pod wpływem nerwów napisałem tego posta, lecz chce wszystko naprawic w związku z czym nie kasuje tego co wczoraj napisałem. Dla mnie będzie to nauczką, że nie warto podejmowac pochopnie decyzji...

Jeszcze raz przepraszam ;]

Serdecznie pozdrawiam!

Zykfyr
02-04-2008, 03:55
Ciekawe na Arachnea ma 16 lat na na TCP 20 lat - jednać coś kombinuje chociaż nie podejrzewałbym o jakieś przekręty tego użytkownika a jednak... ciekaw jestem jak to naprawdę wyglądało.

LoRd
02-04-2008, 14:17
Przyznam szczerze że dość podejrzane to co zrobił Zipper. Porozmawiam z Werdzilem i Zipperem, dowiem się jak sprawa wygląda i zobaczymy.

Werdzil
02-04-2008, 16:07
Wszystko na bierzaco jest na TCP pisane nie otrzymałem do dzis ani paczki ani potwierdzenia od kilku dni znów nie mam kontaktu z panem Zipperem. Mimo iż w czasie gdy rzekomo nie było go na gg zmieniał opisy i pisał na arachnea.org

Zipper
02-04-2008, 18:29
Więc szczerze to od pewnego czasu nie mam kompa, problemy z nauką zrobiły swoje nie mam dostępu do neta jedynie co to na arachnea lub innych stronach siedze tylko w szkole lub sporadycznie u znajomych. Całą sytuacja mnie zażenowała, ale rozumiem Werdzila tez bym sie tak poczuł ponieważ nie wysłałem dokłądnego skana (nie mam dostępu do skanera i aparatu) ale dzisiaj przejade sie do kumpla i wszystko się wyjasni na wieczór. Ponadto tez byłęm na tcp juz 3 razy oszukany i wiem jak się osoba oszukana czuje tak więc na pewno bym nie chciał aby się tak czułą przeze mnie. Zresztą nielogiczne by było niszczyćsobie opinię na potężnych portalach jakimi są arachnea i tpc o jakąs głupią wymiane kędziora za roseae wartą 50 zł. Jak bym wiedział ze sprawa sie tak potoczy na pewno bym nie dokonywał wymiany z tym użytkownikiem. Zresztą nie chce mi siętego 2 razy powtarzac wieczorem będzie cały finał sprawy. Pozdrawiam Zipper

Werdzil
02-04-2008, 19:22
Nie zapomnij jeszcze dodac ze wysłałeś mi lipne potwierdzenie wysyłki twierdzac ze wysłałes paczke...

top1991
02-04-2008, 22:47
Coś mi sie nie wydaje żeby zipper oszukał kogoś bo kupowałem od niego C.marshalli i wszystko było profesjonalnie załatwione.Pozdro

FlashQ
02-04-2008, 23:26
Mam nadzieje, że wszystko się wyjaśnij bo trochę nie ciekawa sytuacja wyszła z tego

LoRd
03-04-2008, 02:15
Niestety użytkownik został zbanowany. Nie udowodnił niewinności w wyznaczonym terminie, a przy okazji wyszło na jaw parę innych kłamstw z jego strony.

Araziel
03-04-2008, 16:34
Coś mi sie nie wydaje żeby zipper oszukał kogoś bo kupowałem od niego C.marshalli i wszystko było profesjonalnie załatwione.Pozdro

Przecież jesteście kolegami więc dziwne aby ciebie miał oszukać ;/

Werdzil
03-04-2008, 21:22

Mieszkacie w tym samym mieście co miał wziąć pająka i zacząć uciekać?? Odbiór osobisty nie miał możliwości Cie oszukać

top1991
03-04-2008, 22:30
Mieszkacie w tym samym mieście co miał wziąć pająka i zacząć uciekać?? Odbiór osobisty nie miał możliwości Cię oszukać

O lol nie wiem czy ty myślisz że Dąbrowa ma 5km.Dg ma 189 km² więc trochę dużo :P więc nie bądź pewien że brałem odbiór osobisty. Pozdro.Jak dla mnie temat zamknięty bo zipper został zbanowany

Twardy
03-04-2008, 23:09
bez obrazy, ale jesteś z tego samego miasta i opcje pocztą brałeś? dziwne

Araziel
04-04-2008, 00:32
bez obrazy, ale jesteś z tego samego miasta i opcje pocztą brałeś? dziwne

Jak to jest jego kumpel, czytałem nawet temat na tcp o tym świadczący.

info-0
04-04-2008, 00:42
Twardy widzisz w tym coś dziwnego? Ja w Łodzi też czasami biorę wysyłkę pocztą, szczególnie jak gdzieś mam cholernie ciężki dojazd/podróż wyniesie mnie tyle samo co wysyłka.

Nic dziwnego imo :).

Maxtor
29-12-2008, 02:38
Uwaga! Kolejne konto tego użytkownika na forum Arachnea bejgrus taki sam nick na Allegro.