Pokaż pełną wersję : Pytania zw. z wylinką P. cambridgei L7 na L8
Witam wszystkich!
Mam pytanie dotyczące P. cambridgei L7 na L8 ponieważ zawsze liniał praktycznie co miesiąc no trochę dłużej :P ale teraz to już drugi miesiąc nie linieje przygotowania na max czyli za barykadował wejście do kryjówki nic nie je ma spory odwłok i się świeci ale dlaczego to już trwa dwa miesiące? Czy to jest normalnie taki drastyczne przedłużenie sie wylinki o miesiąc?
Im pająk starszy to będzie rzadziej liniec.
zgadzam sie zpoprzednikiem i pragne dodac tylko ze pajak to nie maszyna ktora ma wykonywac jakies operacje co jakis czast tylko zywy organizm
haxxproxx
02-04-2008, 01:08
Właśnie teraz wylinki twojego cambri będą minimalnie co 2 miechy... Zobaczysz jak będzie jeszcze większy cambri :P Ponad pół roku czekania...
Jimi Hendrix
02-04-2008, 01:48
Nic dziwnego z twoim ptasznikiem się nie dzieje...
Po prostu przedłuża mu się wylinka co z resztą nie powinno Cię dziwić już przy tym stadium.
Pamiętaj im starszy ptasznik tym dłuższe odstępy czasowe pomiędzy wylinkami.
hehe ale za to inne pajączki ją dogonią smithi jest już l6 i na dniach na l7 wskoczy :D
ale nie porostu mnie zdziwił fakt ze ona zawsze liniała powiedzmy regularnie a teraz taki skok 2 miechy ale chyba zaraz będzie prezencik bo widzę już zajefajny dywanik zrobiła jak byłem w szkole :D
Ps.zaraz to znaczy popołudniu albo wieczorem albo w ogóle jutro rano :p
To że zrobiła dywanik to nie oznacza że zaraz będzie linieć mój cambri dywanik ma już od dobrego tygodnia i jak na razie czekam :)
Pająk Ci nie będzie liniał cały czas co miecha tylko niestety coraz większe odstępy czasowe będą miedzy wylinkami. Później to wieki na wylinkę możesz czekać :p
strakofernon
02-04-2008, 18:47
Moja cambri L9 zanim wskoczyła na L10 to najpierw zniszczyła swoje gniado aby wybudować sobie większe i dopiero wtedy przeszła wylinkę:D
brian900
02-04-2008, 23:11
niema takiej reguly ze ptasznik linieje co miesiac im wieksze stadtium tym sie dluzej czeka 2 miesiace to jeszcze nic
Kisiel92
03-04-2008, 00:32
Tez mam P.cambridgei L7;] tak jak juz pisali powyżej częstotliwość linienia wzrasta wraz z wielkością pajączka, dużo zależy tez od temperatury i warunków w jakich jest on trzymany.
im starszy tym rzadziej linieje XD
vBulletin - Arachnea.org