Pokaż pełną wersję : Brachypelma kedzior chęć do jedzenia
jakub350
04-04-2008, 19:55
Czy wasze kędziory maja chęć do jedzenia?
Mam smithiego który nic nie je od kilku miesięcy i czciałbym się dowiedzieć czy kędziory chętnie jedzą?
To zależy głównie od ich humorków. Smithi a Kędzior też się trochę różnią pod tym względem.
Chęć do jedzenia zależy od kaprysu pająka.
z reguły kędziory nie są za bardzo żarłoczne. Ale to w większym stopniu dotyczy większych osobników. Moja samica L11 nie je od roku. Kiedy są mniejsze to oczywiście nie ma mowy o takich głodówkach, aczkolwiek kiedyś zdarzył mi się kędzior ,który z L2 na L3 nie jadł zupełnie nic.
Także podsumowując kędziory nie należą do najbardziej żarłocznych pająków, jednakże to też cecha osobnicza, bo wątpię czy ktoś ma taką samice jak ja , która nie je od roku:)
Pafnucy69
04-04-2008, 20:37
Moja samica kędziorka l11 nie je od 7 miesięcy ,o taki ma kaprys :)
hahaha to jest nic ja mam smithiego L5 jak go mam od L1 czyli 1,5 roku to zjadł tylko dwie pinki(żywe) a takto to musze mu martwe wrzystko podawać to wtedy zje dopiero :) dodam ze ma temp. 25 stopni
YeloNeck
04-04-2008, 21:00
Moje 2 kędziorki (samiec i samica) jedzą tyle samo co geniculata - a jak wiadomo są to ogromne żarłoki :)
Oczywiście nigdy nie podaje jedzenia, aż do momentu gdy pająk sam będzie odrzucał pokarm, (czyt. będzie miał odwłok jak balon) bo nie znoszę jak ktoś przekarmia pająki - według mnie jest to kalectwo.
hahaha to jest nic ja mam smithiego L5 jak go mam od L1 czyli 1,5 roku to zjadł tylko dwie pinki(żywe) a takto to musze mu martwe wrzystko podawać to wtedy zje dopiero :) dodam ze ma temp. 25 stopni
No to od L1 do L5 liniał ci 1.5 roku? Nie mam pytań...
No to od L1 do L5 liniał ci 1.5 roku? Nie mam pytań...
Skoro tak rzadko je - możliwe...
no właśnie na palcach jednej ręki policze jego posiłki w ciągu 1,5 roku
1 pinka
2 mączniki
i jedna muszka owocówka
pare dni temu zjadł mączniaka i odwłoczek mu znacznie urusł mam nadzieje że jeszcze w tym miesiącu wylinieje a jak nie to obstawiam maj
// Mączniki a nie mączniaki, Raphael
devil1222
05-04-2008, 01:41
ja mam kędziora L7 to je ije poprostu studnia bez dna:D teraz sam zrobie mu małą głodówke do wylinki bo odwłok ma napchany jak balon. nie zbyt ładnie to wygląda :/ jak pisali koledzy wyżej apetyt u pajaka to cecha osobnicza
AnderCurie1
05-04-2008, 02:58
Mój kędzior L7-8 ... Studnia bez dna :-) Nic tylko widze jak prosi o kolejnego świerszczyka <lol2> ... Zobaczymy jak bedzie potem :-)
Mój L7 tak samo. Jak mu wrzuciłem 5 świerszczy to te 5 zjadł :p Teraz odwłok ma jak dupa pawiana, nie dość że łysy to jeszcze wielki. Teraz robię mu głodówkę do wyliny bo paskudnie wygląda :D
To jak ptasznik je jest cechą osobniczą. Z pewnością jak zgłodnieje to zje. Zamykam.
vBulletin - Arachnea.org