Pokaż pełn± wersję : M±cznik młynarek Co robić z m±cznikami dla 1 paj±ka l3
Witam, wraz z moim pierwszym paj±czkiem (B. vagans L3) zamówiłem 40 ml m±cznika. Trochę tego żałuję, ale trudno.
Co z nimi zrobić? Hodowla się nie opłaca, trzymam je koło paj±ka, by ogrzewały się w przy żarówce i wsypałem im m±kę. Można je trzymać w lodówce, aby się nie zepsuły, ale też aby nie mnożyły się? Nie zależy mi, by były żywe.
Przypominam-mam jednego paj±ka L3.
BadBekon
06-04-2008, 16:55
Nie ma problemu. Niekoniecznie musi być to lodówka, przy oknie obecnie też jest chłodno.
Przy niskich temperaturach metabolizm m±czników spadnie do minimum.
devil1222
06-04-2008, 18:48
ja swoje m±czniki trzymam w lodówce i nic im nie jest a do tego nie zmieniaj± sie w żuczki....
Witam, wraz z moim pierwszym paj±czkiem (B. vagans L3) zamówiłem 40 ml m±cznika. Trochę tego żałuję, ale trudno.
Co z nimi zrobić? Hodowla się nie opłaca, trzymam je koło paj±ka, by ogrzewały się w przy żarówce i wsypałem im m±kę. Można je trzymać w lodówce, aby się nie zepsuły, ale też aby nie mnożyły się? Nie zależy mi, by były żywe.
Przypominam-mam jednego paj±ka L3.
Radziłbym Ci jeszcze dodać otręby pszenne i oczywi¶cie co jaki¶ czas podać kawałek marchewki/jabłka. M±czniki mog± wzajemnie podgryzać co doprowadzi je do ¶mierci więc się nie obawiaj że tak szybko ci się namnoż± :P
włóż do lodówki i będziesz miał na pół roku jedzenie. tyle wytrzymaj± w lodówce.
gregorian76
06-04-2008, 23:16
Kilkana¶cie sztuk m±cznika pozostaw w optymalnych warunkach, niech zrobi± się żuczki.
A po pewnym czasie będziesz miał nowe, ¶wieżutkie, małe m±czniki.:)
Resztę trzymaj w lodówce.
Dzięki wszystkim. Temat do zamknięcia.
fajkowicz
19-04-2008, 23:47
Kilkana¶cie sztuk m±cznika pozostaw w optymalnych warunkach, niech zrobi± się żuczki.
A po pewnym czasie będziesz miał nowe, ¶wieżutkie, małe m±czniaki.:)
Resztę trzymaj w lodówce.
M±czniaki to grzyby, hodowla karmowa to m±czniki.:cool:
vBulletin - Arachnea.org