PDA

Pokaż pełną wersję : [B.angustum] Mały wypadek :(

nOF4Ce
12-03-2007, 22:12
Zacznę od początku. Nie mogłem znaleźć pająka i przy okazji chciałem mu posprzątać w fauna boxie. Kiedy podniosłem kokosa, to mojemu pająkowi coś się stało. Na początku podkulił nogi i leżał na boku. Myślałem, że padł. Potem delikatnie go szturchnąłem i wyprostował jedno odnóże, wiec myślałem, że linieje (bo już czas...) . Jednak on nie liniał. Teraz siedzi w swoim kokosie (wszystko widzę) i zakrył się przednimi odnóżami tak jak robił to zwykle, gdy za mocne było światło. I teraz uwaga, bo obawiam się, że zrobiłem mu coś w jego oczy. Nie rusza się od ok. 3-4 godzin tylko zakrył oczy i stoi w miejscu. Co ja mu zrobiłem? Bardzo proszę o pomoc, dowcipnisiom podziękował... (jeśli chcecie zdjęcie, to mówcie)

//Nazwy gatunków piszemy z małej litery. Np. Brachypelma smithi (Brachypelma - rodzaj [Litera wielka], smithi - gatunek [litera mała] - Muncial

Sad_Mad
12-03-2007, 22:25
Jesli pajaczek naprawde linial, to bardzo zle zrobiles stresujac go.

Taki sposob siedzenia oznacza najpewniej, ze pajaczek jest zestresowany, nic mu w oczy nie zrobiles :).

Nastepnym razem kiedy pajaczek sie ukrywa, to nie denerwuj go w ten sposob.

stoprocent
12-03-2007, 22:27
Mój vagans potrafi 5h w zastoju stać. Otwieram moczbox i już mnie atakuje, wpuszcze świerszcza 5s i nie ma świerszcza... taka szczwana bestia więc już się nauczyłem. Radzę tobie tez być cierpliwym.

nOF4Ce
12-03-2007, 22:33
Sad_Mad: On stal sobie normlanie i chcialem mu posprzatac...nie linial w tym momencie...i wlasnie boje sie, ze zrobilem mu cos jak podnosilem kokosa.

Yvaine
12-03-2007, 22:35
Po prostu sie zestresowal...

Zψωαιεκ
12-03-2007, 23:55
Nie przejmuj się pajączek powinien wrócić do normalności, długie pozostawanie w jednej pozycji to u nich normalka.

nOF4Ce
13-03-2007, 11:08
No dobra, wielkie dzieki. Wlasnie zagladam do mojego pajaka i wszystko wporzadku. Dzieki za pomoc i za uspokojenie :-) pozdrawiam!