PDA

Pokaż pełną wersję : [karmowka] + Vibovit a pajaka

mycha7891
07-04-2008, 13:25
Witam
Mam pytanie czy Vibovit może mieć zły wpływ na pająki??
Tydzień temu kupiłam gekona.
Na weekend wyjechałam, wczoraj wróciłam wymieszałam świerszcze dla gekona z vibovitem (jeszcze bez wapna) i kiedy chciałam karmić gekona zauważyłam że ten niestety padł - przyczyny nie znam.... ale nie w tym sęk sprawy
Mianowicie zostało mi opakowanie świerszczy wymieszanych z Vibovitem i zastanawiam się czy mogę te świerszcze podać pająkom czy mam je po prostu wywalić.
Co sądzicie??

palto
07-04-2008, 13:37
Nie powinno to mieć wpływu na pająka, to są tylko witaminy. Ale nie wiem czy warto ryzykować.

Sebastian Ś.
07-04-2008, 13:42
Wydaje mi sie ,że nie ma to wpływu.Czytałem kiedyś,że ptasznik i tak nie przyswoi witamin którymi posypywane są świerszcze.Ja bym podał.

M4S73R
07-04-2008, 13:43
Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykował i nie podałbym takich świerszczy ;)

info-0
07-04-2008, 13:53
A ja bym podawał. Pająk może paść i tak czy z witaminami czy bez. Z resztą również czytałem o tym, że pająk witamin nie przyswaja.

No i nie róbcie z pająków porcelany, że trzeba jak z dzieckiem się obchodzić, bo moim zdaniem przesadyzm zabija to hobby.

Twardy
07-04-2008, 13:55
No i nie róbcie z pająków porcelany, że trzeba jak z dzieckiem się obchodzić, bo moim zdaniem przesadyzm zabija to hobby.
Amen i wszystko na ten temat

Zawau
07-04-2008, 14:45
Z resztą

Zresztą*.

Żeby nie było offtopu - jeśli pająk nie przyswaja witamin i w konsekwencji wydala je w takiej samej postaci w jakiej je otrzymał, nie mają one na jego organizm żadnego wpływu. Wobec tego, możesz śmiało podać pająkowi świerszcza obtoczonego w vibovicie.

zen44ek
07-04-2008, 15:07
Ja podawałem i nic złego się nie stało, pająk ma sie dobrze :)