Pokaż pełną wersję : Psalmopoeus Nie plecie pajęczyny
jarpen_89
07-04-2008, 18:28
5 dni temu zakupiłem samice Cambri L8...Jak polecił sprzedający umieściłem go już w docelowym tera 20x30x40 (dł,szer,wys) , wsadziłem mu 2 korzenie a pomimo to pająk nawet nie zaczął robić gniazda...W terra nie ma najmniejszego śladu pajęczyny...Tak wiec powiedzcie mi czy coś z nim nie tak czy poprostu potrzebuje wiecej czasu?Dodam jeszcze że przypadkowo podczas zraszania terrarium pająk chciał uciec i zgniotłem mu szybą końcówke jednej nogi ale jej nie odrzucił...Czy to tez moze miec jakis wpływ?Pająk normalnie przyjmuje pokarm pomimo że nie staje na jedną noge...Jakie jest wasze zdanie?
Kiedy zniszczę gniazdo mojemu cambri to on odbudowuje je dopiero kiedy ma przejść wylinkę :)
Nie masz się czym martwić, pozdrawiam ;]
Jeszcze sie niezaaklimatyzował, jeśli odnóże by pająkowi przeszkadzało to odrzuci. Nie masz powodów do obaw.
renegatx
07-04-2008, 18:34
Noga będzie OK po wylince, a gniazdo zrobi jak będzie chciała. Nie ma się czym martwić.
Daj dla pająka się zaaklimatyzować. Powinien za kilka dni robić sobie gniazdo.
Poloniusz
07-04-2008, 18:57
Jak napisali moi szanowni przedmówcy nie Masz się czym martwić. Mój Avi potrafił przez trzy tygodnie siedzieć bez gniazda. vagansowi zaś podczas wylinki uschła jedna stopa, na początku oszczędzał tą nogę, ale teraz już chodzi normalnie.
Pozdrawiam
Anegdotka: Mój kolega zniszczył swojej dorodnej samicy gniazdo :). Ta mu się odwdzięczyła tym, że przez bite 4 miesiące gniazda nie odbudowała. Nic nie robiła ;). Dobra rada: nie niszczcie pająkom gniazd.
A ja nie będę copy-pastował tego co wyżej napisali inni ludzie ;).
brian900
07-04-2008, 22:11
tak jak wyzej musi sie zaaklimatyzowac tylko dodam mogl bys pomoc pajakowi zrobic gniazdo w pewnym stopniu robiac scianke na tylnej szybie i dodaj jeszcze jakas sztuczna roslinke i w niedlugim czasie zobaczysz pajeczyne
vBulletin - Arachnea.org