Pokaż pełną wersję : Kupuj bezpieczniej!!! APEL
mishi_111
07-04-2008, 20:44
Witam wszystkich. Chciałbym zaapelować,poprosić osoby które dokonują zakupów pająków za pośrednictwem internetu aby KONIECZNIE dokonywały komentowania "zakupów", a raczej osoby z którą robiły interesy. Czyli po prostu informujcie jeśli wiecie. Wydaje nam sie często - co tam jeden komentarz,jeden post w te czy we wte. Ale to do prawy nie jest tak. Wiem że wiele osób wywiązuje się z tego zadania i takim osobom należy dziękować.
Komentarze zawsze zostawiam, te pozytywne jak i negatywne, jakoś trzeba budować opinie innych osób, a tylko kupujący mogą to zrobić. Ja osobiście jak już kupuje to od osób które znam, bo mam 100% gwarancje, ale nawet jeśli robie kilka transakcji z tą samą osobą w różnych odstępach czasu zawsze zostawiam komentarz, nawet jeśli ich ma być 3-4 to warto.
mishi_111
08-04-2008, 09:41
prosze wypowiadać sie w temacie,nie utworzyłem sondy tylko po to żeby była to jedyna forma wypowiedzi :D
*ToMeK*brd
08-04-2008, 11:30
Moje pytanie - czy chodzi także o opinie sprzedających na giełdach ?
Chodzi o opinie na temat wszystkich sprzedających, niezależnie od tego gdzie sprzedają. Ale warto uwzględnić w komentarzu jaką drogą dotarł do nas pająk - odbiór osobisty (np. giełda) czy wysyłka (i jeśli tak to koniecznie jaka forma PP, PKP, PKS) - imo to jest cenna informacja.
mishi_111
08-04-2008, 17:38
Chodzi o opinie na temat wszystkich sprzedających, niezależnie od tego gdzie sprzedają. Ale warto uwzględnić w komentarzu jaką drogą dotarł do nas pająk - odbiór osobisty (np. giełda) czy wysyłka (i jeśli tak to koniecznie jaka forma PP, PKP, PKS) - imo to jest cenna informacja.
bardzo sie ciesze że mnie uprzedziłeś BigSmoke.Aczkolwiek to czy taka informacja będzie zamieszczona w komentarzu zależy tylko od dobrej woli wystawiającego komentarz.
PanzerIII
09-04-2008, 13:32
Jestem jak najbardziej na tak. Forum pozwala nam szerzej opisać daną osobę niż np. komentaż na portalu aukcyjnym.
Ponadto osobiście uważam, że osoba zdopingowana dodatkowo na forum masą pozytywnych opinii nie zejdzie na manowce.
Jak wiemy bardzo łatwo utracić do siebie zaufanie ale bardzo trudno je zbudować a takie forum może w tym pomóc.
mishi_111
09-04-2008, 14:15
cieszą mnie takie opinie :D
ale mątwią te 3 %(obecnie) tych którzy uważają te komentarze za bezsens-ale widocznie takie osoby maja w życiu niezły fart bo dziś nie ciężko trafić na oszusta.
imo osoby sprzedające same powinny dbać o to aby takie komentarze były im wystawiane-to również dodatkowo motywuje. Ktoś sobie może powiedzieć że się powtarzam ale mam nadzieje że teraz więcej osób sprawdzi zanim kupi. Myślę też że warto by sprzedających uporządkować w jakiś inny sposób bo dotychczasowy jest tyroszkę uciązliwy.Chodzi mi o to że np. za zgoda sprzedającego można by umieścić jego dane ale np. TYLKO I WYŁĄCZNIE województwo i miasto-to także ułatwiło by kupowanie ze względu na odległość która niekiedy jest przeszkodą w zakupach. POza tym osoba która wyraziła by na to zgode tym samym zwiększała by swoją wiarygodność,bo znam i takie przypadki w których kiedy sprzedający okazał sie byc oszustem zmieniał nick, podawał inne dane.
virus8888
10-04-2008, 23:01
"nie" z przymiotnikiem piszemy łącznie, a po znakach interpunkcyjnych robimy odstęp. Taka mała lekcja polskiego dla autora ankiety :)
Wracając do tematu. Rzadko czytam komentarze bo po opisie pająka widać czy sprzedawca zna się na rzeczy. Zazwyczaj patrzę tylko na ilość komentarzy negatywnych względem pozytywnych. Treści raczej nie czytam :)
AnderCurie1
12-04-2008, 13:07
Hm ja osobiście zanim zdecyduje sie kupic cos na allegro ;-) to sprawdzam tu jak sprzedawca został potraktowany ;-) tzn jakie dostął opinie ;-) tylko po tym widze ze czy warto cos kupic ;)
ja tak jak wyżej, zanim zakupię jakiegoś pajączka na allegro, najpierw sprawdzam opinie na forum, jeśli nie ma nic to tworzę taki temat :D
uważam że jest to świetny sposób na bezproblemowy zakup :D chwała temu kto wymyślił komentowanie na forum transakcji z danym użytkownikiem allegro/forum/itp/itd :D
gregorian76
15-04-2008, 20:41
Kupując avi, sprawdziłem czy widnieje owa osoba w spisie:)
vBulletin - Arachnea.org