PDA

Pokaż pełn± wersję : [B. smithi] padł:(

maslan82
08-04-2008, 20:59
Paj±k tydż. temu na L3 przeszedł wylinkę, wczoraj zachowywał się normalnie więc podałem mu kawałek m±cznika a dzisiaj padł. Nie wydaje mi się zeby spowodował to kawałek m±cznika, a może jednak??, szkoda tylko paj±ka! to był pierwszy który mi padł...
Nazwy gatunków piszemy z małej litery. Np. Brachypelma smithi (Brachypelma - rodzaj [Litera wielka], smithi - gatunek [litera mała]-Muncial

Hubertuse
08-04-2008, 21:02
jestes pewny ze juz padl? moze jak podniesiesz wilg. i temp. to ozyje :) zjadl tego macznika?

maslan82
08-04-2008, 21:14
tylko lekko naruszył tego m±cznika, leży na plecach i sie nie rusza. Zrobie jak mówisz

My¶licie, że powodem tego było podanie m±cznika???( dałem mu połówkę) może ten m±cznik był jaki¶ trefny i zaczynam się obawiać o pozostałe paj±ki.

\\nie dubluj swoich postów - Adsy

Mariuce
08-04-2008, 22:43
leży na plecach? na 95% odpoczywa po wylince. Taki pajaczek jak pada to podkula nogi pod siebie.

Hulk
09-04-2008, 00:04
Paj±czek napewno niepadł przez m±czniaka.Je¶li podawasz m±czniaki wszystkim paj±kom a padł tylko ten to napewno wykrucz m±czniaka.Moje maluszki też niezjadaj± całej połówki m±czniaka.

Długo już tak leży bez ruchu???
Długo juz masz te m±czniaki???

info-0
09-04-2008, 00:53
A ty się naucz: m±czniak to grzyb! M±cznik to robak jedz±cy m±kę :).

A paj±k nie padł. Jak± ma pozycję? Je¶li nie podkulił nóg to raczej bym go nie skre¶lał jeszcze :).

klapi
09-04-2008, 01:14
Ja też nie jestem pewnien że padł być może wypoczywa , mi paj±czki też czasami robi± takie kawały im może jest do ¶miech lecz mi nie . Spróbu delikatnie dmuchn±ć by sprawdzić czy reaguje . Jeżeli to nie pomoże to przykro mi ....

info-0 słusznie powiedziane m±czniak to grzyb! M±cznik to robak jedz±cy m±kę :D

maslan82
09-04-2008, 01:39
Paj±czek napewno niepadł przez m±czniaka.Je¶li podawasz m±czniaki wszystkim paj±kom a padł tylko ten to napewno wykrucz m±czniaka.Moje maluszki też niezjadaj± całej połówki m±czniaka.

Długo już tak leży bez ruchu???
Długo juz masz te m±czniaki???

niestety leży już tak kilka godzin i się nie rusza:( poczekam jeszcze do jutra ale my¶le że padł biedaczysko, a m±czniki mam od ok 1,5 miesi±ca

xCzopekx
09-04-2008, 17:06
U mnie było tak samo tylko paj±czek był w normalniej pozycji. Poczekaj jeszcze 2 dni i dopiero go wyrzuć b±dĽ gdzie¶ zakop twój wybór.

Mariuce
09-04-2008, 18:07
i jak z tym pajaczkiem?

klapi
09-04-2008, 19:57
Kilka godzin to nic groĽnego mój Nhandu coloratovillosus po wylince podnosił się 3 dni też my¶lałem że padł lecz jak dmuchałem na niego to reagował na bodĽce i dzięki temu wiedziałem że żyje :D jednak po tych 3 dniach podniusł sie i ¶migał po faunaboxie , narobił mi stracha ale wszytko dobrze się skończyło . Być dobrej my¶li napewno się podniesie nie działaj pochopnie .

maslan82
11-04-2008, 00:49
Miestety maluch padł:(

klapi
12-04-2008, 12:25
Przykro mi bardzo :(

tomczyk
13-04-2008, 23:09
Jeżeli mówisz ze po wylince dałe¶ mu m±cznika, to może połamał zęby, wyciekła mu limfa...... ale to tylko taka tam moja teza i poza tym mało prawdopodobna :]

Szczepaneek
20-04-2008, 22:00
Nie mało prawdopodobna tylko jest to prawd±.Nie można odrazu dawać pokarmu po wylince ,bo nie s± zbyt twarde ,żeby cokolwiek ugryĽć.Potrzebabyło odczekac ok.tygodnia i wtedy podać pokarm.A m±czniki maj± z reguły tward± skórę ,więc mogły mu się połamać.

Twardy
21-04-2008, 13:19
no to połamał sobie kły, i co?
ułamany kieł nie zabija szybko...

Jover
21-04-2008, 20:08
Zdarza się, że paj±ki padaj± po wylince. Powodu nie znam ale napewno nie ma co się załamywać bez problemu możesz kupić następnego ptasznika, nie zrażaj się do hodowli. Bardzo dużo hodowców przeżywa ¶mierć ptasznika i z czasem nie robi to na nich większego wrażenia ponieważ powodem ¶mierci mog± być uwarunkowania genetyczne, przesadne warunki życiowe lub ich brak. Kupuj następnego paj±ka i nie martw się będzie dobrze.