Pokaż pełną wersję : Pterinochilus murinus nie pajęczynuje ?
Witam mam murina z tym że wcześniej w kliszówce było mało pajęczyny a teraz nic nie ma pająk L3 w słoiczku wymiary jak pojemnik na mocz prawie jest w nim półtora tygodnia może ma złe warunki w dzień przez ok. 4-5 godz. 28C noc 22C wilg ok. 60%.:(
//Proszę stosować prefixy - Maxtor
Nie trzyma się pająków w słoikach bo jest tam za słaba cyrkulacja. A co do tematu to warunki ma raczej odpowiednie, ale lepiej przełóż go do innego pojemnika i możesz dać jakiś maleńki kijek czy coś co mógłby opajęczynować i zrobić sobie gniazdo.
Co do słoika to jest tam aż przejdzie wylinkę na L4 później będzie miał już ładne mieszkanko ale musi wylinieć chociaż na L4 bo teraz trochę przyduże. Włożyłem sztuczny listek i zobaczymy co będzie.
może ma taki kaprys poprostu :) z wiekiem może mu przejdzie :)
No właśnie nie wiem bo z tego samego kokonu ma kolega też L3 razem kupowaliśmy tylko jego już całą ziemie po tygodniu wy pajęczynował a mój ani deka nic 0 i nie wiem co jest.
Niby kupujesz murina niby jest to pajak dla doswiadczonych a takie pytania zadajesz;/
po prostu ma kaprys lub u twojego kolegi ma warunki bardziej zblizone do naturalnych i dlatego...
WArunki są identyczne a dostałem go w kilszówce w której był od L1 i też były znikome ilości pajęczyny warunki mamy prawię identyczneNiby kupujesz murina niby jest to pajak dla doswiadczonych a takie pytania zadajesz;/
Chyba lepiej zapytać może coś jest nie tak mnie obchodzi jego dobro.
Nic nie jest nie tak. Daj mu czas na zaaklimatyzowanie się. Jeden pająk zrobi to w tydzień inny w 3 miesiące może nic nie pleść.
Kupując tego pająka powinieneś to wiedzieć -.-
A co do słoika nie zgodzę się, że słaba cyrkulacja jest ;). Dużo zależy od wieczka jakie jest i ile ma dziurek :). Ja tam trzymałem E. cyanognathusa i było ok, teraz mieszka w słoiku owym E. murinus i jest mu bardzo dobrze ;).
dostałem go w kilszówce w której był od L1 i też były znikome ilości pajęczyny
Daj mu czas na zaaklimatyzowanie się. Jeden pająk zrobi to w tydzień inny w 3 miesiące może nic nie pleść. Kupując tego pająka powinieneś to wiedzieć -.-
Przeszedł 3 wylinki w 1 pojemniku i się nie zaaklimatyzował (też nic nie plótł) ? był nim ponad miecha ... . Wg. mnie porostu taki ma ... charakter i nie plecie temat do zamknięcia.
Nie przejmuj się :). Moja Chroma mimo bycia w jednym pojemniku od 3 miesięcy też nic nie plotła ;). Potem w nowym się rozkręciła po miesiącu :). Można owszem na charakter zwalić :p.
vBulletin - Arachnea.org