PDA

Pokaż pełną wersję : Pterinochilus murinus nie pajęczynuje ?

s3in
12-04-2008, 17:09
Witam mam murina z tym że wcześniej w kliszówce było mało pajęczyny a teraz nic nie ma pająk L3 w słoiczku wymiary jak pojemnik na mocz prawie jest w nim półtora tygodnia może ma złe warunki w dzień przez ok. 4-5 godz. 28C noc 22C wilg ok. 60%.:(

//Proszę stosować prefixy - Maxtor

opiate
12-04-2008, 17:14
Nie trzyma się pająków w słoikach bo jest tam za słaba cyrkulacja. A co do tematu to warunki ma raczej odpowiednie, ale lepiej przełóż go do innego pojemnika i możesz dać jakiś maleńki kijek czy coś co mógłby opajęczynować i zrobić sobie gniazdo.

s3in
12-04-2008, 17:22
Co do słoika to jest tam aż przejdzie wylinkę na L4 później będzie miał już ładne mieszkanko ale musi wylinieć chociaż na L4 bo teraz trochę przyduże. Włożyłem sztuczny listek i zobaczymy co będzie.

Agro
12-04-2008, 17:25
może ma taki kaprys poprostu :) z wiekiem może mu przejdzie :)

s3in
12-04-2008, 17:29
No właśnie nie wiem bo z tego samego kokonu ma kolega też L3 razem kupowaliśmy tylko jego już całą ziemie po tygodniu wy pajęczynował a mój ani deka nic 0 i nie wiem co jest.

berni
12-04-2008, 17:33
Niby kupujesz murina niby jest to pajak dla doswiadczonych a takie pytania zadajesz;/
po prostu ma kaprys lub u twojego kolegi ma warunki bardziej zblizone do naturalnych i dlatego...

s3in
12-04-2008, 17:40
WArunki są identyczne a dostałem go w kilszówce w której był od L1 i też były znikome ilości pajęczyny warunki mamy prawię identyczneNiby kupujesz murina niby jest to pajak dla doswiadczonych a takie pytania zadajesz;/
Chyba lepiej zapytać może coś jest nie tak mnie obchodzi jego dobro.

info-0
12-04-2008, 17:58
Nic nie jest nie tak. Daj mu czas na zaaklimatyzowanie się. Jeden pająk zrobi to w tydzień inny w 3 miesiące może nic nie pleść.

Kupując tego pająka powinieneś to wiedzieć -.-

A co do słoika nie zgodzę się, że słaba cyrkulacja jest ;). Dużo zależy od wieczka jakie jest i ile ma dziurek :). Ja tam trzymałem E. cyanognathusa i było ok, teraz mieszka w słoiku owym E. murinus i jest mu bardzo dobrze ;).

s3in
12-04-2008, 18:10
dostałem go w kilszówce w której był od L1 i też były znikome ilości pajęczyny

Daj mu czas na zaaklimatyzowanie się. Jeden pająk zrobi to w tydzień inny w 3 miesiące może nic nie pleść. Kupując tego pająka powinieneś to wiedzieć -.-

Przeszedł 3 wylinki w 1 pojemniku i się nie zaaklimatyzował (też nic nie plótł) ? był nim ponad miecha ... . Wg. mnie porostu taki ma ... charakter i nie plecie temat do zamknięcia.

info-0
12-04-2008, 18:46
Nie przejmuj się :). Moja Chroma mimo bycia w jednym pojemniku od 3 miesięcy też nic nie plotła ;). Potem w nowym się rozkręciła po miesiącu :). Można owszem na charakter zwalić :p.