PDA

Pokaż pełną wersję : Avicularia Avicularia sp.

tomlit
13-04-2008, 13:50
Witam
Mam dwa pytania.
Moja Avi.sp.samiczka okolo 4cm DC od czasu do czasu porusza szczekoczulkami i nogoglaszczkami tak jakby je myla i tak przez kilka minut to robi przy czym nogoglaszczkami nie dotyka do szczekoczulek czyli jak by sie nie myla.Kiedy skonczy to ''mycie'' siedzi z podkurczonymi nogoglaszczkami ale przez pewnien czas.
Czytalem ze to moze byc spowodowane zlymi warunkami.Czy ktos zaobserwowal takie zachowania czy ona sie poprostu tak myje.Temp.ma okolo 23 stopni/troche niska/ wilgotnosc 75%.
Drugie pytanie -samiec Avi metallica 3,5cm DC-mam go od okolo 2miesiecy a od 3 tygodni zamorowal sie w dziupli i tak siedzi.czy moze sie szykowac do wylinki?
pozdrawiam

Araziel
13-04-2008, 13:52
1- Pająk po prostu się czyści.
2- Tak, ale nie koniecznie może to być tylko kaprys.

rydzykje
13-04-2008, 14:20
Podnieś im temp. Avi są bardzo wyczulone na niskie temp. i skoki temp. :)

Allen
13-04-2008, 14:25
tak jak napisał araziel pająk sie myje a drugi możliwe ze wylinka a możliwe ze sobie siedzi bo mu sie tam podoba:p

tomlit
13-04-2008, 14:34
Wiem ze sa wyczulone na skoki temp.ale wlasnie tu mam problem,w terra mam zarowki 25W,zastanawiam sie czy jak im dam 40w to czy nie bedzie to bardzo przesuszac terra.Temperatura napewno im troche wzrosnie ale ogolnie to w chacie mam dosych zimno.