PDA

Pokaż pełną wersję : [Poecilotheria regalis] tlum. Aureliusz

bercik
20-01-2007, 17:22
Obiecane tłumaczenia z www.arachnoboards.com - Poecilotheria regalis
przetłumaczony tekst ze względów kosmetycznych nieznacznie odbiega od tekstu żródłowego.

Dobrze, po prawie 10 latach.W końcu zostałem ukąszony .
Jedna z P. regalis zaplątała się we własną sieć.
Chodziła zabawnie , aż w końcu rzucając się nerwowo utknęła we wlasnej pajęczynie na dobre.
Więc , spróbowałem wyjąć ją z jej paskudztwa, aby jej pomóc.
I kiedy próbowałem pociągnąć sieć poza jej nogę, zaplątała sie bardziej i prawie urwałem jej nogę . To musiało zaboleć , ponieważ ona ukąsiła mnie.
Wyobrażam sobie, że to jest jak ściśnięcie bolącej ręki.
W każdym razie, nie zabolało mnie bardzo. Miejsce o wielkości monety dziesięciocentowej spuchło i zaczerwieniło się. 3 godziny później i nie można zobaczyć ani poczuć żadnego śladu.
Żadna duża sprawa .

Tak, jeśli kiedykolwiek zastanowiłeś się co to byłoby zostać ukąszonym przez 1-calową Poecilotheria regalis , tak to wygląda.
Bryan

facehugger
08-02-2007, 22:19
Dobrze, po prawie 10 latach.W końcu zostałem ukąszony .

koleś sie cieszy że go regalis uwalił .... :? :roll: :evil:
i jeszcze mu noge wyrwał...

Feno
08-02-2007, 23:09
koleś sie cieszy że go regalis uwalił .... :? :roll: :evil:
i jeszcze mu noge wyrwał...

Ja nie widzę, żeby się cieszył.
Koleś napisał, że PRAWIE urwał jej nogę.

Revers
09-09-2008, 15:25
O ciekawe bardzo.. tym bardziej, że właśnie regalisa zakupiłem. A Pan o nicku "facehugger" albo nie potrafi czytać ze zrozumieniem, albo czegoś ja nie zrozumiałem... :D

Browar
11-09-2008, 21:37
on napisał to w sensie ze hoduje pajaki 10 lat i w koncu zdarzyło sie ugryzienie. przynajmniej ja to tak zrozumialem. Nie wiem gdzie tu radość, no ale czytanie czytaniu nierówne :P

A jesli w oryginale pisało cos w stylu "well after 10 years bla bla"(tak sie domyslam;p) to mozna tez przetlumaczyc "wiec po 10 latach"