PDA

Pokaż pełną wersję : NAZIEMNE Aklimatryzacja

s3in
18-05-2008, 16:44
Witam już nie raz słyszałem że pająk zazwyczaj je jak się zaaklimatyzuje. Bardzo mnie to zaciekawiło i dlatego mając x2 irminia L2 postanowiłem 1 rzucić pół mocznika a 2 nie i ta co dostała mącznika zrobiła a przynajmniej zaczęła robić gniazda a tamta siezi na ściance jutro po nocy coś jeszcze dopisze. Więc pytanie czy karmienie od razu przyśpiesza aklimatyzacje/robienie gniazda ?

Othis
18-05-2008, 16:51
Raczej nie. Mam 13 sztuk. P.cambridgei i po przełożeniu do nowych kliszówek nazajutrz 6 miało juz gniazda, a reszta do tej pory jeszcze nie ma. Dodam, że wszystkim od razu wrzuciłem po małym karaczanie. Także aklimatyzacja raczej nie zalezy od karmienia tym bardziej, że wiele pajączków nie zje póki sie nie przyzwyczai do nowego otoczenia.

Sebastian Ś.
18-05-2008, 16:51
Raz przyśpiesza budowe gniazda raz nie,nie wiem jaki jest udział procentowy.Czasem myli hodowców to,że jeśli ptasznik złapie pokarm to robi sobie dywanik,ale to nie jest robienie gniazda itp.

s3in
18-05-2008, 16:55
Czasem myli hodowców to,że jeśli ptasznik złapie pokarm to robi sobie dywanik,ale to nie jest robienie gniazda itp.
Nie powiem na przykładzie irmini jedna siedzi na ścianie a druga się zakopała zrobiła kilka wyjść i jak patrze coś już pajęczynuje.