PDA

Pokaż pełną wersję : Acanthoscurria geniculata vs żywa roślina

Faust
19-05-2008, 18:09
Mam pytanie: czy jest sens dla tego pająka do terrarium jakieś żywe rośliny wkładać?
W sumie moja geniculata nie ma górniczych nawyków, a już tym bardziej po przejściu 11 wylinki, jednak czasem zdarza się jej jakiś akt wandalizmu na swoim obecnym lokum. A chciałbym jej teraz zmienić już terrarium na finalne i zastanawiam się nad "umeblowaniem". Czy wasze geniculaty (te dorosłe osobniki) dobrze znoszą towarzystwo żywej flory w terrariach?;)

s3in
19-05-2008, 19:14
U mojego kolegi zrobiliśmy ładniutkie terra miodzio :D wpuszczamy gienie L13 i po 2 dniach jak na wysypisku wszystko powyrywane poustawiane jak się jej podoba :D.

Tallur
19-05-2008, 19:58
Moja Gienia robi identycznie. Dlatego wolalem zainwestowac w sztuczne roslinki :).

serjtankian
19-05-2008, 22:44
Ja mam odmienną sytuacje, umiejscowiłem bluszcza w ziemi która spoczywa na kokosie i ładnie rośnie, ale moja gienia jest ewenementem w świecie przyrody, nie robi "rozróby" w terra jak większość przedstawicieli swojego gatunku.

Nobekk
20-05-2008, 00:01
hehe:) Moja Gienia L12 tez nie w ogóle kopie i nie czepia sie zywych roslinek. Możesz spróbować najwyżej lekko Ci je "przemebluje". Pozdrawiam! :rolleyes:

Allen
20-05-2008, 00:53
ja miałem tak samo z moją geniculatą ciągle jak jej wsadziłem roślinki to je obgryzała ale posłużyłem się radą już nie pamiętam kogo ale wsadziłem roślinkę od razu po wylince i teraz nie ma już zachcianek wandalizmu