Pokaż pełną wersję : [Pokarm] surowe mięso
mam pytanko moj pajak pare razy dostal do zarci surowe mieso schab i wątrąbe czy to moze mu zaszkodzic
Maniek99
19-05-2008, 19:39
czy to moze mu zaszkodzic Na pewno mu nie zaszkodzi.
//Ortografia - Glaurung
venomous
19-05-2008, 19:42
Napewno mu niezaszkodzi
Może zaszkodzić jak najbardziej, zależy jakie ilości tego dawałeś i z jakiego źródła
devil1222
19-05-2008, 19:43
ja też słyszałem opinie że pająkom można dawać surowe mieso ale sam tego nie próbowałem... jak to w końcu z tym jest??
//Ortografia - aspoleczna
Ja podałem swojej gieni surowe mięso kurczaka rok temu i żadnych efektów ubocznych to teraz nie zauważyłem.
Mozna podawac surowe mieso ale jako urozmaicenie diety(czyli od czasu do czasu)natomiast nie jest to pokarm do "normalnego" karmienia.
ja podawalem kiedys co jakis czas mojemu vagansowi surowe mieso nie odczulem zmiany w zachowaniu itp. Nie bylo zadnych problemow ale tak jak mowia musisz miec pewne mieso :( ja mialem miesko z pierwszej reki - pewnej reki. Tez uwazam ze takie mieso za karmowke raczej nie bardzo na dluzej , szczegolnie ze jest zaczal sie "sezon na robale" :D Pozdrawiam
serjtankian
19-05-2008, 22:47
Nie ma przeciwwskazań, widziałem nawet jak hodowca z Niemiec karmił swoje pająki surowym mięsem, był to film "Tarantula - australijski król pająków" podejrzę. Jak poprzednicy napisali ważne, aby mięsko było z pewnych rąk.
electra2006
23-06-2008, 20:28
mój pająk je wątróbke i żyje;] a pająk mojego kolegi je kaszankę i też żyje;]
YeloNeck
25-06-2008, 02:36
No to dobrze, jednak kaszanka (ta którą robią dzisiaj) jest nafaszerowana różnymi świństwami, które człowiek ledwo da rade zjeść, nie wspominając co może się stać pająkowi. Jednym słowem - nie polecam. Nie lepiej kupić pinki za 1,50 i trzymać je w lodówce ?
mój pająk je wątróbke i żyje;] a pająk mojego kolegi je kaszankę i też żyje;]
A mój je czasami szpinak i pije kawę... -_-
W wątróbkę jeszcze uwierzę, ale kaszankę??! Przecież ona zawiera kaszę to ciekawe jak ptasznik ją je Oo
no właśnie ciekawe jak kasze trawił :). Dla mnie to głupota wielka kaszankę dawać jak to przeczytałem to mało co z krzesła nie spadałem pewnie jak większość z was. Problem iść do sklepu kupić jak ktoś powiedział pinki i pająkowi je podawać pinki na bardzo długo starczą. Albo zamówić z allegro mączniki,świerszcze, drewnojady majątku nie kosztują a napewno są lepsze dla pająka od kaszanki czy mięsa.
ps.Szkoda że mu jeszcze mielonego i ziemniaczków nie daliście
//Ortografia - Maxtor
YeloNeck
25-06-2008, 14:46
Ta kaszanka to pewnie wygłup, ale jak wiadomo, różni ludzie chodzą po świecie.
Zamykam bo robi się spam.
vBulletin - Arachnea.org