Pokaż pełną wersję : NADRZEWNE Terra
Witam tak się dzisiaj zastanawiałem i postanowiłem się was zapytać, co się stanie jak damy pająka nadrzewnego go terra dla naziemnego o wys. 20cm, czy to się jakoś odbije na pająku :confused: ?
Będzie nie spełniony :) A tak serio to moga byc problemy przy otwieraniu, bo nie będzie mógł sobie uciekac po terra tylko może próbować na zewnątrz. Lepiej nie męczyć pająka i zapewnić mu maxymalne warunki.
serjtankian
19-05-2008, 22:52
Mój znajomy tak trzyma P regalisa i jakoś specjalnie się to na nim nie odbiło, gniazdo ma, poluje aktywnie, sądzę, że nie specjalnie wpływa to na ptasznika, oczywiście, że lepsze terra jest wysokie ale niskie też nie jest złe. Taka jest przynajmniej moja opinia, możecie się z nią nie zgodzić.
Glaurung
20-05-2008, 00:03
U mnie jest podobnie, trzymałem już kilka nadrzewniaków do dorosłości w faunariach i nie odbijało się to na zachowaniu, pająki normalnie polowały i robiły gniazda. Te zwierzęta naprawdę nie potrzebują dużo przestrzeni do życia - wielu dużych sprzedawców nie ma raczej dużo miejsca, więc ich zwierzęta są też zazwyczaj poupychane do małych pojemników i jakoś się rozwijają. Duże, wysokie terraria, są zalecane żeby stworzyć komfortowe warunki pająkowi jak i zarazem hodowcy operującemu w takim terrarium.
vBulletin - Arachnea.org